Nyheter

Startanmält till Meydan

Publicerad
Det ser tufft ut för det skandinaviska gänget på Meydan på torsdag, men ett par har i vart fall chans på fina pengar.
NOCENTSINKENTUCKY_USA-2_kopi
Hur många cents går det egentligen på en dirham? Foto: Cedric Lane

Nocentsinkentucky (Goldencents) svarade för en gedigen insats som knappt fem längder slagen femma i sin debut i ökenemiratet för ett par veckor sedan. I klassikern 2000 Guineas lottades Francisco Castros adept den här gången till ett utmärkt startspår tre och från front leder hästen länge. Att det skulle bli seger känns dock långsökt då distansen är 1600 meter och vi anser att treåringen mer är en sprinter,  men vi blir inte ett dugg förvånade om den ståtlige fuxen kan vara bland de tre främsta! I samma lopp startar stallkamraten Bullof Wall Street (e. Tapizar) från startbox två, men den får ytterst svårt att tjäna pengar tyvärr.

I Meydan Classic hade Lars Kelp lite otur i starspårslottningen. General De Vega (e. Lope De Vega) svarade som bekant för en kanoninsats som trea i första starten i Dubai och gynnas den här gången av att loppet är 200 meter längre än senast. Från startspår nio måste man dock ha lite flax och det kan måhända duktige jockeyn Adrie de Vries säkerställa? Stallkamraten Youonlyliveonce (e. Sidestep) lottades till startbox tio och får svårt trots att Kevin Stott engagerats för ritten. Niels Petersen sänder ut svenskfödde Careless Whisper (e. Barocci) i årsdebut och lottades till spår sex. Per-Anders Gråberg är kontrakterad för ritten, men även här ser det alldeles för tufft till. More Caviar och Silent Night startanmäldes, men kom inte med i loppet. Om någon i startfältet stryks så finns chansen för dessa att komma in då det båda står på reservlistan.

Roy Arne Kvislas Ambiance lottades till spår fyra i sprinterhandicappen över 1200 meter på gräsbanan. Efter strykning av en häst från den södra hemisfären blev ridvikten nu fullt hanterbara 53.5 kilo - Gråberg sitter som vanligt upp. På papperet ser det riktigt tufft ut det och blir det pengar på den i år lite mer krävande banan är det en kanonprestation.

Patrick Wahls Red Hot Chili (e. Eishin Dunkirk) testas lite överraskande på gräs den här gången och det blir tufft. Formen på hästen är dock på topp och formen från loppet senast är med ackuratess bekräftad via Plata O Plomo och Stricker som var etta och tvåa förra torsdagen. I samma lopp har Bent Olson fått bricka åtta med Red Cactus (e. Hard Spun) och Niels Petersen spår elva med Privilegiado (e. Sea The Moon). Om någon av dessa får med sig en liten del av priskakan är det mycket bra.

Fullständiga startlistor och tips via länken nedan.

http://emiratesracing.com/node/3?id=2978&tab=0

På torsdag återkommer vi som vanligt med störtsköna tips tävlingarna.

Väl mött.