Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 11 juni

Publicerad
Göteborg Galopp har lördagsgalopp. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
t0qpesux90dghy4fcj0
No Risk No Reward är vårt tips i V5-5 / V3-3. Här vid seger på Jägersro Galopp i september 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annette Stjernstrand 

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna och inleder med information som kan vara relevant, men inte nödvändigtvis behöver ha någon betydelse alls (det är förstås mycket bra att spelarna meddelas. Reds.anm.). 

–Jag har några i stallet som hostar lite, men startar en häst är den förstås okej. 

V4-1

2 Thunderboy är det första gången ut i handicaplopp för honom. Han kommer in dåligt i treårsloppen så det känns bättre att ta ut honom här då han står bättre till. Vi får se hur han springer mot äldre, det vi inte. Han gick väldigt bra senast i Göteborg då han sprang av fint och var alert i loppet och inte av och på som han kan ha varit innan. På upploppet blev det lite trångt och han bromsade lite. Känns fin, har tränat på bra efter det. Han borde ha chans här.

–8 Queen Mack är halsopererad och nu en helt annan häst. Hon gick ner en del i vikt av operationen och är lite tunn även om hon gått upp i vikt på sistone. Kanske behöver loppet, men är lättränad och tränar jättebra. Gick ett jättefint kval. Jag blir inte förvånad om hon vinner, är mycket bättre på gräs. Går ut mot äldre för första gången och har inte så mycket rutin. 

V4-2

5 Golders Green har problem med andningen och sina nerver. Underlaget passar bra, distansen perfekt för henne. Vissa dagar låter hon ur halsen och andra mindre så vi får fundera på en halsoperation. Det tog tvärstopp i Norge, efter att ha känts fin innan. Svårvärderad. 

V4-3 / V5-1

3 Astron har tränat bra och jag var nöjd senast. Han gör det så bra hela tiden och har världens självförtroende för dagen. Jag tycker att han bör ha en ganska bra chans om han är frisk och kry. Han gillar Göteborg Galopp. Han går på alla typer av banor. 

V4-4 / V5-2

6 Aswan har haft svårt i träning och inte kunnat hänga med en ridhäst ens. Men, så satte vi på blinkers och tog ut honom i kval för att se om han kunde ”piggna på sig” och kvalade helt okej. Dock på en ganska dålig tid. Vi startade honom och han gjorde det jättebra. Enligt stammen ska han längre (Maxios), men vi får se lite hur det blir. Det är Martin Rodriguez som har fått fart på honom. Efter kvalet är han mycket bättre i träning. Jag tror att han kommer bli en låghandicapare. Är störtcool som häst – bra mentalt. Vi fortsätter med blinkers. Ska bli kul se hur långt det räcker. 

7 Dolores blev halt efter starten på Bro Park, men känns fin igen och tränar på. Hon är en väldigt liten häst och har ganska mycket nerver. Hon är fortfarande ute för att lära. Vet inte vilken distans som är bäst för henne. Tränar jättefint. Hoppas på pengar. 

V5-3 / V3-1

2 Chilterns gjorde det jättebra senast, älskar banan och gör det bra mest hela tiden och försöker. Jag tror inte vi vinner, men är med på pengar. 

V5-4 / V3-2

1 House Doctor är stor, tung och lite trög, men är en jättefin häst med kapacitet. Double UX blir svår att slå, men jag hoppas han är bland tre. 

Charlotte Goss 

V5-5 / V3-3

6 No Risk No Reward testar gräs och lång distans första gången. Han är okomplicerad – som att köra en bil. Han är en ärlig häst, behöver komma ut och jag vill testa honom på underlaget och distansen. Jag tror han kommer löpa fint och han “växer” in i loppen.  

7 Oas Marco saknar kanske fortfarande lite luft. Kommer att ha ett annat upplägg än fronten, men är så startsnabb så vi får se hur det går. Det är svårt att jämföra mina. Jag tror på honom då han har kapacitet. Var på god väg i fjol, innan skadan. 

Charlotte Sjögren 

Ställföreträdande tränaren Christer Peters uttalar sig.

V4-1

6 Moneytalks är bra, tränar fantastiskt fint, men springer lite som han själv tycker. Gick inte alls dåligt i Danmark då han inte var slagen mycket trots att han fick tvärstopp 150 meter från mål och då gick inte att komma igen. Jag var inte besviken på honom. Han är i strålande författning, vill han så kan han mer än vad man tror och då är han inte chanslös. 

Christopher Andersson Rönnlund

V4-2

4 Lady Daniela blev det för högt tempo för på Gärdet. Det var första gången hon reste med övernattning och hon var lite mer orolig än vad hon brukar vara allmänt. Hon var lite stressad över hela tävlingsdagen och brände en del energi innan loppet. Hon har tagit loppet bra, var som vanligt när hon kom hem. Vi hoppas hon ska vara ”fit for fight” på lördag. Det är en fördel att Evelina Rönnlund rider som känner henne. På pappret så ser det överkomligt ut och är hon i samma form som i träning så ska hon vara i den främre träffen om det inte uppstår trafikproblem eller annat strul. 

Francisco Castro

V4-3 / V5-1

5 Red Hunting Hawk kom till mig i januari och har gjort tre starter på Klampenborg. Han har vunnit en gång och har två andraplatser. Som tvååring var han tvåa i Futurity Stakes på Klampenborg på en väldigt bra tid, 1.10,7 över 1200 meter. Vi siktar mot Derby Day Sprint med honom. Jag hoppas på en god till lätt bana, men jag är inte rädd för en mjuk bana med honom heller. Han är i bra form och ska kunna vara med långt framme här. 

Maria Hagman-Eriksson

V5-5 / V3-3

4 Roslyn är en lat häst, men har kapacitet. Måste ridas varenda meter. Det här är i längsta laget, men hon har gått upp i handicaptal och straffat ut sig och får starta i de lopp som finns. Jag fortsätter med sidoludd, har mer rutin än Muna May, men slår inte henne. 

8 Muna May hoppas jag jättemycket på. Hon kan bli bäst i stallet. Hon har bara gått från klarhet till klarhet och gör allt väldigt rätt förutom att hon är väldigt grön och ”lite tittig” så hon behöver en fokuserad jockey. ”P-A” red henne i jobb och sade att hon gör det jättelätt. Klar vinstchans, hoppas jag. 

Mikaela Jahreskog

V4-1

10 Hidden Pride var vi mycket nöjda med i årsdebuten då han inte var så hårt tränad och pullade bort en del krafter i loppet. Höll ändå mycket bra till tredje. Vi testar att ta ner i distans mest för att lära känna honom och förstå vilken som är hans bästa. Vi tror han är en stayer, men samtidigt vann han ju över 1600 meter i höstas och har fart i kroppen. Det känns väldigt bra att ”P-A” ska rida som kommer ge honom ett fint lopp och oss bra ”feedback” efteråt. Spåret är inte det bästa och han har tagit det rätt lugnt i träningen sen senaste starten. Det här är ett led i matchningen och jag hoppas på en liknande insats och placering som senast.

Niels Petersen

V4-1

4 Comme Il Faut har visat lite kvaliteter och haft en lång paus. Har gått bra i Göteborg en gång och får prova här. Handicapmässigt står han lite tufft till. Han gör lite som han vill och jag ligger lite lågt här.

V5-3 / V3-1

4 Penfolds har gått bra bägge gångerna på Göteborg Galopp. Löpte lite sämre senast. En stor häst med en fin uppgift. 

Sophia Andersson

V4-1

9 Karen From Finance känns fortsatt fin i träning. Allt beror på löpningsförloppet. Får hon fritt har hon chans. 

Steinar Holm

V4-2

7 Hot Bubbles har haft mycket problem, men hon fungerade väldigt bra för första gången på Övrevoll i sin senaste start. Hon måste räknas.

Tobias Hellgren 

V4-2

2 Warren Road var jag förhållandevis nöjd med senast då det var första gången i hans karriär sprang förbi hästar på slutet i stället för att bara springa bakom och det var ett stort steg framåt. Han är extremt sent utvecklad både fysiskt och mentalt och om han utvecklats med loppet så kanske han första gången i sitt liv kan vara segerfarlig, men det är två, tre som visat bättre form. 

V4-4 / V5-2

3 Latour var jag både besviken och inte besviken på senast. Han löpte orutinerat, men har nu varit på banan och bättre till nu, exempelvis står han åtta kilo bättre än Dherby den här gången. Om han förstår vad han ska göra är han där framme.