Nyheter

Startanmält till Meydan

Publicerad
Bent Olsens duo Red Cactus och Learn By Heart finns med i de definitiva startlistorna på torsdag, men Francisco Castros Es Raco fick tyvärr inte plats. Es Raco kommer nu att starta på Super Saturday i stället!
eaksrmpxliwppzzg6ly
Red Cactus - lika bra på torsdag i sin årsdebut 2021? Foto: Cedric Lane

Frankel-sonen Learn By Heart drog startspår tre i getthat handicap över 1800 meter på gräsbanan vilket får ses som ett plus. På minussidan “bokför” vi motståndet som är stenhårt och dessutom blev det fullt startfält med 14 hästar i listan.

Learn By Heart var väl okej i första starten i Dubai utan att glänsa. Jag tror att min häst är framsatt till den här starten och jag är mycket nöjd med startspåret som är perfekt över den här distansen, kommenterar Bent Olsen.

Red Cactus (e. Hard Spun) stöter på sju konkurrenter i Gr3-loppet Dubai Millennium Stakes över 2000 meter på gräset. Det vankas tufft motstånd såklart, men vi kan se Bent Olsens adept få med sig fina pengar hem till Danmark från startbox nummer ett.

Red Cactus är alltid svårbedömd då han nästan aldrig visar något i träning. Han agerar dock alltid proffsigt i loppen när han förstår att det är allvar. Jag hoppas att han visar vad han kan på torsdag och startspår ett kan jag inte klaga på, avslutar Bent Olsen.

Francisco Castros Es Raco kom tyvärr inte med i Listed-handicappen Meydan Challenge över 1400 meter så nu väntar hemfärd till Sverige med endast en start i bagaget eller?

– Nej. Es Raco får stanna kvar i Dubai. Han har ett bra lopp över 1200 meter på Super Saturday så nu är planen ändrad.

Hur mår han?

Es Raco mår mycket bra efter årsdebuten och är på väg framåt. Klart att jag nog hellre startat på torsdag, men nu är det som det är. Å andra sidan får han ju nio dagar till att förbereda sig för start. Det är ett Gr3 över 1200 meter på dirttrackbanan som väntar nästnästa lördag, avslutar Francisco Castro.

Definitiva startlistor till torsdagens tävlingar på Meydan hittar ni här.

Vi återkommer senast torsdag morgon med genomarbetade tips och analyser till tävlingarna som ATG som vanligt tar spel till.