Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 22 maj

Publicerad
Jägersro Galopp har hand om söndagstävlingarna och fokus ligger förstås på V64-spelet och på V4, men givetvis kan du också spela LD, V3, vinnare, plats, komb och trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Vi har publicerat flera av intervjuerna i både våra V64- och V4-tips samt i andra artiklar här på Galopptips.se. I vårt “Stallsnack” sammanställer vi alla intervjuer vi gjort till söndagens jackpotomgång på ett och samma ställe.
wxz9s0imfh5mc9io9qq
Palm Springs imponerade i årsdebuten. Han kommer ut i V64-2 och vi bedömer att han har hyfsade möjligheter att vinna igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annika Delinder

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

2 Couples känns fin och jag är nöjd med honom för dagen. Spåret är nog inget att klaga på och jag hoppas han gör en bra insats, det är dock lite tuffare nu.

Ellinor Rasmusson

V64-3 / V4-1

2 Ramzes är jag nyfiken på. Det är en jättefin häst, allt stämde inte senast. Går sedan mot “Jockeyklubbens” den 12:e juni.

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

7 Cece Adorable känns SÅ fin, bättre än vanligt. Det är knappt att jag törs rida henne då det knappt går att få stopp på henne.

Francisco Castro

Lopp 1

3 El Pepino visade senast att distansen inte är problem för honom. Han sprang nästan femtio meter längre än de andra känns det som och vann ändå i sin debut. Han uppträdde grönt. Han har tränat väldigt bra, distansen ska passa perfekt. Jag ska analysera det här loppet noggrant för att se vilka förväntningar vi kan ha inför derbyt. En väldigt bra chans. 

V64-1

7 Laguna Seca möter ett tufft gäng och har mött många av dem innan. Klampenborgs bana passade inte alls honom senast. Nu är vi tillbaka på hemmabanan och jag tror att han går bäst på en flack bana och han fungerar bra på Jägersro. Det är en tuff uppgift så jag avvaktar innan jag sett resultatet. 

V64-2

1 Sea Lieutenant fick ett väldigt bra spår och kan härifrån ”slicka rejlen” bakifrån. David (P Sanchez) rider och är specialist på att komma bakifrån. Han har en otrolig speed sista 400 meterna. Det är svårt att rangordna mina. Båda har segerchans. Det ser väldigt positivt ut.

5 Pusjkin känns jättebra och har tränat otroligt bra tillsammans med Sea Lieutenant. Jag tycker att bägge två står väldigt bra till i loppet. Det är svårt för mig att rangordna dem. Båda har segerchans och det ser väldigt positivt ut. 

V64-4 / V4-2

5 Amon Ra var godkänd senast över 1000 meter. Det var för kort för honom. När han började attackera så var det för sent. Han har en bra avslutning. 

V3-3

4 Maid var fantastisk senast och vann med 68 kilo på en väldigt bra tid. Nu är det en guldhandicap och hon bär 68 kilo igen. Hon har tränat väldigt, väldigt bra och känns fin. Jag är mest orolig för No Nay Naughty som går med 62 kilo. Den här starten kommer att berätta för oss om hon kan ta en plats i eliten. Jag tror på segerchans. 

Fredrik Reuterskiöld

Ställföreträdande tränaren Lisa Reuterskiöld uttalar sig om alla hästarna.  

Lopp 1

4 Rangoon har tagit debutloppet bra, men det är tufft mot här.

V64-3

6 Fast Forward avslutade bra senast, nu testar vi lite längre distans.

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

5 Trollfjord gör debut för oss, det är ett öppet lopp så vi får ta det som ett litet test.

Lennart Reuterskiöld Junior 

Han berättar följande om 1 Crystal Keys (V64-1), 3 Xcalibur (V64-1), 8 Harry (V64-1), 3 Hey Brother (V64-2), 1 Mountain (V64-4 / V4-2), 6 Irish Action (V64-4 / V4-2), 5 Plantstepsdream (V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1), 7 Wolfof Vancouver (V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1) och 3 Gulfstream Tiger (V3-1): 

– De har fått ett lopp i kroppen och är framsatta, jag är nöjd med dem.

Maria Sandh

V64-4 / V4-2

7 Globemaster ser allt bra ut med. Han mår prima och startspåret är helt okej. Det blir supertufft här, men det ska bli kul att testa. Vi reser på lördag. 

Nina Lindberg Lensvik 

Lopp 1         

2 Tiny Dancer blev det en speeduppgörelse för senast och det passade inte riktigt, han kan mer än han visade senast.

V64-1

4 Suspicious Boy är lat och tungriden, men det finns kapacitet. Han vill ha så lång distans som möjligt.

V64-2

8 Palm Springs har tagit loppet bra. Han ska ha vinstchans, han älskar Jägersro och distansen.

V64-3

1 One Rocketman ligger jag lågt med, han behöver nog ett lopp i kroppen.

4 Askungen är fortfarande grön, är ute igen för att få rutin. Kanske kan vi få poäng så vi kommer med i Voter.

V3-3

1 No Nay Naughty gör årsdebut, är lite svårbedömd och det blev ett tufft lopp.

Pia Göransson

8 Sir Macken känns jättefin, bättre än förra gången. Vi går ner i distans eftersom han brukar dra som ett lokomotiv där framme.

Susanne Berneklint

V64-2          

–2 Dominic ser fin ut och har gått framåt, men det blev ett bra lopp.

V64-3 / V4-1 

– 5 Steinar tränar på bra och känns pigg och glad. Jag hoppas att han har haft nytta av sina två lopp tidigare i år, de har inte gjort någon skada i alla fall. Vi tar det här som en vägvisare om vi sedan ska gå mot Voter eller Derby Trial.

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

–6 Plata O Plomo blir det spännande att se vad han kan göra. Han är ju bekväm och lite speciell.

Ricardo Ramallo

V64-4 / V4-2

–2 El Gaunche tränar bra, men det blev ett tufft lopp. Jag hoppas att han kan vara med där framme.

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

–3 El Chapo behöver nog loppet och kanske längre distans också.

–10 Chapulin var bättre än väntat i årsdebuten. Jag tror han ska vara lite framsatt, frågetecknet är väl att han går upp i distans nu.

V3-3

–5 Red Hailey är en fin häst, men det blev ett tufft löp.

Rikke Rohbach Bonde

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

1 Stroxx Carlras är det ingen hemlighet med att vi verkligen hade velat ha ett i kroppen på honom innan ”Pramms”. Men nu är det som det är och han verkar bekväm och har tränat fint. Han är en bra häst och borde definitivt göra sitt bästa på söndag, tillsammans med Nicolaj Stott. Det finns många bra lopp för honom framöver, men vi tar ett lopp i taget. 

undefined

Stroxx Carlras med teamet efter segern i Norsk Derby 2021. Foto: @hesteguiden

Roy Arne Kvisla

V64-1

6 Victor Kalejs ser väldigt fin ut och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Den enda nackdelen är att han bär 64 kilo och det är ganska mycket på en ganska liten häst. Han går med sidoludd nu och har gjort det förr. Spåret är inga konstigheter. Jag tycker att han borde kunna vara med där framme, det känns som han är i bra form. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

13 Swiss Doctor bär vikt bra och har vunnit med 69 kilo och det är ju mycket. Spåret drar ner förhoppningarna och det ska mycket tur till för att han ska kunna vara med här. När Victor Kalejs vann Pramms så hade han startspår elva så det går att vinna från sådana spår – vi har absolut inte gett upp. 

Susanne Strand

V64-2

4 Welthrum har tagit debuten på bästa sätt och mår utmärkt. Han har en väldigt positiv inställning i träning. Startspåret tror jag är bra. Jag tror på en bra placering och han har god chans här om allt klaffar. Vi är positiva.  

Vanja Sandrup

V64-3 / V4-1

3 Röde Baronen svarade för en bra årsdebut, även om det inte var helt passande förutsättningar. Han känns jättebra och det ska bli kul att se var han står.

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

1 Powerhouse känns jättebra, men spår ett är jag inte nöjd med, jag hade hellre tagit spår 13. Men kommer han till tror jag på en bra insats.