Nyheter

Star Catcher segrade i Irish Oaks (Gr.1)

Publicerad
Star Catcher tog en övertygande seger i Oaks på The Curragh utanför Dublin. Det treåriga stoet efter Sea The Stars efteranmäldes för 40 000 euro vilket var ett klokt beslut då segraren tog hem 228 000 euro.
starcatchermarkcranha
Star Catcher efter sin förra seger Foto: Mark Cranham / Racing Post

Det har blivit mängder av Grupp 1 segrar för John Gosden och Frankie Dettori den här sommaren och nu kunde man slå irländarna på deras hemmaplan. Star Catcher (e.Sea The Stars) sändes omedelbart till ledningen av Frankie medan Pink Dogwood (e.Camelot) och Iridessa (e.Ruler Of The World) låg längst bak som sista par. När Frankie försökte sticka undan 500 kvar öppnades lucka för Fleeting (e.Zoffany) som var dagens stora skrik. Fleeting gick väldigt fort och var den ende som kom inom en längds avstånd från Star Catcher som tog en komfortabel seger efter en perfekt upplagd ritt av Dettori. 

Pink Dogwood avslutade klart godkänt efter att blivit bortfintad i slutet av fältet samtidigt som Iridessa bara var usel.

Minstrel Stakes (Gr.2) reds precis innan Oaks och här segrade Romanised (e.Holy Roman Emperor) efter en fin slutspeed. 

Värd att lägga på minnet från den här dagen är även Iberia (e.Galileo) som segrade i dagens inledande maidenlöpning. Det här är traditionsenligt den bästa maidenlöpningen på Irland och har sett segrare som Australia och Teofilo. Det finns all anledning att tro att Iberia går en ljus framtid till mötes på Ballydoyle.