Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 31 juli

Publicerad
Svenskt Oaks är höjdpunkten på Jägersro Galopp och fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en förmodat relativt stor pott. Givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och en i en annan artikel.
r9acrvomvifwjdmaxdt
Stella Grande (utvändigt) kämpar ner El Chapo (invändigt) över upploppet för två veckor sedan. Nu möts de igen. Kan Stella Grande ta femte raka segern? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V3-3

8 Firefly gör första resan, det är en ny bana och tufft motstånd. Hon är en jättefin häst, men stor och sen. Hon har mycket utveckling kvar och kan troligtvis minst tio kilo till, men det är flera frågetecken på söndag så jag ligger lågt. 

Dina Danekilde

V64-3 / V4-1

6 Mirador känns fin för dagen. Det var länge sedan han startade senast, men han borde vara bland de tre.

Francisco Castro

Lopp 1

3 Bushmill och 4 Footfall är allt bra med. Det är en fördel för oss som har hemmabana. Distansmässigt tyckte jag att det skulle vara mycket bättre till Footfall, men han hann inte fram i debuten. Bägge två har lopp i kroppen och det är fjorton dagar mellan starterna och det är inga nackdelar. Nu är det ett annat lopp och jag vet faktiskt inte riktigt – bägge har bra chans, det är svårt att rangordna dem.

V64-3 / V4-1

3 Amon Ra var jag besviken på senast. Han står bra till och jag tycker att han har en bra chans här.

V64-4 / V4-2

4 El Pepino och 6 Japanaja gillade inte banan senast och underlaget var inte för dem. Det var samma bana även om de sprang i olika lopp. Jag tror att bägge kan bättre. El Pepino tror jag mer på och har en bättre härstamning. De kan bättre än senast.

Jaana Alvesparr

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

4 Kissnfly har svårt tyvärr svårt att hitta lopp på Jägersro och hon är ingen gräshäst så varken Göteborg Galopp eller Klampenborg är ett val. Sunday special är alltid ett tufft lopp att gå ut i och hon får kämpa på. Hon har gjort två bra lopp i rad i lägre klass där hon varit kort slagen båda gångerna. Hon tränar på bra så hon ska vara på pengar.

Jessica Ohlsson

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

–Jag har haft svårt att hitta snälla lopp till 6 Guidetti i år och återigen möter han väldigt bra hästar. Trots en bra insats sjönk han ett kilo i handicap efter förra loppet och det har han nytta av här. Han har aldrig känts bättre än så här i träning så vi känner oss inte slagna på förhand, särskilt inte om banan fortsätter vara åt det mer krävande hållet. 

Hans-Inge Larsen

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

1 Stella Grande har varit otroligt fin, men hon fick tre kilo till och har snart gått i taket. Det kan bli tufft. Formen är fortsatt bra. Hon möter flera av de hästarna hon mötte sist och ska ge vikt, men man kan hoppas att det finns fler kilon i henne då hon haft en otroligt utveckling.

7 Primacor har varit från en månad och är lite svårbedömd. Viktmässigt står han bra till. Distansen är inte hans bästa, men den fungerar om han inte bränner för mycket krut under vägen. Han fortsätter med sidoludd.

Henrik Engblom

V64-3 / V4-1

2 Mogsy har fått en liten paus då det blev lite täta starter. Det är inget fel på formen och det ska bli spännande att se på söndag. Vi åker dit för att testa bansträckningen. Han är absolut en outsider här.

undefined

Mogsy gör första starten på Jägersro Galopp på söndag och det här är en häst som är rapp i benen. Se upp! Här vid seger på Bro Parks dirttrack i höstas. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Marie Lustig 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 L’Opera var brunstig på Göteborg Galopp i onsdags och har då svårt att fokusera på lopp. Jonna Larsson red ett kanonlopp på henne med de förutsättningarna och det loppet har satt fram henne med och är som flera hårda jobb då hon är svårtränad. Det är första gången över 2400 meter, men om hon får en bana som passar så har hon chans. 

Nina Lindberg Lensvik

V64-1

4 Palm Springs mår väldigt bra för dagen och visade sist att han har löpglädje. Det är några tuffa hästar emot men vi bör vara med däruppe.

V64-2 

4 Suspicious Boy möter nu 90 hästar – distansen bör vara perfekt jag hoppas att han kan vinna på ren styrka och fördel med lägre vikt... han har ju nästan alltid startat med hög vikt. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

9 Askungen känns fin i träningen och har tagit sina jobb bra- detta är en häst som ständigt utvecklas och det ska bli kul att de henne mot tuffare motstånd.

Ricardo Ramallo

V64-1

1 Numeira var jag mycket nöjd med senast, men kanske nyttjade hon sin speed lite för tidigt? No Short Cuts är väldigt bra och man måste respektera Lennart Reuterskiöld Juniors hästar också. Om hon får en bra resa kommer hon vara tuff och med dem i slutskedet av loppet. Hon överraskade mig mycket med blinkers senast i jämförelse med loppet innan i Stockholm då hon hade svårt att följa. Vi fortsätter med dem då jag var mycket nöjd med utfallet.

V64-3 / V4-1

7 Red Hailey har haft mycket problem och är ingen sund häst. Det här är ett väldigt tufft lopp med bland andra Mountain, Kinsman och Mirador. Jag gillar att hon går med låg vikt och spåret är perfekt då hon gillar att löpa fritt och komma från utsidan. Om hon presterar det vi tror om henne så kan hon vara med här.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

3 El Chapo låg tvåa under vägen senast och ändrade sitt sätt att springa i lopp med blinkers på ett bra sätt. Vi fortsätter med dem. Gången innan var han avhängd från fältet.

Susanne Berneklint

Lopp 1

2 Beck var inte så hårt vässad till sin debut, han ser ut att ha tagit löpet bra och det känns som om han är framsatt.

V64-4 / V4-2

5 Steinar har tagit Derbyt bra, visst var han lite trött någon dag efter men nu ser han pigg och fin ut. Jag tror att den längre distansen gynnar honom och han måste ha bäst segerchans av mina tre.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

5 Scarlett körde fast i den lösa sanden senast, vi provar full distans igen och hoppas att hon kan plocka fina pengar.

Wido Neuroth 

V64-1

7 No Short Cuts gick ett kanonlopp senast på Jägersro i Valley Chapel Memorial och det var hans första start på över ett år. Prestationen var mäktig. Jag prövar att få honom mer “fit” och därför startar jag honom i ett handicaplopp – jag har inte några andra möjligheter att få ut honom i lopp. Han har alltid gillat Jägersro och nu fått ett lopp i kroppen. Det är klart att det är ju ett handicaplopp, men jag har en god tro på det.

V64-2

1 Jet Action tror jag inte kommer att några problem med distansen. Han verkar väldigt fräsch efter derbydagen. Nu kan det bli lägre tempo och det har han en fördel av då han kan hänga med bättre och inte får inte lika mycket att göra mot slutet. Man kan inte forcera honom, då “går” han och då är det slut för tidigt. Några är samma hästar som senast och det är Gold Tyranny att slå.

V64-4 / V4-2

1 Downtown Leo avslutade okej senast i derbyt, men det var en speciell bana den dagen. Om det var en fördel för honom, kontra andra är ett spörsmål för sig. Om det är som förra gången han gick på Jägersro att banan favoriserar de yttre spåren, så är jag lite orolig. Nu har han i vart fall gått över längre distans, börjar lära sig att pusta och hålla fattningen utan att stressa. Verkar mycket frisk för dagen. Jag ser fram emot loppet, kanske är han bättre än i derbyt?

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

3 Sugar Crust går bra på gräs, jag vet inte hur hon hanterar banan. Det är fäste hon behöver och det är därför hon går så bra på gräs. Hon kan sitt handicaptal och kanske lite till, men det är fortsatt lite att göra när det gäller rutin. Detta är ett test och Jägersro är en lättare bana att gå 2400 meter än Övrevoll. 1800 meter som hon gick senast är en väldigt tuff distans och bana och jag var nöjd då. 

7 Roxette gjorde senast andra starten i hennes liv, den första var på en svår bana på Övrevoll. Hon i bättre form nu, har förbättrat sig, vilket är naturligt, mår jättebra och har mer rutin efter vinsten. Jag är spänd på att se vad hon kan. Hon är en lugn individ, är född som en stayer så distansen ska inte vara några problem.

V3-3

4 Mystery Night ser mycket bra ut för dagen i träningsrundorna. Hon är lika bra som hon var på derbydagen och har gått väldigt bra på Jägersro. Om inget sker så ska hon normalt sett vinna det här loppet. Hon är stallets bästa segerchans för dagen.

Jägersro Galopp lopp 9, 2400 meter DT (Ingen dröm är för stor)

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

6 Rintintin – 3 Loki – 5 The Pope Outs: 7 Celebrate Me