Nyheter

Stallsnack – Övrevoll 22 september

Publicerad
Onsdagens lunchtävlingar rids på Övrevoll och redaktionen har tagit "ett snack" med fyra intressanta svenska tränare som åker över gränsen för att förbättra handelsbalansen. V4-spelet startar i lopp ett klockan 12:20.
sv8u1sksrl3bcplz064
Quebello har aldrig varit sämre än tvåa på fem starter. Nu gör han första starten på Övrevoll i V4-4. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Tobias Hellgren startar sex hästar från stallet, varav två inom V4-spelet. Så här säger han om chanserna: 

Lopp 2 (V4-2)

Ede´s Garrinchi (2) borde vara lite bättre än förra gången. Det är ingen träningsdemon och han tränar ungefär som sitt formtal jämfört med de andra i stallet. Vi har bara haft honom i cirka en månad. Jag tror egentligen inte att gräset är en fördel för honom, men vet förstås inte. Det är ju första starten på gräset i min regi. Det är en fördel att distansen är lite längre. 

Lopp 4 (V4-4 / V5-2 / LD-2)

Quebello (6) är allt bra med och jag har inget att klaga på. Han är fortfarande lite ”av en valp”. Det är första gången han tävlar någon annanstans än på Göteborg Galopp. Klass och talang för att vinna har han.

Hopespringseternal (11) har alldeles för högt i formtal för att kunna hävda sig här. Jag värderar honom till formtal 64 och han har inga möjligheter i “min bok”.

Lopp 7 (V5-5)

Martini (4) har bra form och ett bra spår. Han trivs på Övrevoll och över distansen. Det är en tuff öppen handicap och det är flera som kan vinna, men han är en av dem. Det är inte så mycket som skiljer mina två. 

Archers Ignite (6) verkar vara i väldigt bra ordning. Formen från loppet näst senast när han slog Abolish på dirttrack är inte dålig. Senast kom han bort på banan och distansen. Han kunde inte växla tempo, men var inte stort slagen. Han har aldrig vunnit ett lopp runt inre sväng på Övrevoll. Det är det enda frågetecknet. Han har sju segrar, men ingen runt inre sväng. 

Lopp 8

Sea Moonster (3) tyckte jag gick bra i häckdebuten även om inte allt gick rätt för honom där. Han bör ha lärt sig något av det loppet och står bättre till mot Roman Stone nu. Brasklappen är att det blir ett taktiklopp, avslutar Tobias Hellgren. 

Stjernstrand kommer med en hel flock 

Annette Stjernstrand startar åtta hästar från stallet, vara fem inom V4-spelet. Vi har pratat med ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Jag vill flagga för att det känns som att våra hästar är på väg ner i form Flera av dem har också börjat sätta vinterpäls. Vi har haft det regnigt och kallt den sista tiden. 

Så här värderar hon stallets chanser lopp för lopp:

Lopp 1 (V4-1)

Lemon Smile (9) har återigen fått ett dåligt startspår. Jag trodde jättemycket på henne senast, men hon somnade till i boxarna berättade Shane (Karlsson) efter det att starten blev fördröjd då Zingaro Boy bröt sig ur innan start. Hon är trög, men jag har en jätteduktig amatör i Evelina Rönnlund och hon har gått bra i amatörlopp. Hon har börjat sätta vinterpäls. Det är i kortaste laget så vi får se hur det går. 

Lopp 2 (V4-2)

Golders Green (1) har haft mycket otur i många lopp. Hon hamnade lite för långt fram senast från början. Jag måste få henne att slappna av ordentligt i ryggar. Hon har en tendens att “pulla” och ligga på lite. Hon har satt vinterpäls. Jag är nöjd med spåret och hon har kapacitet för att vinna loppet och jag tror att Sir Walter och Ede´s Garranchi är värst emot, men hon skall hon ändå räknas om hon får ett bra lopp.

Lopp 3 (V4-3 / V5-1 / LD-1)

Scytale (11) har fått ett dåligt spår även om det inte har jättestor betydelse över 1600 meter på Övrevoll. Hon har gjort det bra och fått pengar i maidenlopp, men har startat i ett handicaplopp och det gick inget bra. Nu provar hon ett handicaplopp igen då hon passar bättre på gräset. Distansen är bra och banan kan fungera väldigt bra för henne. Hon har gått framåt jättemycket i träning och varit väldigt fin i träningsrundorna. Hon har börjat sätta vinterpäls. Hon behöver en god bana och vill nog inte ha en tyngre bana. Det är dock för bra hästar emot, trots ett gynnsamt viktläge.

Lopp 4 (V4-4 / V5-2 / LD-2)

Chilterns (7) har ett lite bättre viktläge nu än förra gången och tränar bra. Jag tycker att han ska kunna hävda sig här om han får ett bra lopp. Han kan ”hänga en del” i loppen, men bortsett från det är han väldigt lättriden och lättplacerad. Han har börjat sätta vinterpäls. 

Topas Royal (9) gillar en lite mjukare bana och banan på onsdag kommer att passa honom väldigt bra. Motivationen har inte varit helt på topp och kanske har han börjat tappa lite form? Han är ute i rätt klass och har droppat i formtal. Han har börjat sätta vinterpäls. Mina två har likvärdiga chanser i loppet. 

Lopp 5 (V5-3)

History Hill (8) har gjort det väldigt bra hela tiden även om inte fått till det ”hundra” i de tre senaste starterna. Banorna har varit lite hårda för henne, men nu blir det bättre och hon är i rätt klass. Michelle (Rosenqvist) är väldigt duktig och har två kilo av. Jag tror lite på History Hill här då hon tränar helt okej. Hon ser okej ut i pälsen. Hon är min bästa segerchans för dagen.

Lopp 7 (V5-5)

Backcountry (1) hade för mycket vikt förra gången och sadeln passade inte honom. Han var väldigt irriterad och det blev inget bra för honom. Jag tror att Willa (MS Schou) kan få fart på honom och hon tar av två kilo. Han känns ganska fin i träning och ser okej ut i pälsen. Han har höjts mycket i formtal och vill han inte för dagen så går han inte. Det är svårt att säga vem som är bäst chans av mina. Barny är jämnare i sina prestationer. Det är jättetufft emot. 

Barny (3) har Nora (Hagelund-Holm) ridit jättebra. Han har ”bytt taktik” hemma och har nu varit jättefin i träning. Han har alltså tidigare alltid varit svår i träning, men nu är han reglerbar hemma. Han har börjat sätta vinterpäls. Jag tror lite på honom här även om det är väldigt tufft emot, avslutar Nathalie Mortensen.  

Susanne och Sophia åker till Norge med förhoppningar

Göteborgstränarna Susanne Sivrup-Rosenqvist och Sophia Andersson har båda stall i högform. Så här tycker Susanne Sivrup-Rosenqvist om sina chanser:

Lopp 2 (V4-2)

Sir Walter (9) har inte gått lika bra på Övrevoll som i Sverige och Danmark. Han gjorde dock ett bra lopp senast på Övrevoll. Han har faktiskt bara gjort bra lopp i år i sina sex starter. Han föredrar en mjukare bana. Han är otroligt fräsch för dagen och ska inte räknas bort. 

Lopp 5 (V5-3)

Slim Revenge (7) gick på dirttrack för första gången senast och hon hade det lite tufft då. Hon är väldigt speciell, men väldigt fin att rida. Det finns många ”fler kilon att ta i formtal” om det bara stämmer i loppet. Nu är det dock 2400 meter för första gången och vi provar – jag tror hon kan stå distansen, men vi får se. Gör hon det så ska hon kunna hävda sig, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Sophia Andersson tog en dubbel senast och frågan är om det går att göra om den bedriften på Övrevoll? Så här säger hon om sina två hästar: 

Lopp 3 (V4-3 / V5-1 / LD-1)

Karen From Finance (1) mår väldigt bra, är fräsch och jätteladdad för dagen. Jag tror att hon är medvetet långsam ut från boxarna för att hon är lite rädd för andra hästar. Får hon en bra resa så ska hon räknas. Hon behöver ha en fri löpning för att våga växla ner motståndarna som är många i det här loppet. 

Lopp 5 (V5-3)

Mukhateer (6) känns otroligt fin för dagen. Han är väldigt pigg och som ett ”popcorn” i hjärnan just nu. Vid segern senast kom han från en bit bak i fältet, vilket jag inte hade räknat med. Karen From Finance är lite mer pålitlig än honom, men form har han absolut, avslutar Sophia Andersson.