Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 14 augusti

Publicerad
Göteborgs Stora Pris är höjdpunkten på Göteborg Galopp och fokus är förstås på V64 med jackpot, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en förmodat relativt stor pott. Givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i en annan artikel.
hzlcdro4kr1o0cxk4tf
Prince Of Fjords kommer från seger på banan och älskar Göteborg Galopp. Blir det en ny seger i Göteborgs Stora pris för honom och den glada kretsen? Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Annelie Eriksson

V3-3

3 Eastway är ute på passande distans och vi hoppas mest på en bra prestation. 

4 Elmajed har en bra uppgift och känns fin, vi hoppas på ett bra lopp och en av de övre placeringarna. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

V64-1 

2 Chilterns har gjort det så himla bra. Han gick på lösdrift under vintern fram till två veckor innan han startade upp säsongen och han har varit bland de tre i alla starter utom en då han var femma. Han kanske inte riktigt duger mot guldhästarna, ja, han har inte gjort det innan, men kanske gör han det nu? Formen är jättebra och jag var nöjd senast. 

V64-2

–1 Dolores ska ut i amatörloppet på Övrevoll på torsdag (knappt slagen som tvåa. Reds. anm.). Hoppas att hon ska göra det väldigt bra där. Det blir täta starter. Det är lite upp i klass, men hon tränar bra. Hon är inte borta här då hon gjort det bra.

3 History Hill var väldigt nervös som innan start senast, ville inte gå in i boxarna och var inte till sin fördel – i loppet ville hon inget och var av bettet. Nu har hon fått en paus och hon ska kunna absolut kunna vinna ett sådant lopp med ”Willa” upp som känner väl och de har fungerat bra ihop. 

V64-3 / V4-1

2 Scytale var superduktig senast. Det är lite för kort distans, men hon går å andra sidan på alla distanser. Hon var väldigt, väldigt bra med flexibla blinkers senast och nu blir det vanliga blinkers. Hon får gå ut här medan grässäsongen är i gång. Hon bör klara höjningen på tre kilo.

V64-4 / V4-2

7 Thunderboy fick vila efter senaste starten då jag inte tyckt han varit helt okej. Försökt leta vad det är för fel på honom, men inte hittat något. Kanske behöver han längre? Vi testar då det inte finns så mång treårshandicaper. Nu med 53 kilo och blinkers på då Martin Rodriguez och Anna Pilroth sade samma sak – att han inte var fokuserad på uppgiften. Han är svårbedömd. Förra året tyckte jag att han gick bättre över 1200 meter. Vi ska testa. Jag tycker det ska bli kul att starta honom här. Det finns många frågetecken.

V64-5 / V4-3 / LD-1

2 Astron gör det bra hela tiden och är en jätteärlig häst. 1400 meter är bara en fördel för honom egentligen. Han har visserligen höjts i handicap, men vi hoppas att det finns lite till. Han har fått en paus nu efter sista starten och känns jättefin i träning. Spåret är jag ganska nöjd med. Det är mycket hästar i loppet och det gäller att inte sitta fast här. Han väljer själv om han vill gå i ledning eller bakifrån. Han känns som att han gör det så lätt och han är så fin som häst. Vi är i segerstriden om det klaffar.

12 Backcountry har fått ett jättetråkigt spår (12). Distansen är perfekt för honom. Han tränar jättefint och känns bra hemma. Har inget att klaga på, vill han så kan han. Det är verkligen inte omöjligt att han kan försvara sin titel – vill han vinna så gör han det.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

4 Ruby Dream ska starta på torsdag och tål täta starter (kom fyra. Reds. anm.). Distansen är ett plus för honom, alltid äter bra och känns fin och fått ett bra startspår. Upp lite i klass. Han har gått i klassen förut. Han bör kunna få bra pengar med sig hem. Jättenöjd med segerloppet senast. Bra form.

15 Aswan har gått över distansen i ett maidenlopp. Han gick bra då och var tvåa. Jättetråkigt spår. Martin (Rodriguez) har ridit honom väldigt bra. Jag tror att det är lite svårt ändå då han är tre år och inte har så mycket rutin. Kanske är distansen för kort? En fin häst, men har fått för högt handicap. 

Annica Nordin

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

10 Soldier Blue har fortfarande fin form och mår jättebra. Nu väntar ett tuffare motstånd så kan bli för svårt, men vi hoppas på det bästa.

Annika Sjökvist

V64-4 / V4-2

4 Innana Sacc har fin form och ser smällfin ut. Hon har tagit segerloppet bra. Hon är otroligt ärlig, gör aldrig ett dåligt lopp. Lämpligt att gå ut i ett handicaplopp. 1400 – 1600 meter är nog en lämplig inriktning för henne distansmässigt. Bra vikt, hoppas på det bästa. Resan oroar lite. 

undefined

Innana Sacc och Ulrika Holmquist kommer från debutseger på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Camilla Nilsson

V3-3

1 Mahany De Piboul möter nu några tuffa hästar emot och tar han femtepengen så är jag nöjd med det. Formen är fortsatt, men han rår inte på min andrahäst Inka Des Vialettes och inte heller Lazom Al Khalediah, Sahm Al Khalediah och Elmajed – de rör han inte. 

5 Inka Des Vialettes har kanske polletten ramlat ner lite för honom nu och att han lugnat ner sig? Han har gått upp kraftigt i handicap så det är rätt så tufft nu. Han är viktbärande så 63 kilo klarar han. Är han bland de tre så gör han det bra då han som sagt har gått upp mycket. Det är svårt att säga hur mycket utveckling det finns.

Daniella Haglund

V64-3 / V4-1

4 Black Pepper är oförskämd pigg och känns riktigt fin. Hon är stark och nu ny distans men måste ändå tror på bra chans med tanke på hur hon känns i träning. Hon är brunstig för dagen och normalt sett brukar det kanske vara en nackdel, men hon var tokbrunstig vid vinsten på Gärdet så jag tar det bara som positivt.

Jessica Ohlsson

V64-2

5 Guidetti gör lika jämna prestationer på Göteborg som på Jägersro även om han är lite mer nervös när han reser. Han klarar lite tätare starter i år än förra året och "bara" två veckor mellan loppen borde vara en fördel. Vi har ett bra upplägg för honom i träning så formen är intakt och han vinner när som helst men i handicaplopp krävs alltid lite tur. 

V64-3 / V4-1

9 Come What May var det ett fall framåt för senast. Jag hoppas att hon fått med sig lite självförtroende från det loppet och att det inte var en engångsföreteelse. Jag tycker att gräs känns väldigt intressant, men jag tror att hon är missgynnad om banan är väldigt snabb. Hon möter hästar i sin klass nu, men är fortfarande orutinerad och är hon bland de tre är jag oerhört nöjd.

Lennart Jarvén

V64-5 / V4-3 / LD-1

4 Fiftyshadesfreed var jag nöjd med senast. En snabb bana och 1200 meter är han inte snabb nog för. 1400 meter passar bättre. Men, fjorton hästar gör det till ett litet lotteri. Jag vill inte byta häst med någon.

Maria Hagman-Eriksson

V3-3

6 Lazom Al Khalediah är ganska bra när han vill, men jag tror inte så mycket på honom här. Han bär mycket vikt och det är lång distans. Senaste loppet var i ett tufft sällskap. 2 Sahm Al Khalediah var tvåa senast. Han gick lite för hårt från början och jag var inte så nöjd med insatsen. Distansen är lång för honom. Vi testar här och ser om distansen fungerar. Han är en bättre chans än Lazom Al Khalediah men jag ligger lågt med bägge.

Marie Twomey

V64-3 / V4-1

1 Gift Of Youth var jag mycket nöjd med senast. Han gick kanonfint längst in och vara bara slagen en längd. Han blev inte trött och höll farten. Det var lite mjukare invändigt, tror vi. Han måste inte ha fronten längre, han kan komma på speed också. Han har mognat och är “pratbar” numera och har blivit väldigt allround. Hans två segrar har båda kommit med Angelika Berg. Jag tycker det är trevligt med startspår ett. Kortaste vägen runt. Senast på Göteborg Galopp var han fyra efter att ha snubblat till i kurvan, men kom igen strålande och var bara slagen en längd. Det är hans distans och gräs är mitt i prick. Om allt klaffar borde han kunna vara med där framme.

Patrick Wahl 

–Vi reser på lördag kväll.

V64-5 / V4-3 / LD-1

5 Rubinstein tycker jag platsar i det här loppet. Det är tufft emot, men han är inte chanslös här. 1400 meter är i mitt i prick för honom, tror jag. 

10 Silent Night har fått ett lopp i kroppen och jag är nöjd med henne för dagen. Det har varit lite småskavanker som är hon kvitt nu. Hon har mött hårdare motstånd än detta i karriären så om hon löper upp till det hon har visat så kan hon vinna här med reservation för den massiva vikten.

V64-2 

6 Delux fick ett handicaptal som jag förväntade mig. Han verkar uppenbarligen trivas på Göteborg Galopp och han prövar nu en handicap för att se om han kan sitt tal. Han är inte dum alls. Tyvärr tror jag att han behöver en mjukare bana, men det får vi inte.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

12 Miss Donalita hade väldigt otur på Jägersro Galopp senast, hon fick en knuff när hon låg bra med som tvåa och hamnade på de tunga innerspåren och försvann och sedan var hon inte med något mer. Det känns som att jag har hittat en passande uppgift för henne. Spåret är okej även om det inte är optimalt. Vi har fått det spår vi har fått och det är ett långt upplopp. Hon går på både gräs och dirttrack. Jag tror hon kan bättre än sitt tal, men har inte utvecklats som vi hoppats. Hon stod inte riktigt 1600 meter så vi prövar nu 1400 meter.

14 Tequila Mack ser det tufft ut på förhand och hon är bortlottad med det här spåret. Hon är en av dem som är lite beroende av innerspåren. Hon var tvåa senast och var riktigt bra då hon kom på speed. Jag ligger lågt.

Silja Stören

V64-5 / V4-3 / LD-1

6 Prince Of Fjords har tagit segerloppet bra. Jag tror att 1600 meter är hans bästa distans, men han klarar 1400 meter fint om han inte är lika långsam ur boxarna som han var senast. Han har en bra chans, men det finns några bra hästar att slå.

Sophia Andersson

V64-2

–Jag har en jättebra känsla inför söndag och hoppas att 2 Karen From Finance får ett bra lopp och att inte distansen är för lång. Hon känns bättre än någonsin i träning och jag hade inte vågat att inte ha med henne på bongen.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

1 Samara Bay gick ett väldigt bra finallöp på Övrevoll senast med lite justeringar och byte av utrustning. Gräsbanan blev lite krävande de sista hundra meterna med allt bly hon hade i sadeln så hon fick nöja sig med en fjärdeplats till slut, vilket vi var väldigt nöjda med i det fulla fältet. Nu är det återigen fullt fält och en klass bättre hästar, men en mer behaglig vikt på ryggen än sist gång så vi får se hur det går? Hon gör alltid sitt bästa så det är klart att man hoppas på en penningplacering. 

undefined

Samara Bay och Michelle Rosenqvist vinner på hemmabanan den 29/5. 

Tina Henriksson

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

13 Roman King han har ju som sagt gått väldigt jämt hela säsongen. Han älskar Göteborg, men hade gärna sett en lite mjukare bana. 

Tina Mortensen

V64-1

8 Flambeau Rouge är ute i sin årsdebut så det blir nog lite tufft för henne. Men, hon tränar bra och trivs på de stora banorna.

V64-4 / V4-2

2 Ile de Circe är ett ärligt och ihärdigt litet sto. Hon gör vad hon kan varje gång.

Wido Neuroth

V64-5 / V4-3 / LD-1

8 Brian Ryan hoppas jag att banan inte är alltför hård för. Fördelen att den är flack och då är det lättare att ta en hård bana än på Klampenborg1400 meter är hans bästa distans. Jag var nöjd med den senaste insatsen på Bro Park. Han såg inte hästen utvändigt och hann inte svara. Brian Ryan är i mycket bra form, men okej, det är toppvikt och vi får se om någon av ”lågviktarna” kan slå till,

Yasmine Nilsson

V3-2 

1 Hall Of Fame mår väldigt bra för dagen. Han gjorde det godkänt senast på Klampenborg efter att ha fått en del onödiga tryckare av hästen utanpå. Det är flera bra hästar med här men får han ett störningsfritt lopp så kommer han kämpa på.

Ylva Brandt

V64-4 / V4-2

3 Semesther tror jag att 1400 meter ska fungera också. Allt är väl med henne. Hon har varit en gång på Göteborg Galopp tidigare och vann. Hon reste bra och det har inte varit några problem. Har fin form och jag tycker ändå att hon har ett vettigt formtal. Det är svårt att värdera segerchansen då det är en handicap.

Åsa Edvardsson

V64-4 / V4-2

5 Jisses står lite tufft till i loppet. Han var på väg att gå omkull i starten på Övrevoll då det regnade innan start och banan valde att flytta alla löp till dt då det inloppet efter var två hästar som halkade omkull. Han tränar bra och kan mer än handicaptalet. Angelika (Berg) är duktig och ger honom ett bra lopp inför kommande starter. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

7 Tootick står bra till matematiskt, men alla lopp ska ridas. Han har tränat bra efter senaste starten/vinsten och fått farten i ett kroppen efter de korta löpen som han gjort bra. Angelika Berg upp och har ridit honom bra. Vi får se om formen är bibehållen men han mår väldigt bra och trivs med livet och är ”kungen” i hagen för tillfälle

V3-2 

5 Tears In Heaven möter några tuffa motståndare i detta korta lopp, men nu har hon visat att farten finns och löper bra. Angelika (Berg) har ridit henne förut och vet vad hon kan. Här gäller det att hålla i sig det kommer att gå fort då hon är startsnabb och jag tror på att hon är med bland de tre. 

Göteborg Galopp lopp 1, 1600 meter gräs (Babs Minneslöpning)

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

5 Dark Money – 9 Columbia – 3 Menada Outs: 2 Sir Walter