Nyheter

Startanmält till Meydan - hur ser det ut?

Samtliga sju Skandinavien-tränade hästar från anmälningslistan startanmäldes till torsdagens löp på Meydan i Dubai. På papperet ser det ut som att Caroline Malmborgs Timo Nurmos har lämpligast uppgift.
Timo
Timo Nurmos har en vettig uppgift på torsdag Foto: Erika Rasmussen

Timo Nurmos (e. Le Havre) är näst högst rankad (90) i Meydan Trophy över 1900 meter på gräsbanan och på papperet ser det bra ut, men som alla vet... Papper är en sak - verkligheten är allt som oftast en helt annan sak...Nåväl - Caroline Malmborgs treåring skötte sig bra i sin första start här nere för ett par veckor sedan (sjua - på dirttrack) och lär vara framsatt till den här starten.

– Vi har haft siktet inställt på det här loppet och Timo Nurmos är precis där jag vill ha honom. Han har tränat plusbetonat och det ska bli riktigt roligt att se honom på gräset och över den här distansen. Det ser bra ut på papperet, men jag är ytterst ödmjuk. Jag drömmer om att han ska vara långt framme, men är såklart nöjd bara han gör ett bra lopp. Jag har sagt det flera gånger. Den här sejouren i Dubai ser jag mest som en stor fördel när vi kommer till huvudsäongen på hemmaplan, berättar Caroline.

Fredrik Janetzky rider Timo, som alltid, och oddset lär ligga runt åtta gånger på den öppna marknaden. Loppet har en total prissumma på 100 000 USD med 60 000 USD till vinnaren.

I samma lopp sadlar Bent Olsen ut Grey Flash (e. The Factor) som skötte sig bra i debuten här nere som femma och ser ut som en riktig svensk Derbyhäst. Patrick Wahl startar lilla stoet Silent Night (e. Night Of Thunder) som fått pengar i två starter på Meydan och dessutom  Midnight Oil (e. Wilshire Boulevard) som ser bra ut i jobben inför detta. Francisco Castros Toosh Carlras (e. Juniper Tree) var distanserad i första starten i Dubai, men lär gå avsevärt bättre i sin debut på grönt underlag.

Susanne Berneklints Trickbag drog spår nio av tio i sprinterloppet över 1200 meter på dirttrackbanan. Sexåringen efter Brilliant Speed var mycket bra som fyra efter ett allt annat än snällt lopp senast och nu startar han med bottenvikt vilket känns intressant. Loppet är dock stentufft så här gäller det att det klaffar på vägen.

Bent Olsens Stockholm Stora Pris-vinnare Learn By Heart (e. Frankel) svarade för en topprestation som sjua, 3.5 längder slagen, i sin debut här nere för ett par veckor sedan. Hästen är säkerligen framsatt till det här loppet (Friday Handicap - över 2410 meter på gräsbanan),men det ser stentufft ut på papperet - precis som vanligt när det gäller handicapper på gräset...

Startlistor till loppen hittar ni via länken nedan.

http://emiratesracing.com/node/5?id=2979#tab-12017

På torsdag strax före lunch lägger vi ut tipsen till loppen på galopptips.se. Er hovleverantör av tips på fullblodslopp!