Nyheter

Stallsnack – Övrevoll 13 oktober

Publicerad
Övrevoll är värd för onsdagens lunchtävlingar och det är en diger dag med elva löpningar på programmet. Det är en hel del fina lopp – minst sagt. Anledningen till det är att den förra tävlingsdagen fick ställas in efter tre lopp och några av loppen dyker upp under morgondagen i stället. Banan är i dag tisdag mätt till 4,9 (god). V4-spelet startar i lopp två klockan 12:20. Vi har tagit pulsen på en del tränare och som vanligt är Niels Petersen och Wido Neuroth i rampljuset när Oslobanan har tävlingar.
m6fmknyv1duadvpk3g4
General De Vega kan absolut slå vår tipsetta Could Be King, men det blir inte enkelt. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi börjar med championtränare Niels Petersen som startar 18 hästar och några är riktigt heta bud. 

Lopp 1

Intella (3) är en fin typ som vi köpte på Breeze Up-auktion - ho blir vass nästa år. Stamtavlan säger längre distans än den här, men hon jobbar fint och ska ha bra chans på andraplatsen.

Ghost Town (6) var rejäl i debuten och är framsatt till den här starten. Distansen passar och jag tror att han bara vinner loppet.

Lopp 2 (V4-1)

Could Be King (2) har formen i topp och han är gynnad av det mindre startfältet. Distansen är perfekt och en bana åt det mjukare hållet ser jag bara som ett plus. Drog ett fint startspår och prickar han bara från början, till skillnad mot senast, tror jag att han vinner det här.

Irish Prosecutor (7) kan långt mer än vad han visat så här långt, men det är lite för mycket begärt att han ska vara med och röja här. En bra slant finns dock inom räckhåll. Han är väl handicappad och jag hoppas att han kan åka med till Dubai i vinter - det får ägarna avgöra.

Lopp 3 (V4-2)

HollywoodBoulevard (2) mår bra för dagen och han gör alltid sitt. Trivs på mjuk bana och distansen passar perfekt. Jag tror och hoppas på en trippelplacering.

Iron Butterfly (4) har gjort allt rätt och måste ses med toppchans över nära nog optimal distans. Det enda negativa jag har att säga om henne inför den här starten är årstiden - hon är ett sto och är på väg att sätta vinterpäls. Hon klarar mjuk bana och drog ett perfekt invändigt startspår. Jag tror hon vinner det här. 

Habla (5) är speedig som få och formen är bättre än vad raden vill påskina. Hon har dock satt lite vinterpäls så det här känns svårbedömt.

Penfolds (9) är loppets riktiga "joker". Han är på helt rätt väg och ska passa utmärkt på Övrevolls gräsbana - klarar mjukt underlag dessutom. Jag blir inte förvånad om han är väldigt långt framme den här gången - har ännu inte visat sin fulla kapacitet. 

Lopp 4 (V4-3 / LD-1)

Native Star (6) var positiv vid segern senast och han har tagit loppet på bästa sätt. Distansen är den rätta, men jag känner viss oro för en mjukare gräsbana.

Mowaaman (7) var en stor besvikelse senast, men han kommer gå bättre den här gången. Förutsättningarna passar, men mer än en bättre peng vågar jag inte tro på. 

Smazing (10) fick ett stopp senast - hade varit närmare vinnaren utan den incidenten. Hon står okej till trots övervikten och ska ses som en platsbud.

Lopp 6 (V5-1)

Brunello (5) är i grym form och är som alla vet bara gynnad av den långa distansen. Jag tror att Lot Of Joy blir svår att rå på, men tvåa ska min häst kunna vara. Mjuk bana är nog inget plus.

Good Life (7) är under kraftig utveckling och distansen är den optimala. Hon tränar som hon ska och bör kunna vara tvåa eller trea.

Lopp 7 (V5-2)

Wishformore (3) är i fin författning och kommer plocka många placeringar över upploppet. Mjuk bana är dock ingen fördel och jag har svårt att se honom rå på Kick On.

Kick On (6) har haft och har fortsatt en massa humör, men blir allt bättre på den "fronten". Han klarar tung bana och är i toppform inför detta. Visst är det några bra konkurrenter i startlistan, men jag skulle ljuga om jag inte skulle tro att han bara vinner det här - vann som bekant loppet i fjol.

Lopp 10 (V5-5)

The Kid (3) har Carlos Lopez valt att rida av mina tre i racet. Han var fin senast, trivs över distansen och på underlaget, men höjdes kanske lite för mycket på segern senast? Kan vinna såklart, men helt övertygad är jag inte.

Checkered Ninja (6) imponerade senast och jag tycker att hans formtal känns helt okej i handicapdebuten. Han är under utveckling och ska fungera väl med jockeyn. Bra vinstchans.

All About Us (8) gick det mesta fel för senast och den starten är bara att glömma. Formen är där den ska vara och jag tror att han kommer fungera väl med lärlingen som drar av två nyttiga kilon. Upp i distans är inget bekymmer och All About Us ska ses som en kul outsider, avslutar Niels Petersen.

Wido Neuroth startar sju hästar

Stall Neuroths är i bra form. Han inleder dagen med Brian Ryan som ska försvara sin titel i Norsk Jockeyklubs Sprintlöp.

Lopp 2 (V4-1)

– Brian Ryan (6) är väldigt gynnad av den mjukare banan - ju tyngre desto bättre. Han är i väldigt fin författning för dagen och kan vinna loppet. Årets upplaga är dock tuffare än i fjol.

Lopp 3 (V4-2)

 I Apple (3) fick helt fel lopp senast - bara glöm den starten. Han är i ordning och kan få med sig lite pengar.

– Voix d´Amie (7) är ett tufft sto som inte ska ha några bekymmer med banan. Nu är det inre sväng och då gäller det att man sitter väl placerad inför upploppet. Hon tränar som hon ska och för mig är det här ett öppet, lopp.

– Leave No Trace (10) är i bra form och hon står definitivt distansen. Startspåret blev dock dåligt så jag hoppas på lite pengar i första hand.

Lopp 6 (V5-1)

Lot Of Joy (2) vann St Leger på bra sätt senast och det fanns krafter kvar i målgången. Nu blir det täta starter, men som det ser ut "utvändigt" är min häst i samma om inte bättre skick till det här loppet. Hon klarar 2400 meter, men var extremt gynnad av den längre distansen förra veckan - i syskonskaran finns ju som bekant flertalet individer som vunnit på 3000 meter plus. En bana åt det mjukare hållet passar och normalt sett vinner Lot Of Joy det här.

Zeraphine (6) kan mer än vad hon visat på slutet och lång distans på gräset är en fördel för henne - halvsystern Zahara vann ju det här loppet och det gjorde även mamman Zegna. Det är dock ett tufft lopp så jag skulle vara nöjd med en bättre slant den här gången - normalt sett slår hon ju inte Lot Of Joy. Zeraphine lär dock få en fin säsong nästa år då hon är alldeles för lågt handicappad i mina ögon.

Lopp 7 (V5-2)

 Like A King (6) är allt bra med och tung bana är bara ett plus. Distansen kan dock vara i det kortaste laget. Nu testar i med blinkers och jag tror att han kan vara med och kriga om bättre pengar, avslutar Wido Neuroth. 

Bye Hansen och Erichsen om några av sina starthästar

De två hemmatränarna Annike Bye Hansen och Cathrine Erichsen uttalar sig om några av starthästarna. Först ut är Cathrine Erichsen. 

Lopp 2 (V4-1)

– Shantou (1) var bra senast, men det här är ett tuffare test. Mjuk bana passar och hon var två i loppet i fjol. Jag hoppas på en trioplacering.

Lopp 9 (V5-4)

– Hampus G (4) är i okej form, men jag tycker att han står för tufft till med vikten den här gången. Jag ligger lågt.

– Purple Ace (5) testar handicap och jag tror att han tål sitt tal. Han blir bara bättre och bättre så jag måste vara optimist, avslutar Cathrine Erichsen

Lopp 2 (V4-1)

– General De Vega (4) är en stenhård typ som inte är missgynnad av mjuk bana - snarare tvärtom. Formen är exakt där jag vill ha den. Min häst kan vinna loppet, men då måste vi ha lite tur på vägen och gärna hög pace.

Lopp 7 (V5-2) 

– Swedish Dream (8) har varit en stor "skuffelse" i år, men jag vet att han kan bättre. Tung bana är en fördel och jag tror på en trippelplacering. Att vinna blir tufft, avslutar Annike Bye Hansen. 

Tobias Hellgren startar två av våra tipsettor på V4-spelet

Stall Hellgren vinner lopp på Övrevoll, och för all del andra banor också, i parti och minut. Stallet startar sju hästar och vi är mest nyfikna på Quebello och Silky Road

Lopp 1

Utopio (4) är en väldigt, väldigt fin häst – ja, en fruktansvärt fin häst. Han har haft två stopp mellan kvalet och nu så han är inte så toppad som han skulle kunna vara. Han skulle debuterat i Göteborg med det blev inställt. Det är svårt att värdera chanserna när man inte kan värdera de andra debutanterna. Är Utopio bland de tre så har han gjort det bra med tanke på förutsättningarna. 

Warren Road (5) har gjort en start i Storbritannien och har varit hos mig sedan i juli. Han fortsätter att växa och kommer att bli en bra sprinter / miler nästa år. Tar han femtepengen så har han gjort det bra. 

Lopp 2 (V4-1)

Martini (3) är ute på för djupt vatten, men vi hoppas på några kronor hem. Han gick bra senast och var bara slagen 3,5 längder efter en liten ”halvtråkig” resa. Han har gått framåt på det loppet, men det behövs om han ska komma i kapp General De Vega som jag tror är hästen att slå i första hand, säger Tobias Hellgren.  

Lopp 4 (V4-3 / LD-1)

Quebello (2) är allt bra med. För första gången i år behöver han vara genomtränad. Distansen ser jag inte som någon nackdel och det är inga problem med en mjukare bana – snarare är det en fördel. Han ska vara favorit i loppet då han är en väldigt bra häst. 

Lopp 5 (V4-4 / LD-2)

Silky Road (6) hade huvudet på fel sida av gallret och inne i en annan startbox när starten gick senast. Det är ganska många saker man ska förlåta med honom under året – det är gång efter annan som det strulat. Det är mycket vikt att bära på. Jag trodde mycket på honom förra veckan och jag tror på honom igen. 

Lopp 10 (V5-5)

Dragonfly (7) fick jobba hårdare än vad vi hade förväntat oss sist och vinnaren Perfect Illusion var tämligen överlägsen och fick ju inte stopp på ett och ett halvt varv efter loppet. Jag tyckte att hon gick bra med tanke på löpningsförloppet då hon fick fajta sig förbi Perfect Illusion och sedan fajtades de fram och tillbaka under loppet och hon fick ”gå” tre, fyra gånger under loppet. Vi står fem kilo bättre än honom nu, men det är bättre motstånd överlag. Vi testar att sätta på flexibla blinkers och ser vad det kan göra. Jag hoppas att hon kan vara bland de tre och står bättre till viktmässigt. 

Lopp 11

Sea Moonster (3) hoppas vi får ett högre utgångstempo denna gång. Han har ”pullat” väldigt hårt i sina hinderlopp och lägger bort för mycket krater. Han hoppar väldigt bra, men man kan inte ”växla femton gånger med en bil när man sitter i köer” – det blir inget bra. Det är tufft att möta Champion Hurdle-vinnaren (Tinolo. Reds. anm.) i tredje starten över hinder. Jag tycker att han ska vara bland de tre, avslutar Tobias Hellgren. 

Jensen och Kvisla om sina hästar i Breeders Prize Classic

Sören Jensens stora stjärna Good Fortune fick stryka sig ur den danska upplagan av St Leger på grund av att det norska storloppet fick flyttas. Han ska ses med god chans. Bro-tränaren Roy Arne Kvisla åker med en häst till Övrevoll, Stick Together

Lopp 3 (V4-2)

– Stick Together (1) mår bra och han ska fungera på Övrevolls rätt så knixiga bana. Det här är dock alldeles för tufft emot så jag vore helnöjd med lite pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Good Fortune (8) har tagit loppet senast väl och vi har stora, stora förhoppningar på honom. Kommer det mycket regn så är det bra då han gillar ett mjukt underlag, hälsar Sören Jensen. 

Stjernstrand, Malmborg och Wahl 

Ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen kommenterar stall Annette Stjernstrands två stjärnor för oss på Galopptips.se.

Lopp 2 (V4-1)

– Backcountry (5) har gjort det jättebra och känns fortsatt fin – är pigg och glad för dagen. Vi fortsätter vi med blinkers med hål i så han kan se bakåt och de har fungerat väldigt bra. Han gör nog ett okej lopp men kommer inte att vinna. Spåret är en liten nackdel. 

Lopp 7 (V5-2)

– Valence (2) är det en ”jätte-jättenackdel för om det blir en tung bana även om han alltid gör bra lopp och i samma lopp förra året var det också lite mjukare, om än inte tungt, och han gjorde det väldigt bra då. Kick On har slagit honom varje gång och det gör han nog igen och Wishformore är bra på mjukt underlag. Han borde vara på pengar och vi får se hur han hanterar banan. Han har ju tränat på en ”leråker” hemma ett tag på sistone och det fungerar, avslutar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Caroline Malmborg åker med en häst, men resan är säkerligen mödan värd då House In Order älskar det här loppet. Patrick Wahl åker också med en häst, Shaken Not Stirred, och startar i samma lopp. Avslutningen senast var något alldeles extra. Han gillar den långa distansen. 

Lopp 4 (V4-3 / LD-1)

House In Order (4) mår bra inför den här starten. Han var trea i loppet 2018 och vann året efter - trivs alltså förträffligt på Övrevoll. Distansen är perfekt och mjuk bana är inget minus. Får på sig flexibla blinkers den här gången och kan vinna loppet även om det är massor av goda hästar emot, informerar Caroline Malmborg.

Shaken Not Stirred (11) är en "hemlig typ", man vet aldrig var man har honom. Han avslutade ruskigt bra från köposition senast, tog in typ hundra meter, så formen är det inget fel på. Övrevoll ska nog fungera då han har gått fint på flertalet banor i Frankrike tidigare. Mjuk bana ska min häst hantera och nu sätter jag på flexibla blinkers för första gången. Det är ett tufft och jämnt lopp, har störst respekt för Quebello, men måste vara lite optimistisk då Shaken Not Stirred bara är gynnad av den långa distansen, påpekar Patrick Wahl.