Nyheter

Stallsnack med Long och Åberg

Publicerad
Redaktionen har ”språkat” med Johanna Åberg och Jessica Long om dagens chanser. Stall Long vann senast under gårdagen på Göteborg Galopp och stallet börjar verkligen visa form nu. Man åker till Klampenborg med endast en häst och det kan indikera att något är på gång. Kan My Motivate Girl hota vårt lås i V64-3?
o701f6h996ra5x16cc9
Pearly Ghost slår här kompisen Jesse The Body på Göteborg Galopp hösten 2019. Då satt Josefin Landgren på vinnaren, men nu rider hon Jesse The Body. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hon har vunnit på Klampenborg i år och med tanke på stallets form så undrar vi om hon kan överraska i V64-3, trots två kilos övervikt och tufft motstånd?  

My Motivate Girl (9) gick inte bra senast, men formen känns okej för dagen. Sanary blir svårslagen, men det är en handicap så allt kan hända, säger Jessica Long.  

För er som siktar på att ”lira” V4 eller V5 – eller kanske både och – så har vi intressant ”surr” att bjuda er på från Johanna Åberg. Hon hittar till vinnarcirkeln på Klampenborg och frågan är om hon gör det under dagen då hon kvalat in två hästar i ”Klass 3-finalen” (V4-4, V5-2) med hela 60 000 danska kronor i förstapris.

Vad kan du berätta för spelarna? 

Jesse The Body (1) vann motsvarande finallopp förra året. Han är startsnabb, men ska helst inte ”ta fronten”. Vi hoppas att han kommer in bakom hästar i den främre träffen. Han har dock vunnit från ledningen också, men inte på Klampenborg. Han har ingen kortspeed, men när han kommer i gång så kan han gå en längre speed. 

Pearly Ghost (13) är alltid farlig. Josephine Ingvarsson har ridit henne två gånger – en gång på ”Klampen” som hon vann och en gång på Bro Park som hon var tvåa så de trivs tillsammans. Jag tror inte att spåret är någon fara. Hon behöver behålla lugnet för att spara på sina krafter och komma på ”speed” och är lättmanövrerad i loppen, avslutar Johanna Åberg.