Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 10 juli

Publicerad
Göteborg Galopp har hand om söndagstävlingarna och firar 20-årsjubileum. Hela dagen är en enda stor höjdpunkt i publikens smak. Fokus ligger förstås på V64-spelet med riktigt bra jackpotpengar i potten samt V4, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Vi har publicerat flera av intervjuerna i både våra V64- och V4-tips samt i andra artiklar här på Galopptips.se.
kqka9itnptacz8ukkp6
Lennart Jarvén hade tre tränarsegrar när det första meetinget reds lördag/söndag för 20 år sedan. Nu ska säcken knytas ihop med Fiftyshadesfreed som har bra chans i V64-2. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annette Stjernstrand

Du hittar tränarintervjun här

Annika Sjökvist

V64-1

6 La Paloma är ett frågetecken. I årsdebuten var hon för pigg över aktuell distans och pullade bort sig. Efter det har hon gått ner i distans och nu prövar vi längre igen. Hon ser ut som en sprinter/miler egentligen, inte som en stayer, men Ulrika Holmqvist sa att hon har svårt att hänga på när det är kortare och blir lite tjurig när det inte fungerar. Vi prövar så att hon får galoppera in sig. Vi har tro på att det finns kapacitet så därför fortsätter vi – hon har visat upp till 74 och om hon bara tänder till igen så kan hon vara med där. Men, som sagt, formen lyser verkligen med sin frånvaro. Vi har tagit blodprov och de visar inga fel.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

8 Swinging Of Venice åkte upp tre kilo på senaste segern. Det är första resan och första på ny bana. Hade gärna varit på hemmaplan, men det finns inget lopp så vi prövar här. Det är inte bestämt hur och när vi åker ner Lite nervös när han transporteras (uppdaterad information lördag. Resan påbörjades från Bro Park lördag förmiddag och gick då enligt plan utan problem när redaktionen var i kontakt med Annika Sjökvist). Startspåret är ovidkommande och han är en bra häst. Det kommer att bli tempo och det gynnar honom så han kan använda sin speed. En av många.

Camilla Nilsson

Lopp 8

1 Soulette Al Maury var jättebra senast då hon fick gå bakifrån och det fungerade bra. Hon har tagit loppet bra och känns jättefin. Jag har satt på sidoludd till den här starten då hon väntade på de andra. Bland de tre bör hon vara, säger Camilla Nilsson

3 Mahany De Piboul har inte fungerat så bra med täta starter tidigare och startade på Bro Park i tisdags kväll på gräset som inte är favoritunderlaget. Jag ligger lågt, avslutar Camilla Nilsson.   

Christoffer Andersson Rönnlund

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

6 Lady Daniela tyckte jag gjorde en godkänd insats senast som fyra med tanke på att hon snubblade till i slutsvängen och tappade rytmen lite. När hon åter galopperat in sig var det för kort bit kvar att hämta igen så mycket. På söndag blir det nog lite tuffare emot, men distansen passar henne nog bättre. Alan Wallace rider henne denna gång och han satt på henne vid segern på Övrevoll i fjol, så det ska nog inte vara några problem.Jag hoppas hon ska få med sig pengar denna gången också.

Gina Rooth

V64-4 / V4-2 

9 Casivo startar för första gången och är ute efter rutin.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

3 Vailet kommer till ny bana och nytt motstånd, men jag tror att man ska ha med henne i beräkningarna.

Henrik Engblom 

V64-1

5 Cooperess älskar banan och favoritdistansen är 2200 meter. Hon har alltid gått jämna, tuffa och bra lopp där. Hon har gått upp lite i handicaptal, men det är klart att hon ska räknas med bra chans.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

7 Callmebymyname är en stor häst som bär vikt bra så jag är inte bekymrad för 63 kilo. Han blev tempotorsk i tisdagskvällens lopp på Bro Park och det blev fel. Om han tagit loppet bra så har han chans här.

Lennart Jarvén

V64-2

–För 5 Fiftyshadesfreed finns det inga ursäkter på förhand för honom att förlora här, men alla lopp ska ridas. Jag tycker inte det är alltför vågat att säga att jag tror att han vinner det här. Tawny Port har varit före honom två gånger och nu ska vi ta revansch, säger Lennart Jarvén.  

Madeleine Smith

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 Redirect var ute över 1730 meter på Jägersro Galopp senast och det var lite kort just för dagen och startade för att få en genomkörare inför det här loppet som är 2200 meter. Han ska ha en mycket god chans.

undefined

Redirect och Madeleine Smith vid seger på Jägersro Galopp förra året. Han har en bra chans i det sjunde loppet. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Nathalie Wiklund

V64-4 / V4-2

Du hittar tränarintervjun i denna fördjupningsartikel här (scrolla längst ner). 

Pia Höiom 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

4 Icy Lady har tagit segerloppet bra. Jag är glad att hon startar över 1600 meter nu när hon är i form. Om det är för långt vet vi inte, vi testar. Ulrika Holmquist rider nu och får packa in henne. Det har regnat mycket fram till i dag (läs: fredag). En god- eller god till mjuk bana tror jag det blir och jag hoppas det passar henne. 

Roger Osberg

V64-1

–1 Hawthorn mår prima för dagen, det enda emot är att han aldrig vunnit i Göteborg utan har en massa andraplatser (fyra) och har aldrig fått till det riktigt. Jag tycker han ska vara med där framme.  

V64-3 / V4-1

–1 Rhubarb Ripple går ner i distans igen och får se om hon kan höja sig lite. Jag vet att hon kan bättre än raden, men ligger lite lågt. Går det på det mesta avseende banunderlag.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

4 Blue Gem är i full form. Hon gillar Göteborg Galopp, passar bäst med en bana åt det lättare hållet och fäste. Jag tror på en bra insats och hon ska inte räknas bort här. 

Sophia Andersson

V64-1

–Det känns som att 7 Karen From Finance börjat hitta form. Denna gång får hon en ny kvinnlig jockey på ryggen och om vi säger som så, hon står inte för allas lika värde så vi får se om hon springer eller drar i handbromsen. Hon kan lika gärna bli först som sist beroende på hur hon gillar sin ryttare. Jag tror distansen kommer passa henne då hon oftast är sen ur boxarna och kan få hitta benen i lugn och ro.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V64-3 / V4-1

8 Samara Bay får för första gången testa täta starter. Jag tror att hon kommer ta det bra både mentalt och fysiskt, men man kan ju aldrig vara säker förrän man har facit i hand. Michelle (Rosenqvist) sitter upp i sadeln, vilket inte alls är någon nackdel trots proffslopp. Vi plockar av två kilo och hon känner hästen utan och innan och har ridit henne bra i lopp tidigare. Jag är ödmjukt positiv och hoppas på att de är med bland de tre trots täta starter och tufft motstånd. 

Lopp 8

4 Kasam har inte funkat fullt ut i löpen i år, vilket är ett litet frågetecken för oss då han går som tåget i träning. Nu är det 2200 meter på hemmaplan och Charlotta Ericsson i sadeln som även rider honom i träning känner honom utan och innan, vilket jag tror är ett stort plus. Det är tufft motstånd, men kapaciteten finns så vi får helt enkelt se vad som händer. 

Tobias Hellgren 

Du hittar tränarintervjun här. Scrolla ner. 

Åsa Edvardsson

V64-3 / V4-1

6 Tootick gick väldigt bra i senaste starten som dock var kort, endast 650 meter. Han tog loppet väldigt bra och med mycket glädje. Gillade lärlingen som sitter upp igen. Uppgiften ser bra ut på pappret, men alla lopp ska ridas. Får sidoludd på igen och vara med där framme.

V64-4 / V4-2

5 Supremacy Quick gjorde ett okej lopp sist med ägaren i sadeln och utan blinkers var han lugnare. Han blev trängd på upploppet, men stannade inte för hästarna som kom framför som han gjort tidigare. Blev således instängd och fick inte utrymme att ta en bättre placering. Han har stärkts efter förra löpet och vi hoppas att han gör ett bra lopp och har lite sparad speed till upploppet. 

7 Jisses gick sitt första lopp förra löpsdagen på Göteborg Galopp och avslutade bra trots att hans krafter tröt då han gått ut starkt och var i ledning fram till upploppet. Vi hoppas på en lugnare inledning och att han sparar speeden till slutet. Är orutinerad, men har kapaciteten för en framskjuten placering.