Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 29 maj

Publicerad
Göteborg Galopp har söndagsgalopp. Det är inget V64-spel för ovanlighetens skull (på grund av Elitloppet). Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, vinnare, plats, komb och trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Vi har publicerat flera av intervjuerna i loppanalyserna och i Travronden Helg. I vårt “Stallsnack” sammanställer vi alla intervjuer vi gjort till söndagens tävlingar på ett och samma ställe.
tzpcyyphhflr83wgego
Three Is Company och Kim Stern vinner H.M. Konungens Pris på Bro Park 2021. Nu är det häckarna som gäller och ekipaget är ett kul drag i V5-5. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ann Michanek

V5-5 / V3-3

1 Romeo Bloom väntar vi oss inte något av i comebacken och häckdebuten.

6 Tyko Bloom hoppas vi är med på en placering här.

Annika Sjökvist

V4-2

7 Highland Queen tyckte jag var blekare än förväntat senast. Allt verkar bra och jag hoppas på en bra insats här. 

Dina Danekilde

V4-3 / V5-1

6 Buddy Bob har väntat på att få komma i gång och vi känner att han är i bra form. Vi är ute på ett test gällande distansen – det kan bli kul här.

Henrik Engblom 

V4-1

2 Odd Type siktas mot Jockeyklubben 2000 Guineas och Breeders’ framöver så vi testar honom på 1600 meter igen. Vi vet att han fungerar på lång distans, men vill se honom över den här distansen när han är i rejält i ordning. Det ser ut att vara ett öppet lopp. Han har fart i sig, men det är viktigt med bra fäste som det brukar vara på Göteborgs Galopp. Han måste tryckas av från start här och jag tror att vi minst är med bland de tre här. Han är som sagt rejält i ordning för dagen. 

V4-3 / V5-1

5 Mogsy tror jag är bättre på gräs – han vill ha fäste i banan. Han ska komma bakifrån den här gången på gräset. Han siktas mot Bro Park Vårsprint om han vinner. Då måste det gå bra här.  Jag tror på bra segerchans.

V4-4 / V5-2

2 Cooperess ser jättefin ut för att vara en ”gammal tant”. Hon fungerar på banan och distansen. Hon kommer säkert att göra ett bra lopp. Det är alltid hårda lopp de här handicaploppen på Göteborg Galopp. Hon ska vara med på streckspelet. 

V5-3 / V3-1

2 Mojave Ghost tror jag kan mer än handicaptal 68 med tanke på det loppet han gick senast. Han behöver längre distans och får det nu. Jag tror han är bättre på gräs vilket han visade förra gången på Göteborg Galopp bakom Crack The Sky. Han löpte väldigt grönt då, men tog loppet bra. Han siktas på Bro Park Trial som kommer gå på gräset. Bra segerchans. 

V5-5 / V3-3

2 Absolut Spirit har hinderdebuten avklarad och hoppar fint. Han är en stark häst. Ryttaren gör debut, men det är en bra platschans. 

4 Topas Royal har jag inte hunnit hoppa så mycket, men de gånger han har hoppat har han gjort det jättefint. Han har en fin slätloppsförmåga och hoppar han okej hela vägen så ska han vara svårslagen i debuten. Vi får se hur mycket luften räcker till bara. Leo The Lion är värst emot, tycker jag. 

Lennart Jarvén

V4-3 / V5-1

8 Fiftyshadesfreed äter bra och tränar trevligt. Det mesta om honom går att läsa ut i formraderna. Hur han kommer att prestera är kombinationer av hur han kommer att reagera på att nu är elva år, har 92 i handicaptal och ett utvändigt startspår. Det är en intressant ekvation att få svar på. Med de förutsättningarna så får han svårt att starta efterbrännkammaren på upploppet Han brukar inte gå så bra i årsdebuter heller. Om allt klaffar så kan han vara en faktor i loppet och jag säger förstås inte nej till en seger.

Madeleine Smith

V5-3 / V3-1

1 Double UX åker ner till Göteborg Galopp för att komma i gång och starta upp säsongen och vi har inga förhoppningar den här starten. Han är inget för spelarna.

6 Una Momento gör debut och åker också ner för att få starta upp säsongen. Hon är inget för spelarna den här gången. 

Olga Benitez Bibik

V4-2

5 Dormaan AD gick som förväntat senast över den distansen. Han känns som en stayer och det fungerade bra på Jägersro över 1730 meter. Han är entaktad och om hästarna emot visar samma form som senast så…Jag misstänker dock att det dock finns några hästar som är bättre nu än på Jägersro och då blir det hårdare. Hade han bara haft några hundra meter till senast så hade han varit längre fram. Jag tror han är sämst fyra, men jag tror han behöver ännu längre distans. 1600 meter är dock bättre än senast.

Patrick Wahl 

V4-1

1 Champagne Eyes får lite täta starter, men jagar en plats i Svenskt 1000 Guineas. Hon gick bra in i mål senast över en lite för kort distans. 

V4-3 / V5-1

3 Rubinstein var jag nöjd med senast och han gick bra över mål. Jag tror på chans här om han gör om den prestationen. 

7 Mudawy är osäkert startande. Om han startar är han givetvis okej.

Tobias Hellgren

V4-3 / V5-1

1 Archers Ignite hoppas vi helst får en lätt bana och att det inte regnar allt för mycket. Spåret är okej och jag tycker han har varit något bättre i år med startboxarna. Det är tendenser han haft hela tiden och det är ju invägt i hans handicaptal och form. Han har ”ingen” vikt på ryggen och var i sin enda start på banan duktig. Jag tycker det ser positivt ut. 

V4-4 / V5-2

5 Latour gjorde det bra i debutvinsten och har tagit loppet bra. Han fick dock ett alldeles för högt handicaptal i förhållande till prestationen. Jag tror han har en god chans, men har respekt för Cooperess som inte har höjts mycket på sina två segrar. Gräset nu bör vara en fördel.

undefined

Latour har bara startat en gång och då blev det seger på dirttrack. Gräset lär inte vara någon nackdel och han har fin chans i V4-4 / V5-2. Foto: @hesteguiden.com 

V5-4 / V3-2

2 Quentino gjorde en del saker rätt och en del saker fel som sig bör i en debut. Han har tagit loppet bra. Man kan tycka att det är en fördel att gå upp lite i distans och det tror jag väl egentligen också, men som han löpte i debuten kan man inte tro det. Han måste lära sig att hushålla med krafterna då han stack lite efter 200 meter och brände en del krafter. Han är en väldigt stark häst att rida. Jockeyn känner honom väl. Det ser väldigt bra ut på förhand.

Ylva Brandt

5 Semesther är väldigt het. Det är första resan och jag vet inte ännu om vi åker lördag eller tidigt söndag morgon. Hon har dock rest långväga då hon köptes på Breeze Up på Doncaster. Hon var fin i förra loppet, men det var svårt för jockeyn att hushålla med krafterna på henne. Jag tror inte att det var så mycket kvar i mål då hon gick lite tidigt i svängen då hon var så het. Nu är det 400 meter längre så då är det ännu viktigare att det fungerar och hon kopplar av. Det här är ett test då hon är anmäld i Norsk1000 Guineas på Övrevoll på midsommardagen. Jag tror att hon kan mer än sitt handicaptal, men hon vann sitt lopp på en dålig tid så det är svårt att värdera vad hon kan. Jag kan inte svara på om gräset är en fördel. Hon gjorde en start som tvååring på underlaget (Bro Park), men var då bara dålig så det här med underlaget är också ett test. Det finns många frågetecken för mig. Kan hon spara speeden så kan hon visst vinna, men jag tycker inte att hon är en spik.

Göteborg Galopp lopp 1, 1600 meter gräs 

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat.

7 Focus On Me – 2 Karen From Finance – 5 Jungle Dream Outs: 9 Roman King