Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 2 november

Publicerad
Jägersro Galopp har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Det åttonde loppet rids utom toton, men vi har tippat det.
yoecr64carx3qghxupb
Northernpowerhouse slår här Grimeford Lane efter en hård kamp. Han startar i V4-4 / V5-1 på onsdag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annika Delinder

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Miss Rachel Zane har tyvärr fått ett dåligt spår då hon gillar att löpa fritt, men vi får se hur (Elione) Chaves löser det. På grund av spåret vågar jag inte säga för mycket.

3 Cutie blev det för långt för senast. Nu är hon tillbaka över 1730 meter. Hon gör säkert ett okej lopp om hon är hundra procent frisk, de har hostat något.

Dina Danekilde

V4-3 / V5-1 / LD-1

8 Cibelle hoppade in i grindarna strax före start när startern ropade på jockeyerna. Hon är i bra form och bör vara med där framme.

Emelie Hamngren

V5-3 / V3-1

6 Cantini var medtagen efter senaste loppet och blåste länge. Han var hängig drygt en vecka efter med förkylning så det fanns en förklaring till den bleka prestationen. Han är nu pigg och glad för dagen och jag var nöjd med honom i senaste jobbet. Jag tycker förutsättningarna ser bra ut på förhand, men väljer ändå att ligga lite lågt efter en mindre formsvacka. 

Francisco Castro

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Civilon var bra senast och jag tycker att han ska ha en bra chans igen. Han är i striden om allt är okej.     

8 El Pepino gick så där på Bro Park senast, nu är det hemmaplan och bra distans. Han borde också sluta i striden.

Hans-Inge Larsen

V4-1

3 Stella Grande är ute i ett öppet lopp, hon har inte gått några skarpare jobb utan jag har varit väldigt försiktig med henne sedan hon startade senast och bara underhållit formen. Hon har börjat sätta päls, men verkar pigg och glad. Om luften räcker så är hon med här. 

4 Primacor står sämre till gentemot Stella Grande jämfört med senast de möttes (inkluderat lärlingslättnaden). Om man nu säger som så – han är inte oärlig, det är inte så att han inte vill vinna. Han har också bara underhållit formen sedan senast och börjat sätta päls. Han skall kunna vara med där framme om luften räcker. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

2 Nevile Chamberlain har bara lite pälssättning. Han var inte frisk senast han startade den 26 augusti och har varit ifrån sedan dess, vilket inte behöver vara negativt. Detta lopp är ett test för att se om han är löpsugen och har formen – annars blir det vintervila. Är han som han var i somras så är han med och röjer här. 

Jaana Alvesparr

V4-2

3 Kissnfly behövde loppet senast efter två månader utan tävling. Hon startar nu i ett stort fält med jämbördiga konkurrenter. Hon återhämtade sig snabbt efter förra prestationen och vi tror nu att hon förbättrat sig några längder vilket innebär en tro på pengar denna gång.

V5-3 / V3-1

2 Quic TJ har startat två gånger nu efter ett längre uppehåll och har presterat enligt plan. Fin och snabb återhämtning och hon går framåt hela tiden i sin utveckling. Går ut på en längre okänd distans på grund av att vi inte hittar lopp. Klarar hon denna längre distans och får ett passande lopp i detta gäng så vinner hon.

Jane Olin

V4-2 

1 Positano gick helt okej senast och jag tyckte han fick ett bra lopp. 2200 meter bör enligt mig passa honom bäst så som han är nu! Men, oavsett har jag varit tvungen att ta ut honom för att han ska få löpa in sig. Han mår fortsatt bra och är pigg i träning. Positano är en humörshäst som inte gärna tar ut allt i löp, jag hoppas på att han ska vilja lite mer och göra bra i från sig. Jag hoppas på pengar.  

Jessica Ohlson

V4-2

6 Come What May fortsätter att ge bort lite för många längder i starten, men är ärlig och går hela vägen till mål trots tuffa lopp på grund av tappstarterna. Hon får fortsätta lära sig och skaffa rutin i loppen under hösten och jag är jättenöjd om hon får pengar i det här sällskapet.

Karin Tedesund

V5-3 / V3-1

7 Sixten Blixten mår bra och känns fin för dagen. I senaste starten gick han in i grindarna fram och backade då bak precis när starten gick. Han tappade flera längder och fick allt sprut från alla hästarna på sig och ville inte springa i det alls, sade (Elione) Chaves. Vi tar även av huvan som han har haft i de två senaste loppen då vi ville lugna honom då han lägger mycket krut att vara så het från början. Han har nu haft otur i tre lopp på raken, så nu kan det få bli hans tur att hamna på en placering där framme.

Kristina Naranjo

V4-3 / V5-1 / LD-1

7 Oaktree vet vi är bäst på gräs och längre distans, enligt stamtavlan. Han har bevisat att han hanterar Jägersros dirttrack och bör vara med där framme igen eftersom detta är en bättre distans.

Lennart Reuterskiöld Junior

V5-5 / V3-3

1 Dejà Vu, 4 Philosophic och 5 Canadian Kylie är alla tre väl förberedda för att göra en bra insats och jag har svårt att skilja på dem inbördes.

Madeleine Smith

V4-3 / V5-1 / LD-1

Tough Love går och fungerar bra på Jägersro Galopp. Hon har vunnit på distansen och på banan. Jag tror att det är bra distans för henne. Jag hoppas hon ska vara bland de tre. 

undefined

Tough Love och Madeleine Smith vid seger i juni på Jägersro Galopp. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp 

V5-4 / V3-2

1 It’s Complicated är högst rankad i fältet ska på pappret vara vinnaren, Handicapmässigt ska It´s Complicated vara bättre än 3 Fade Into Darkness, men de går lika bra i jobben så jag tycker det är svårt att skilja dem åt. Malibu Lagoon har också gjort stora framsteg hos Oscar (Berneklint). 

5 Una Momento är ute för att få ett handicaptal här. I första starten kändes det som att hon inte fattade vad det gick ut på. I andra starten fick hon fronten och det var kanske inte hennes melodi. Hon har utvecklats från första till andra starten, men jag tror inte att hon kommer att på mina andra två eller Malibu Lagoon.

Oscar Berneklint 

V5-4 / V3-2

2 Malibu Lagoon har tagit debuten för oss på ett bra sätt och känns pigg och glad. Distansen tror jag är en fördel och jag tror inte att han är inte så beroende av löpningsförlopp.

Peter Jardby 

V4-3 / V5-1 / LD-1

2 Femme Friendly var kort slagen som fyra på Klampenborg och gjorde det bra då. Hon har gått okej på DT, men pullade för mycket senast. Jag hoppas på en bra placering. 

9 Kozinki skulle startat över 2200 meter, men kom inte med där. Det är lite för kort distans här och jag ligger lågt. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

6 Northernpowerhouse hamnade för långt bak i Stockholm. Han har okej form och får han en bättre start så räknas han här. 

Preben Sövik

V4-2

2 Bobcat känns som den hetare av mina två och är gynnad om han går med där framme.

11 Apple Of My Eye kanske kan få svårt att komma till i loppet från det tråkiga spåret.

Ricardo Ramallo

V4-1

7 Zwish Zaid var jag lite besviken på senast. Jag tycker att loppet är tufft. Jag är lite osäker på hans chanser här. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

4 Chizonwheels tränar helt okej, men loppet är tufft. Hon blev lite het på bortre långsidan senast, men gick ett bra lopp senast och jag var nöjd. Miss Rachel Zane är tuffast emot.  

5 El Chapo vet jag inte om det är hans distans. Han har gjort ett bra lopp på den här distansen, men senast var jag lite besviken. Miss Rachel Zane är tuffast emot. Jag är lite osäker på honom här. 

Rikke Rohbach Bonde

V5-5 / V3-3

5 Camich är tillbaka på dirttrack och med blinkers. Han brukar vara ganska stabil och jag hoppas att det fortsätter, annars åker han nog också på vintervila.

V5-5 / V3-3

2 Snedronningen är det densamma med som inför förra gången. Hon blev hovöm efter att smeden varit där – vi hittade inget annat så hon fick sulor och verkar fin igen. Så om allt går väl så kommer hon till start den här gången. En oturshäst.

3 Danaziya är en fin häst. Hon kommer visa det först på riktigt nästa år, men måste bara pröva ett lopp innan vintervilan. Hon är en sen liten häst.

Susanne Strand

V4-4 / V5-2 / LD-2

7 Weltruhm och hans insats i förra loppet var jag nöjd med. Han behövde det loppet, har tagit det bra och mått bra efteråt. Han är väldigt pigg och positiv i träning, samt i vardagen i allmänhet. Han står bättre till här och bär vikt bra.

Vanja Sandrup

V4-1 

1 Princess Latifa är nere i normal klass nu och ska vara bland de tre.

undefined

Princess Latifa och Per-Anders Gråberg vid seger i augusti på hemmabanan. Ny nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-4 / V5-2 / LD-2

5 Röde Baronen har tagit loppet senast på bästa sätt och kommer att göra en bra insats igen.

Yasmine Nilsson

V5-3 / V3-1

1 Mrs April har ofta varit lite svårlastad i startboxarna, så det var inte något unikt i det senast mer än att de inte lyckades lyfta in henne. Går hon in i startboxarna så tror jag hon gör ett fint lopp här.

Öllegård Gren

V5-3 / V3-1

3 Camaluna ska nog jagas lite i början på 1200 meter så hon inte hamnar så där långt efter som senast, men hon är väl bäst på 1730 meter där hon kan hinna ta igen det. Det är svårt när man byter från 2400 till 1200 meter. Nu är det rätt distans och Martin (Rodriguez) brukar kunna lirka med henne så jag hoppas vara bland de tre, men jag tar inget för givet längre.

Jägersro Galopp lopp 8, 1200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

2 Hall Of Fame – 1 Layton – 5 My Spirit Outs: 4 L’Opera