Nyheter

Stallsnack inför Bro Parks onsdagslunch

Publicerad
Inför onsdagens tävlingar har redaktionen "snappat upp" spelvärd information från flera stall. På menyn står bland annat spelformerna V4:a, V5- och Lunch Dubbel (LD).
vy8x1fdqoklkaodqiwl
Visiteur Du Pom och Carlos Lopez stormar mot mål och seger på hemmabanan Bro Park den 29 maj i år. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Alice Elmerskog

1 Visiteur Du Pom (V4-1) känns pigg och fräsch i träning. DT, (Elione) Chaves och spår ett passar honom perfekt. 

2 Miss Makeba (V4-2) visade äntligen lite av vad vi sett i träning senast som tvåa på gräset. Det är lite tuffare motstånd nu så vi får se hur långt hon räcker. Hon har tagit senaste loppet på bästa sätt! 

7 High Coast (V4-2) var struken senast för en mildare förkylning. Hon känns pigg och fin i träning nu. Hon har mognat en hel del sedan hon startade senast. 1200 meter gräs är i kortaste laget, men hon är nog inte helt borta. 

7 Bearium (V4-3/V5-1/LD-1) är i fin form och står väldigt bra till i loppet med Engla (Tunmar) som tar av fyra kilo, avslutar Alice Elmerskog. 

Catharina Vång

– Jag fick in virus i stallet och hästarna har fått pausa, men jag vill betona att det bara är ett fåtal som har haft symptom. Jag fick ställa av alla hästarna. De har haft en väldigt lätt träning, med möjlighet till rörelse. De har inte varit inne på Bro Park, men min bana hemma har varit jättefin då det kommit mycket regn. Vi har haft goda träningsmöjligheter, inleder Catharina Vång och fortsätter: 

1 West Bengal (V4-2) var jag jättenöjd med på Göteborg Galopp – han såg ut som en vinnare på upploppet, men sedan började han titta sig omkring för att sedan ta i igen. Första starten får man helt räkna bort – han hamnade långt ute i spåren och kom in på upploppet i vida spår. Jag vet inte ännu vad han ska ha för distans egentligen? Om det varit en guldhandicap hade jag trott att det var för kort. Hästarna han mötte i England i januari har blivit värderade till över 80 och där var han trea. I det här sällskapet så ska distansen fungera. Han är lite efter med tanke på sin ålder, men har verkligen blommat ut efter starten i Göteborg och blivit otroligt fin. Han är väldigt stor och långgalopperad. Han har inte varit sjuk överhuvudtaget. Han har missat några jobb, men jag tror han är under utveckling och att luften räcker. Stamtavlan förpliktigar och han är en blivande klasshäst, det är jag övertygad om, men vår andra (Stamford Blue) är mera vass för dagen. West Bengal är dock väldigt oexponerad. Vi fortsätter med sidoludd. Han har absolut en bra chans, säger Catharina Vång. 

4 Stamford Blue (V4-2) gjorde ett jättebra lopp bakom Dreamdust (5 maj) med mer vikt på ryggen och dessutom när han kom på speed vid plankan. Han var väldigt fin på Göteborg Galopp och såg också ut som en vinnare in på upploppet, men då ebbade det ut och han –  han fick nog en chock över distansskiftet från 1200 till 2200 meter. Nu är han tillbaka på 1200 igen. Han var värderad till 62 på gräs, enligt Racing Post (motsvarar 73 i skandinaviskt tal. Obs! Det officiella talet på gräs motsvarade handicaptal 65. Reds. anm.). Han är mycket bättre på gräset och jag skulle inte vara helt överraskad om han är med i segerstriden, ja, jag skulle säga att han skulle egentligen ha lika bra chans som West Bengal och bär mindre vikt på ryggen. Han är som en tickande bomb hemma – han behöver ut och springa, så mycket kan säga. Han är också mer rutinerad än West Bengal. Han har god chans att vara bland de tre. 

3 Light Display (V4-3/V5-1/LD-1) är tveksamt startande. Han har inte varit sjuk, men vi har varit tveksamma till hans form så det ska vara hundra för att han ska gå ut. Beslut tas på onsdag morgon. Om han går ut så gör jag bedömningen att han ska vara tillräckligt bra för en placering. Han har så få lopp innanför västen att han behöver rutin. 

6 Jungle Dream (V5-3) är i grund och botten en 70-plus häst. Han är en sådan häst som tar livet med en klackspark. Han är som björnen Baloo – han gör det han tycker är lagom – ska han vinna ska det klaffa på vägen och inte bli för mycket "kludd". På pappret ska han kunna runda det här fältet. Jag tycker att det borde vara hans tur nu, avslutar Catharina Vång. 

Henrik Engblom 

6 Odd Type (V4-4/V5-2/LD-2) har fått två lopp i kroppen nu. Han borde vara framsatt på det. Han stod i starten senast men när han “skickades upp” så började han pulla och slappnade inte av. Det gick för fort första 300 meterna  och vi kan glömma det loppet. Formen början komma. Han fungerar bra på DT, som han gillar, och han startar med segerchans. Det ska bli spännande. 

6 Who Knows What (V5-4) fick lite distans senast, blev trött på dirten, men såg jättefin ut 500 kvar i Bro Park Trial. Formen är bra. Jag tror att distansen ska passa perfekt. På pappret ska det vara han och Patrick's (Wahl) duo som ska göra upp så får vi se vem som är bäst för dagen. 

undefined

Who Knows What vinner direkt i debuten som tvååring under Elione Chaves. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

3 Nightwatch (V5-5)  var jag nöjd med i kvalet. Vi har mest grundtränat efter det och inte vässat för mycket. Han har jobbat med mig på ryggen med 75 kilo så jag tror inte vikten är några problem. Jag tycker att han är en stor talang och jag tror att vi har jättebra segerchans, avslutar Henrik Engblom.  

Maria Andersson

6 Dreamdust (V4-3/V5-1/LD-1) är van vid höga vikter i träning och vi valde det här loppet i stället för guldhandicapen då det här känns som en betydligt lämpligare uppgift. Han mår så bra så han kan lika gärna gå ut och springa – han är fin i benen och bra i magen. Det finns ingen anledning att låta honom stå hemma när han tar loppen så bra som han gör. Han har två vinster på dirttrack. Det är svårt att säga om han är bättre på det underlaget jämfört med gräs där han ändå har vunnit sitt enda lopp. Han är naturligt snabb ut, men han springer inte hysteriskt och jag tror inte att han måste ha ledningen. Är han vid sunda vätskor så borde han vara med där framme, säger Maria Andersson. 

Marie Twomey

2 Loki (V5-3) är på gång, mår för årstiden jättebra och tränar glatt på. Det är svårt att tro att han är elva år. Det här loppet efteranmälde jag till då det var få hästar och han behöver nästan alltid något lopp innan han är redo. Vi har hittat ett lopp den 24 juli över 2,350 (järnklassen) som vi satsar på. Han är ju egentligen bäst höst, vinter och vår, men man tager vad man haver…Fortfarande ser han ut som att han inte varit alltför långt från krubban, men är på rätt väg. (Catharina) Vångs blir svår att slå (Jungle Dream), men sedan vet jag inte alltför mycket om resten. Amatörlopp är alltid svåra tycker jag, då man aldrig någonsin har nån aning om hur de rids. Detta är i första hand ett lopp innanför västen  i stället för att nöta på honom i träning. Han gör alltid så gott han kan och jag tror inte vikten bekommer honom så mycket då han är en “jätte”. Han och Alfaares var de två som var sämst i våras med dåliga blodvärden och så vidare. Kanske har det vänt lite nu, upplyser Marie Twomey. 

Tobias Hellgren

6 May Or Might (V4-2) uppträdde väldigt bra i kvalet, måste vi säga. Hans mentala status dagsform är viktig – han har varit ganska knepig, men blir bättre och bättre. Det finns mer utveckling i honom, men på dagen när han kvalade var han inte mycket bättre än han visade. Han tränar okej och ska räknas mot det här sällskapet.

1 Fast Forward  (V4-3/V5-1/LD-1) gick bra vid segern och formen är ganska duglig – Honorah som var med i loppet (fyra) var tvåa i går (läs onsdag) bakom vår egen Fort Dodge. Spår ett är bra, men det är svårt att ta ledningen och hålla den. Det är väl några som visat form och inte minst på det underlaget som är på Bro Park. Han är en av många, avslutar Tobias Hellgren.  

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20, då också V4-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppen startar det första cirka klockan 11:25 (där tvåårsstjärnan Nimitz startar). Banprogrammet hittas här.