Nyheter

Stallsnack – Bro Park 5 juli

Publicerad
Bro Park anordnar tävlingar i kväll och fokus är på V5 och V4 (omvänd ordning denna kväll), men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
xyi6bscahegzv4c0nx4
Huddle och Angelika Berg vann hur lätt som helst senast. Ny seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V5-1

4 War Hawk och 11 Archimedes Face är i fortsatt fin form. De gick båda två alldeles för hårt i front senast så det löpet är bara att glömma. Två av flera med chans. Archimedes Face såg verkligen ut att trivas på gräset jämfört med Bro Parks dirttrack.

V5-5 / V4-3 / V3-2

2 Kanons Electra fick ett snällt kval förra veckan och skötte sig strålande, hon är inte hårt jobbad och det blir svårt att vinna i debuten. Hon är ett jättefint sto med bra psyke som jag har stora förhoppningar på framöver. 

Annelie Eriksson

V4-4 / V3-3

–Både 4 Elmajed och 7 Eastway känns fina inför tisdag. Jag håller Elmajed högre och han har bättre chans. Eastway är en äldre herre och gör precis som han vill, men när han vill så kan han en hel del. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

6 Ruby Dream går med blinkers på för första gången. Formen är bra och allt är bra med honom. Han har dock svårt att vinna. Näst senast blev han lite generad på upploppet och kanske hade varit trea annars. Han gjorde ett bra lopp då, tycker om gräset, äter bra. Han reser väldigt dåligt, men gör ändå bra prestationer i sin klass.

7 Lassie har haft dåliga tänder, men tandläkaren har tittat på henne i helgen och hon vill göra allt rätt. Hon skulle behöva lägga på sig vikt, är liten men det blir lite bättre och bättre hela tiden och hon vill så mycket och försöker. Hon är lite för på i början av jobben, men tränar bättre och bättre. Hon har lugnat ner sig lite i boxen hemma. När jag var på Övrevoll så skötte hon sig jättebra så jag hoppas lite på henne framöver och är en är en outsider redan nu. 

Annika Sjökvist

V5-4 / V4-2 / V3-1

5 Innana Sacc har hittat ett lämpligt lopp här och gör nästan aldrig en dålig insats. Hon har fått vida kurvor i de senaste två och varit jätteduktig. Hon har redan visat att hon kan gå bakifrån, hon får bestämma själv om hon ska gå bakifrån eller framifrån. Hoppas hon har flyt nu då hon ser jättefin ut i träningen. Hon har lugnat ner sig lite. Jag tror hon är med där framme. Man vet inte om någon av de oexponerade kan en bit över 70, men övriga hoppas jag hon kan slå. 

V5-5 / V4-3 / V3-2

5 Miss Mehmas går med ett halvt kilos övervikt, men det bekymrar inte. Är lite rund om magen, svårbantad och behöver få det här loppet i kroppen. En jättefin häst som verkligen är snabb, men jag tror som sagt att hon behöver det här loppet för att komma i riktig form.

Camilla Nilsson 

V4-4 / V3-3

3 Inka De Vialettes mötte lite tuffare hästar, men hade inga problem med distansen senast. Känns bra, mognar för varje start. Gräset är okej och jag hoppas på att han kan vara bland tre. 

6 Mahany De Piboul är inte riktigt nöjd med gräset. Ett lopp i kroppen nu, rätt distans, men han gör lite som han själv vill på äldre dagar. Svårvärderad. 

Charlotte Goss

5 Elementary Neutron har gått okej på längre distans med låg vikt. Tycker att han står lite bättre till på Bro Park trots att det är lite bättre hästar emot än på Göteborg Galopp och jag vill att han ska gå med låg vikt då han trivs bäst då. Jag tycker att polletten trillat ner och han gjorde det ganska bra på Strömsholm, det kändes lite som att han förstod vad han höll på med. 

Claes Björling

V5-1

–1 Grimeford Lane är pigg och glad och har tagit segerloppet bra. Han kommer att ligga kvar på rejlen från det här spåret och att det är längre distans tror jag inte varken är plus eller minus. Jag ligger lite lågt den här gången. En outsiderchans. En positiv faktor är Rebecca Stålhandske med viktlättnad, men det är ingen uppenbar vinnare i loppet då han fick tre kilo för senast.

Emelie Backlund

V5-3 / V4-1

5 Huddle har tagit segerloppet jättebra och det ser ut som att hon har bra vinstchans igen på tisdag. 

Henrik Engblom

V5-1

5 Impact Of Bloom känns jättefin, men nackdelen är att han går ner i distans. Fördelen är dock att han har ett lopp i kroppen. Jag tror på vinstchans. 

12 Callmebymyname kommer tillbaka på 2100 meter samma som han som han vann. Lite trist startspår, men borde funka står lite högt i handicap. Mycket beroende på löpningsförlopp. Hans fortsatt fin form. Bäst chans har löpningsförloppet. 

V5-2

2 Dear Bear satte lite päls efter Guineas Trial på Övrevoll, han tränade dock bra inför huvudloppet, men prestationen kan ha berott på att det varit lite lång tid mellan loppen. Det kan bli svårt att slå Saigon över 1600 meter som jag har väldigt stor respekt för även om han står bättre till. Hade det varit längre hade jag trott på bättre chans. Det är de två som ska göra upp om det (Reds. anm. Saigon är vid publikation struken). 

Lilian Vestvall

V5-1

3 Malakai blir jag glad om jag får pengar med här. 

Marie Twomey

V5-3 / V4-1

4 Cece Amazing mår fint men besväras av ett ”rackarns humör”. Det är första gången på gräs för henne och i och med det så blir det nya rutiner innan start som vi hoppas hon hanterar. Ett litet fält är bra och Leonard (Rios) känner henne väl o gillar henne fortfarande, vilket nog är en förutsättning för att det ska fungera för alla. Hon är väl lika bra som de flesta i detta lopp, men Huddle sticker ut lite extra, efter sin seger sist. Det kan vara lite kort med 1200 meter, men är snabb och ärlig i loppen. 

Nadja Bellander

V5-1

–Det är två år sedan 8 Man in The Moon startade på gräs, men han tränade positivt på gräsbanan i förra veckan. Hans grundkapacitet är högre än handicaptalet, men ibland kryper latmasken fram i honom. Vi får hoppas att han tycker att det är roligt med gräset, då kan han räcka långt här.

Patrik Sandin

2 Philadelfia tror jag kommer göra ett bra lopp och har tacksamt startspår och bättre distans än senast. Den senaste starten kan vi glömma då han också fick en oturlig resa med stängda luckor när det var dags att gå och så vidare. Det är mycket vasst motstånd denna gång och jag är nöjd om han gör sitt bästa och får en trevlig resa – då kan säkert ”den gamle räven” vara med där uppe någonstans!

Patrick Wahl 

V5-2

3 Smooth Operator har inte utvecklats sedan förra året som jag önskar. Släpper inte pälsen och verkar inte i form ännu. Har inte visat resurserna som förra året. Jag ligger lågt. 

V5-3 / V4-1

2 Alvena Sadi är en häst som är extremt sen. Hon får starta här så får vi hur vi gör framöver med henne. Jag ligger lågt. 

V5-4 / V4-2 / V3-1

4 Credit Card var rätt så bra i bra sällskap senast. Går ner i distans och det känns lite spännande med henne. Inna Sacc och Gazelle är värst emot. Bland de tre. 

V5-5 / V4-3 / V3-2

4 Second Try fick ett väldigt snällt kval och det är därför hon startar redan nu då hon tog det lugnt. Uppträder fortfarande väldigt grönt och kommer behöva loppet. 

6 Chantal tyckte jag gjorde det riktigt bra senast mot en som jag tror är en bra häst (Little Arabella). Hon tog ledningen senast, men mest på grund av startspåret. Hon är ingen ”rusare” i träning. Nu har hon varit med en gång och det brukar räcka långt. Jag tycker hon har viss chans. 

Sandra Brolin

V5-4 / V4-2 / V3-1

1 Gazelle debuterade grönt, men visade fart och kan säkert vinna här. 

6 California Gold får förhoppningsvis med sig fina pengar men behöver nog ett par lopp till i kroppen.

Bro Park lopp 1, 2100 meter gräs 

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

5 Pine River – 8 Inviting Rose – 2 The Skimmer Outs:  9 Bearded Lady