Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 1 juli

Publicerad
Jägersro Galopp anordnar en kväll i publikens smak när Hästarnas Mästare är tillbaka. Utöver den tävlingen och mycket annat så kan du spela på galopplopp också vilket vi förstås uppskattar. Bland annat får vi se Bro Park Trial II (rids på Jägersros dirttrack) och en sevärd guldhandicap. Fokus är på V5 och V4 (omvänd ordning denna kväll), men givetvis kan du också spela Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. V3 utgår denna tävlingsdag. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
g0yjh4rjupo4vblykwc
No Short Cuts imponerade stort när han vann "Derby Trial" förra året. Han har inte startat sedan fjärdeplatsen i Hurricanelöpning och kanske behöver han loppet? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Dina Danekilde

V5-4 / V5-4

4 Cibelle tror jag har bra chans att bli bland de tre här trots att hon har gått upp en klass. Hon är i fin form och distansen ska passa perfekt.

Francisco Castro

V5-1

4 Breakfast In Bed ska vi testa över 2200 meter för att se om vi ska sikta mot Oaks. Det är inte det värsta motståndet, men Sea Lodge är bra. I träning är hon helt annorlunda och kan mer än hon presterar i lopp – hon tappar lite fokus när det är många hästar runtomkring och uppträder grönt. På en längre distans får hon mer tid att komma in i loppet och kan mogna när som helst.

V5-3 / V4-1

4 Sea Lieutenant var bra senast och Oliver Wilson red fint. Han ska komma på speed och har vinstchans. 

7 Pusjkin var väldigt bra senast och kommer också från vinst. Han trivs med Elione Chaves som känner honom väldigt väl. Pusjkin har inte startat på länge och det är ett förlopp till Valley Chapel Memorial på derbydagen. Han har också vinstchans. Men vem som är först i mål av mina beror på hur loppet blir ridet.

V5-4 / V5-4

6 Japanaja var tvåa senast och verkar gilla lång distans. Det är en silverhandicap så han möter lite bättre hästar än senast, men går samtidigt med 55 kilo på ryggen. Han går ut mest för att vi vill se om han kan mer än visat. Senast visade han att distansen var rätt, men man vet inte ännu vilken nivå han håller. Om han är som vi tror måste han vara bland de tre här. 

V5-5 / V4-3

3 Red Hunting Hawk är med i ”derbypaketet” och vi vill testa och se om han kan vara med i Derby Day Sprint eller Malmö Stads Pris. Det är svårt för en treåring att vinna här. Vi ser loppet som ett test. 

7 Bossner var jag nöjd med senast, men han kunde också ha vunnit. Han är äldre och har mer rutin än Red Hunting Hawk och utvecklingskurvan går åt rätt håll. Jag har mycket respekt för Kinsman som är hästen att slå. Han kan absolut utmana. 

Hans-Inge Larsen

V5-4 / V4-2

2 Primacor gör fina lopp hela tiden. Han kan säkert vara med där framme om allt stämmer. Jag var nöjd med honom senast. 

V5-5 / V4-3

6 Nevile Chamberlain får gå ut här innan han får ett ”break” då det inte finns lopp den närmaste tiden. Jag var jättenöjd med andraplatsen bakom Kinsman. Jag hoppas han kan göra en liknande löpning igen och att han är bland de tre. Kinsman är hästen att slå. 

V4-4

7 Golden Treasure gjorde inget dåligt lopp senast, men jag trodde han skulle vinna. Jag är nöjd med honom, men han får inte det till det i lopp. Han kan inte sitt tal (66), så det är bara hoppas att inte de andra kan det heller. Han har gått tre lopp i år och vi har kollat honom i halsen då han inte tar ut sig i lopp. Vi har inte hittat något. Når han upp till formen han ändå visade i Danmark så ska han ändå kunna vara med här. Han får sidoludd på, men jag tror inte att det har någon avgörande betydelse, men jag måste pröva. Spåret är bra. Jakob Johansen känner honom utan och innan och han ska komma på speed. 

Henrik Engblom 

V5-2

6 Odd Type tränar jättefint och jag valde den här avdelningen då jag tycker han är bättre på dirttrack. Det är första starten på Jägersro Galopp, men han reser väldigt bra. Jag tror på honom och han kommer att göra ett bra lopp. 

Jane Olin

Lopp 2

7 Brienne gick jättebra senast. Hon fick trots allt trafikproblem i sista sväng och får backa sig loss och gå utvändigt och är slagen med en hals. Jag tror att hon kan lite till och i dagsläget är hon i mycket bra form. Jag tror att hon är med där uppe. 

Jessica Ohlsson

V5-4 / V4-2

3 Guidetti är jag väldigt nöjd med i träning och räknar med att han gör ett bra lopp som vanligt. Han visade i årsdebuten att låg vikt mot bra hästar inte är ett problem, men loppet är ett riktigt getingbo. Jag tror att dagsform och löpningsförloppet avgör vem som vinner. 

V4-4

6 Come What May trodde jag mycket på senast, men hon pullade bort sig, vilket faktiskt var helt oväntat. Hon har tänt till på alla cylindrar nu med ett par lopp i kroppen. I grunden är hon inte så tokig, men lite knepig och jag vet inte riktigt var jag har henne. Vi chansar med 1200 meter, men jag ligger lågt angående chanserna tills hon visat lite mer i lopp.

Malin Roth 

4 Filia Kalejs mår bra och tränar bra, men jag ligger lite lågt denna gång. 

Maria Johansson

Lopp 1

4 El Camino har tagit debuten i vår regi på ett bra sätt, han är framsatt och står fint inne i loppet. 

V5-3 / V4-1

2 Ocean Side går ut på för kort distans. Han tycker om Jägersro och hoppas han kan plocka några på upploppet. Mår fint för dagen. 

Patrick Wahl

V5-1

2 April Song prövar vi här, om inte annat är hon med som sällskap. Det blir tufft för henne.

3 Champagne Eyes har jag väntat på lång distans för henne. Det har alltid varit för kort. Hon står tufft till, men har inte hittills inte fått visa det hon kan och många gånger kommit i gång efter mål. Hon har rest bra till Göteborg Galopp förut så det ska fungera med resan. Jag tror att dirttrack kan fungera på Jägersro. Hon är en häst som jag tror på och det här kan passa.  

Rikke Rohbach Bonde

V5-2

4 Ruby Carlras tränar bra. Jag har lite svårt att sätta in henne i loppet då hon bara har prövat distansen en gång, men det borde vara en fördel med distans. Hon är lite temperamentsfull, men sköter hon sig hoppas jag på en trioplacering.

Susanne Berneklint 

V5-2

3 Scarlett hade inte sett gräs sedan hon kom från Irland, hon hoppade ut ur boxarna i Svenskt 1000 Guineas och tänkte: ””Shit”, vad är det här?” Det är bara glömma den starten. Hon ser grymt fin ut och jag tror att hon kommer att göra ett bra löp. Jag tycker att hon ska ha en bra chans, men Lennart [Reuterskiöld Junior] är ju en skicklig tränare och han har ju med någon fin häst.

V5-5 / V4-3

1 Dominic blev allt fel för senast, han skenade när han fick blinkers på. Vi tar av dem igen och provar en ny distans [1200 meter]. Tjej på, viktlättnad och han ser fortsatt fin ut. 

Susanne Strand

V5-3 / V4-1

9 Weltruhm är väldigt pigg. startspåret behöver inte vara negativt, kan gynna om han får ett friare lopp. Han kommer kämpa för en främre placering här.  

Wido Neuroth

Ställföreträdande tränaren Jan-Erik Neuroth uttalar sig om hästarna.

V5-1

5 Sea Lodge gick väldigt bra senast. Hon gjorde det bättre än jag kunde tro. Det var en väldigt bra prestation och hon har en bra vinstchans. 

V5-3 / V4-1

3 I Apple gick väldigt bra senast och har ännu bättre form nu. Han behövde också loppet. Nu har han ett bra startspår och är en väldigt stark outsider. 

5 No Short Cuts har inte startat i år och bär toppvikt. Det här är ett lopp för att komma i gång för större uppgifter senare och det kan hända han behöver ett lopp i kroppen. Han borde ändå ha en bra chans här. 

Yasmine Nilsson

Lopp 2

2 Mrs April mår fint för dagen, men har inte riktigt hittat till sin fina fjolårsform. I senaste loppet blev det för tufft med att dra i front med 65 kilo på ryggen över 1730 meter, även om det var i makligt tempo. Distansen är i kortaste laget för henne här så vi är nöjda om hon är med på pengar igen.

Öllegård Gren

Lopp 2

4 Camaluna får testa kort distans igen, mest för att det annars blir för långt uppehåll till nästa start. Hon känns pigg efter starten och vi joggar bara så det ska finnas energi kvar på fredag. Kanske trea igen?