Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 13 november

Publicerad
Kriteriedagen på Jägersro Galopp står för dörren och det finns rejält med jackpotpengar i potten också. Fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en stor pott. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
mzorsbd5xhusmgygewi
Mr Naughty Boy under Jacob Johansen segrade den 1 juli till Karin och Michael Tedesunds stora glädje. På söndag är det dags igen! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

6 Heshmah har vaknat till, är pigg och glad och tycker det är kul att träna. Det har vänt lite för henne. Det gick lite för sakta senast. Kanske lite täta starter, men distansen verkar fungera. Är lite långsam ut från boxarna. Jag tror lite på henne nu också då hon gick bra senast så det borde vara en okej chans.

V3-3

1 Titanium Carlras vet jag ännu inte vilken distans han ska gå på. Han behöver gå lite bakom så det inte blir som förra gången. Han är en stor tung häst som jag tror blir bättre till nästa år. Han är också en underbar häst som tränar fint hemma. Vi får se hur långt det räcker.

4 Scytale var lite tråkig senast på Övrevoll. Michelle (Rosenqvist) upp är en bra ryttare. Hon vann på ”sanden” i våras även om hon är bäst på gräs. Jag tror lite på chans här. 

Annike Bye Hansen 

Lopp 1

6 Youonlyliveonce ser väldigt fin ut, men det är ett ganska tufft löp. Jag har lust att starta honom i “Pramms” nästa år så jag vill bara “checka” att han lägger sig ner och galopperar ordentligt på banan.

V64-2

1 Takeko testades senast för första gången över 2100 meter och jag var nöjd, det var synd att hon inte fick vinna – hon går ett fint löp. Jag tyckte att hon hade speeden fast det var längre distans och det var det jag var osäker på. Hon stod 2100 meter på Bro Park väldigt bra, men har aldrig prövat 2400 meter så det är första gången. Ska man pröva 2400 meter så är det på Jägersro och hon fungerade på banan senast när hon vann på Derbydagen. Vi går för att vinna det här.

Charlotte Sjögren 

Ställföreträdande tränare Christer Peters uttalar sig. 

V64-3 / V4-1

8 Four Dragons löpte inte upp till sin kapacitet förra gången. Den enda förklaringen till hennes bleka hennes insats är att hon oväntat gick in i brunst. Hon har tränat som hon alltid har gjort efter loppet och känns som att hon alltid har gjort. Det ser inte alls dumt ut på förhand och jag tycker att hon borde vara med där framme.

Francisco Castro

Lopp 1

1 Amon Ra gick godkänt senast. Han går ut över 1600 meter igen och ska ha en god segerchans.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

5 Japanaja ser bra ut och blir allt starkare. Han ska vara bland de tre och har en god chans

Fredrik Reuterskiöld

V64-4 / V4-2

2 Step Aside och 4 Carter har gjort allt rätt så här långt, tycker jag. De är ganska jämngoda. Carter gick ju en bra löpning senast, det var ju bara några meter så hade han vunnit det där loppet över två importer och jag tror att de hade samma tid i mål, de tre första, 1,13,8, och det är en bra tid för tvååringar – går man under ”14” så tillhör man de bättre. Det verkar som att de har tagit sina senaste insatser på rätt sätt och gått framåt. Båda måste ses med bra chans. Carter är med en normal löpning svårslagen.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

1 Fourth Commandment har startat två gånger och varit trea och etta. Förra gången vann han ett ganska bra maidenlopp, tror jag, och han känns faktiskt väldigt bra, har tagit sina insatser på rätt sätt och gått framåt. Han har ett bra spår så jag hoppas på en bra insats. 

Lennart Reuterskiöld Junior 

Lopp 1

2 Plantstepsdream är den bästa hästen, utan tvekan. Får han sitt löp så tror jag han blir svårslagen. 5 Crystal Keys kan säkert utmana om det blir lite överpace.

V64-1

2 American Zodiac, 4 Déjà Vu och 5 Cool Girl är tre fina hästar som kan bli bra till nästa år. Kanske American Zodiac har lite fördel av att ha startat lite fler gånger än de andra. Jag har svårt att skilja på dem faktiskt.

V64-2

4 Havana Red har inte startat här på ett tag, men hon vann ju Derby Consolation som treåring och var tvåa i Oaks så att hon har gått här så vi får se, det är sista starten för året och det är inte så många hästar. Det är en tuff märr.

V64-4 / V4-2 

3 Philosophic, 6 Mr Weeknd och 1 Canadian Kylie är jag nöjd med alla tre. Philosophic var jättefin vid seger senast, Mr Weeknd var jättebra senast, han hade lite problem att komma fram. Canadian Kylie debuterade på ett jättebra sätt. Jag har lite svårt att skilja på dem faktiskt.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

–Det är tre jättefina hästar. 4 Spinwell har gjort alltid rätt, vunnit två. 3 Beckham har inte riktigt fått det att stämma, men jag tycker han var okej senast även om han inte fick något bra lopp, tycker jag. 8 Eagle Eye kommer ju från vinst i Danmark. Han tränar här och har vunnit här så det är tre bra chanser. Det är svårt att skilja dem, det är bara att titta på handicapen, det skiljer ett kilo mellan dem (Eagle Eye och Spinwell) och det är inte säkert att han har rätt.

Hans-Inge Larsen 

V64-3 / V4-1

9 Credit Card har blivit störd kraftigt två gånger i rad nu och inte fått den chans hon ska ha. Jag hoppas hon får en felfri löpning – det har blivit så fel i de sista två löpen så det är katastrof. Jag har förhoppningar i det här loppet. Hon ska ha allt serverat och får inte hamna i klabberier (ungefär ”strul”).

6 Spoonful Of Sugar var jättebra över 1730 meter senast och kom jättebra på slutet. Hon har varit jättebra i de senaste starterna och möter ett överkomligt gäng. Jag räknar med att hon kan vara bland de fyra här. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

1 Primacor blev det ett lustempo från början för senast och han pullade något så fruktansvärt så det var hemskt att se. Han blev tempotorsk tidigt och det är inget fel på formen. Han har ett litet dilemma med startspår ett och han behöver galoppera fritt. Från det spåret får han gå om det inte blir något tempo då han inte går om han inte har fritt. Jag har tagit bort sidoludden då han blir lite hetare på gröten när han har dem så han får testa utan. Får han rätt löpning så tror jag han är med på linjen. 

Jane Olin

V64-3 / V4-1

1 Brienne vill ut och löpa, men hon kommer dock ifrån vila och möter extra svårt motstånd denna gång. Jag tänker att hon får ett lopp i kroppen och planerar för en bättre uppgift för henne framöver. Hon tränar helt okej.

Jessica Ohlson

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

7 Guidetti visar inga tecken på sviktande form. Han har gjort två fina lopp i rad på Bro Park, men jag tror att han är snäppet bättre på hemmaplan när han slipper resa och känslan är att det finns utveckling kvar i honom. Det är ett lämpligt lopp för honom och jag tror att han är hästen att slå här.

Kajsa Lindsjö

V64-1

1 Eko Lalique känns bra för dagen och vi lärde oss mycket om henne i förra starten.  Hon är ju en av de sämst handikappade i loppet så får hon pengar är vi nöjda då.

Karin Tedesund

V64-3 / V4-1

4 Mr Naughty Boy blev förra gången nerstruken till spår ett och fick aldrig luckan. Spåret är bra på söndag. Han mår bra och är pigg glad. Vi hoppas att presterar som han brukar göra och då borde han kunna vara med där framme. 

Patrick Wahl

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 Little Arabella är lite underskattad i sammanhanget. Hon trivs bra på Jägersro Galopp och hennes handicaptal är även baserat på hennes grässtarter där hon inte har visat sitt rätta jag även om hon vann på en gräsbana i debuten. Hon har annars svikit på gräs. Hon har ett mycket stort hjärta och dessutom det så viktiga löphuvudet. Hon har dessutom fin teknik och reser bra. I Auktionslöpningen slet hon med ytterspår hela vägen och det var en bra prestation. Jag känner mig inte helt slagen på förhand med henne.

7 Ninasimone var ju bra på gräs, men mindre bra på dirttrack. Jag tycker inte hon levde upp till sina 78 i tal. Hon får trehundra meter till nu och vi chansar på att starta henne. Den extra distansen kommer att ha betydelse för Ninasimone. Hon har inte rest innan i tävlingssammanhang, men får sällskap av Little Arabella som nu testar Jägersro för tredje gången. Vi reser på lördag.

Ricardo Ramallo

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

2 El Chapo tränar bra, hoppas han kan vara lite avslappnad nu över 2400 meter.

3 Inga Lilla är en riktig kämpe, men hon fick fyra kilo för segern senast så det blir tufft. 

10 Amazing Halo tränar starkt, hon var bra senast men nu är det lite tuffare emot.

Rikke Rohbach Bonde

V64-1

3 Rikabo gick väl okej senast, och vi prövar att gå i Consolation. Jag hoppas hon med en bra löpning kan vara med på trion (blinkers på). 

V64-2

2 Go On Carlras gjorde ett fantastiskt lopp senast. Det är lite av en chansning gå ut på dirttrack på söndag då hon fungerar klart bäst på gräs, men vi tar chansen för att utvärdera möjligheterna nästa år. Jag blir väldigt glad om hon kan vara bland de tre i detta lopp på dirttrack.

Roger Osberg

V64-2

6 Blue Gem slår ur underläge som vanligt. Fungerar bättre på gräs med sina platta hovar, men hon har gjort några riktigt fina jobb på Jägersros oval när underlaget varit åt det blötare hållet. Några finjusteringar i utrustningen.

V64-3 / V4-1

3 Rhubarb Ripple har presterat väldigt bra sedan vi satte blinkers på henne. Upp i klass ett snäpp nu och hon behöver nog öka någon sekund gentemot tidigare starter för att kunna vinna.

Susanne Berneklint 

Ställföreträdande tränaren Oscar Berneklint uttalar sig om hästen.

V64-2

 3 Scarlett mår bra och hon trivs bäst på hemmaplan! Det ska bli spännande att se henne på söndag.

Vanja Sandrup

V64-1

6 Ice Age känns helt enkelt jättefin, hon har fattats de sista 400 meterna, men jag hoppas att det kommer. Hon är kanske inte något vinstbud, men blir starkare.

V64-4 / V4-2

5 Bear Pong var jag nöjd med senast, det blir ett jämnt lopp och jag hoppas att han tar några stycken.

Wido Neuroth

Lopp 1

3 Thunderey missade starten senast och tappade många längder. Det var en bra prestation efter startmissen och formen är fortsatt okej. Jag förväntar mig en toppinsats nu utan "starttapp".

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

5 Master Zone tacklade i varje fall banan bra senast. Han var fortsatt lite orutinerad när han fick vinnaren upp på sidan av sig. Han är okej nu och formen är fortsatt i ordning. Jag förväntar mig att han är bland de tre.