Nyheter

Startanmält till SFK

Under måndagsmorgonen publicerades startlistan till söndagens stordag på Jägersro. Förutom höjdpunkten Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning får vi se hästar som Es Raco och Auenfürst.
Auenfurst_6064
Auenfürst spås en lysande framtid och hoppas vara obesegrad även efter att söndagen summerats Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Det blev precis som ifjol fem hästar till start i SFK (L) men det ser ändå väldigt spelvänligt ut på pappret. Det är inte mycket som skiljer 5 Gold Tyranny (e.Zoffany) från 1 Suspicious Mind (e.Appel Au Maitre) och 3 Bokan (e.Soldier of Fortune) det såg vi i fjol i det här racet. Nu tillkommer årets komet 4 Freestyler (e.Areion) och formtoppade 2 Baltic Eagle (e.Adlerflug). Det stora frågetecknet är väl hur väl Freestyler tacklar Jägersro jämfört med hur fantastisk han varit på gräset på slutet. De fem ekipagen har formtal mellan 90 och 93 vilket gör att vi förväntar oss en mycket tät löpning.

Hösten är även en tid då nya stjärnor skall tändas. I dagens åttonde race startar Mr Ascots 4 Auenfürst (e.Soldier Hollow) och den här hästen har vi hört mycket om en längre tid. När den här hingsten nu får möta tre andra segrare blir det tuffare, men om ryktet stämmer har Lennart Junior Reuterskiöld en kanon i stallet.

I dagens första löpning startar 1 Irish Prosecutor (e.No Nay Never) som är efter pophingsten No Nay Never undan ett Cape Cross sto. Välstammat så det förslår och med två raka andraplatser blir det intressant att se om han kan höja sig det snäpp som behövs. 

Baker Tilly Peas And Carrots Mile är ett annat storrace som får det att vattnas i munnen. Cathrine Erichsen låter inte sin stjärna 1 Duca di Como (e.Clodovil) vila särskilt länge utan går tillbaka till 1600 meter dirt efter en start över sprint och gräs på Övrevoll. Duca di Como utmanas av 6 Red Hot Chili (e.Eishin Dunkirk) och 5 Victor Kalejs (e.Spring At Last) som båda kommer ned från Bro Park. Handikappern har dock Duca di Como i 95 medan Red Hot Chili och Victor Kalejs har 90 respektive 89 och alltså borde vara klart slagna på förhand.

Jägersro är som vanligt bra på att arrangera bättre handikaper för eliten. Baker Tilly Malmö Hösthandikap ser hästar som 1 Breakdancer (e.Tale of Ekati) med formtal 90 ge vikt åt elitsprinters som 6 Trickbag (e.Brilliant Speed) och 3 Dardenne (e.Footstepsinthesand) för att nämna några i det tretton hästar starka fältet. En spännande start gör snyggingen 4 Es Raco (e.Holy Roman Emperor) som alltid är påpassad av spelarna.