Nyheter

Startfältet i Lelles Legacy – Swedish Open Mile (L)

Publicerad
Lelles Legacy rids till minne av en de stora inom svensk galoppsport genom tiderna, Lennart Reuterskiöld. I år finns ingen “Reuterskiöldare” med i startlistorna, men det lär det bli ändring på framöver.
qvvzecshgzaogsv7qvf
Kick On Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

165 000 kronor och en Listed-titel står på spel och har lockat sex hästar, vilket kan tyckas lite. Kunnandet på deltagarna är dock av yppersta klass. Tre av deltagarna ståtar med höga 94 vilket är en bra bit över Listed-klass. 

1 Kick On (e Charm Spirit) har charmat den skandinaviska publiken sedan han importerades och floppade i Upplandlöpning för att sedan ta hem Stockholms Stora Pris (Gr3). Kick On är titelförsvarare och kommer med ett lopp i kroppen. Årsdebuten skedde i Stockholm Stora och Kick On var bara fem längder från att ha försvarat sin titel. Niels Petersen sätter återigen upp Carlos Lopez som är den jockey Kick On segrat med i Skandinavien.

2 Everest Voice (e Poet’s Voice) är en fortfarande lovande fyraåring undan stjärnstoet La Zona (e Singspiel). Galoppfans i hela Skandinavien glädjs åt att Stall Perlen även tävlar med sina egenuppfödda, ett kvitto på att deras satsning på högsta kvalitet är lyckad. Everest Voice är som bäst över dagens distans och blev klassisk vinnare i Jockeyklubbens Svenskt 2000 Guineas. 

3 Victor Kalejs (e Spring At Last) är evigt ung och en av Bro Parks käraste hästar. Han segrade här 2018 och var tvåa 2019. Ifjol var han trea, men segern i Upplandlöpning i våras visar att han är still going strong. Per-Anders Gråberg var den som satt i sadeln när Victor Kalejs segrade i Pramms Memorial (Gr3) på Jägersro och tillsammans är det här ekipaget det stora hemmahoppet. 

4 Freed From Desire (e Heeraat) har en riktigt härlig speed att ta till när hon behöver det. Tränad på Bro Park av Kahlil De Burca har hon visat sig väldigt nyttig och sprang in över 400 000 i fjol med en seger i Bloomers’ Vase (L) som kronan på verket. Freed From Desire är sällan långt slagen och det ska bli spännande att se om starke Jacob Johansen kan få fram en extra växel. 

5 King David (e Elusive City) är nu i träning hos Niels Petersen som tagit över från Marc Stott. King David är en miler som står upp till 2000 meter och har en Grupp 3-seger på kontinenten som bevis på det. Han trivs på Bro Park där han segrade i Jockeyklubbens och han kommer närmast från en tredjeplats i Stockholms Stora Pris (Gr3) där han var spelad till 45 för 10. Oliver Wilson är den ständige följeslagaren till Mme Fernandes superstjärna. 

6 Valence (e Oasis Dream) importerades i fjol och tog snabbt segrar i Brons-, Silver- och Guldhandicaper. Valence trivs särskilt bra på Övrevoll och Göteborg, men har misslyckats hittills vid sina starter på Bro Park. Den femåriga valacken har gått från 76 till 94 under sin tid i Sverige. Dagen till ära ersätter champion Elione Chaves ägaren Nathalie Mortensen i sadeln och när Chaves rider åt “Natta” brukar det vara aktuellt på riktigt.

undefined