Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 27 juli

Publicerad
Göteborg Galopp arrangerar onsdagsgalopp och Kopparmärralöpning med flera trevliga lopp finns på menyn. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet.
f3iomu68ozygrcfjonk
Blue Gem och Andreas Tapia Dalbark vinner på Göteborg Galopp i juli 2021. Kan hon utmana Havana Red igen i Kopparmärralöpning (V5-3 / V3-1)? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annika Sjökvist

V5-5 / V3-3

4 Highland Queen fick mjölksyra senast över 1600 meter. Hon har återhämtat sig snabbt efter det. Jag har respekt för Camilla Nilssons bägge hästar, men tror på chans. 

Camilla Nilsson

V5-5 / V3-3

1 No Risk At All gjorde ett bra kval och ska ut och lära i första starten, Hon är inte tokig alls. Jättebra att resa med. Elione Chaves var väldigt nöjd med kvalet och ville rida henne efter det och då får han göra det. Hon är rätt snabb så 1200 – 1600 meter är nog hennes distanser, men det är förstås svårt att säga nu. Hon har gjort allt rätt hittills. Det ser inte ut som att motståndarna har någon värstingform, men är ett oskrivet kort i första starten.

3 Soulette Al Maury får nu testa blinkers i stället för sidoludd då hon haft en tendens att vänta in de andra och behöver fokusera. Hon är bästa chansen från stallet, men det finns distansfrågetecken. 

Christoffer Andersson Rönnlund

V4-4 / LD-1

7 Lady Daniela gjorde en klart godkänd insats senast. Detta trots att Alan (Wallace) var tvungen att ta upp henne kraftigt i ingången av slutsvängen då en av konkurrenterna bröt ut. Hon svarade för en bra upphämtning över upploppet till en fin andraplats. Hon har fortsatt träna på fint sedan den starten så formen verkar finnas där. Inför onsdagens lopp finns det en del kvalificerade hästar emot – Samara Bay vet vi har fartresurser som räcker långt. Sedan ser Penny Lane och L'Opera också ut att ha fin form så det kan bli tufft med tanke på att vi fick spår sju denna gång. Men med lite mer tur på vägen tror jag hon ska hon kunna vara bland de fyra främsta.

Ewa Sarlöw

V4-4 / V5-1 / LD-1

6 Hipster är i fortsatt god form, pigg, glad och går mest i hagen och är sugen på fler framgångar. I det senaste loppet på Klampenborg blev omständigheterna så att han inte riktigt fick visa vad han går för. Han har gjort bra i från sig tidigare även på längre distanser. Om han får en bra början på loppet och inte pullar i väg bedömer jag att han har goda chanser till en placering. Maikel (Narvaez Bravo) känner honom väl vilket är en stor fördel i sammanhanget.

undefined

Ewa Sarlöws Hipster kommer på besök till Göteborg Galopp. Här vid seger på Klampenborg den 10 juni. Han tog två raka segrar samma månad i Köpenhamn. Ny seger på onsdag? Foto: Burt Seeger 

Kajsa Lindsjö

V4-4 / V5-1 / LD-1

1 Guadeloupe är ny i min regi och detta blir första starten hon gör för mig. Härstamningsmässigt så ska hon vara en stayer och det är lite det jag vill testa nu. Den här starten är för att vi ska lära känna varandra och förhoppningsvis hitta rätt. Jag är nöjd med henne i träning och hoppas få med oss nya erfarenheter hem. 

Mikaela Jahreskog

V5-4 / V3-2

1 Hidden Pride var lite tagen efter förra starten som gjordes i trettio graders värme. Han har fått tid att vila och ladda om batterierna. Nu känns han väldigt pigg och fräsch igen. Han har fått många kilo av handicappern på få starter och det blir såklart tuffare att leva upp till dem för varje start. Jag har stor respekt för motståndet även om ett litet fält gör att han ändå får en relativt snäll debut i guld. Vi har fått ett bra spår, en skicklig jockey och har en kapabel häst. Dock vill jag ligga lågt eftersom han tagit det lugnt efter förra starten och motståndet är mycket hårdare än tidigare. 

Peter Jardby

V4-1

1 Moojim var förr väldigt beroende av en snabb bana, men är starkare nu och har fungerat på lite tyngre banor också. Det blir tufft att vinna här, men jag hoppas på det bästa. 

V4-2

6 Femme Friendly gick bra i sista starten fram till dess att hon blev påriden på upploppet. I starten innan var hon i Norge och det passade inte alls då hon inte övernattade bra. Vi får hoppas att hon får tillbaka sitt självförtroende och når en så bra placering som möjligt. En mjukare bana är ingen fördel. Löpningsförloppet avgör vem som är först av mina två i mål. 

7 Zingaro Boy var lite blek senast, men fick ingen bra löpning och hamnade för långt bak i fältet. I starten innan gick han bra på Göteborg Galopp som tvåa. En mjukare bana är ingen fördel för honom heller. Löpningsförloppet avgör vem som är först av mina två i mål även om jag tror han har kommer få det lite svårt att vinna det här loppet. 

V5-4 / V3-2

2 Northernpowerhouse han har gjort bra insatser och jag hoppas att han håller formen. Det är inget fel på den vad jag vet. Han fick ett ”taskigt” kilo för en snöplig andraplats senast. Det är inte lätt då det är ett jämnt och öppet lopp. 

Ricardo Ramallo 

V5-2

2 Inga Lilla ser ut som en liten ponny, är väldigt liten och väger kanske fyrahundra kilo. Bröderna är ganska stora och modern och fadern är stora. Hon har mycket energi och är ganska stark i munnen och vill bara ”gå”. Om jockeyn kan kontrollera henne och lägga henne bakom så kommer hon att göra ett bra lopp. Hon tog kvalet bra, men förra gången fick vi stryka henne för en liten förkylning. Det är första gången ut, men hon överraskar mig mer och mer i träning.  

Roger Osberg

V5-3 / V3-1

2 Blue Gem har tagit loppet senast väldigt bra och känns jättefin. Hon har gjort sina bästa lopp när banan är åt det snabbare, så jag hoppas att det inte kommer så mycket regn som det är utlovat.

Silja Støren

V4-1

3 Klint var väldigt bra på Övrevolls gräsbana näst senast. Han tacklade inte den lösa dirttrackbanan i torsdags när loppet blev flyttat från gräset. Om han har tagit det loppet bra så har han en god chans och han har gått bra på Göteborg Galopp förr.  

V5-4

3 Prince of Fjords ser loppet fint ut för och han gillar banan. Det är en god chans om banan inte blir blöt (översättning från norskans bløt som betyder just det. På danska betyder ordet ”mjuk”. Reds. anm.). 

Sophia Andersson

V4-2

–Jag tycker 3 Karen From Finance har varit lite blek i årets starter och inte visat samma speed som hon har kapacitet för. Jag är nu övertygad om att jag haft ”någon skit” i stallet som sänkt henne. Hon känns väldigt fin nu och är mer som sig själv. Det är ett tufft motstånd, men hoppas att hon är kapabel att knipa en placering.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V4-3

3 Samara Bay hade tätt mellan starterna sist och det satte sig tyvärr lite i kroppen i den starten på Göteborg Galopp. Nu har hon dock fått ta igen sig lite i hagen med sin kompis och känns fin i träning. Hon är nu ute på samma distans som hon vann på tidigare i år. Kanske det ändå är så att hon vill ha lite distans? Michelle (Rosenqvist) upp vilket är ett plus tror jag då hon är lite knepig med sitt sätt att löpa. Jag hoppas lite ödmjukt på pengar. 

Tobias Hellgren

V4-4 / V5-1 / LD-2

7 Malandro är i bra form, men blev bestraffad med nio kilo av handicappern för den senaste segern. Om han inte fått den orimliga höjningen så hade han inte startat, Han är i bra form till skillnad från det övriga fältet som har tre segrar på den senast trettiofyra starterna.

Åsa Edvardsson

V4-1

4 Tootick(s) senaste start glömmer vi då det flyttades till dirttrack och han fick ingen lucka någonstans för att komma ut i trettonhästarsfältet så han slapp ”kickbacken”. Han står inte så bra till matematiskt, men gillar Göteborgsbanan och en god ryttare som rider in i mål sitter upp. 

7 Tears in Heaven står bra inne i löpet och vi tror på en framskjuten placering. Hon har en bra lärling upp som troligtvis kan förvalta hennes speed. 

V4-3 / LD-1

2 Supremacy Quick går inte självmant på dirttrack och stoppar när han får grus på sig så torsdagens start glömmer vi. Har visat bra framåtanda i tidigare starter och förbättrar sig efter varje start. Ägaren sitter själv upp och känner hästen. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

5 Menada är ärlig och kämpar på i varje lopp och har visat att hon kan lägga sig bakom andra hästar och slappna av innan upploppet så hon har krafter kvar till mål.