Nyheter

Stallsnack – Bro Park 28 augusti

Publicerad
Det är SM-dagen på Bro Park och fokus är förstås på V64 med jackpot, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en förmodat relativt stor pott. Givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
puz3933zvkmcyzgugij
Det är toppform på Patricia Gordins Green Backspin. Ny seger på söndag i Sunday Special? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

Lopp 1

4 Promised Land kvalade fint förra veckan på dirttracken. Nu är det 1200 gräs vilket jag inte tror är en fördel, men hon är väl förberedd. På sikt är hon riktigt lovande! Det är en tuff häst med mycket karaktär. 

7 Aruba kvalade också bra, men kan behöva ett lopp i kroppen. I somras jobbade hon bäst av mina tvååringar, men fick skenben så vi fick backa träningen. Hon är väldigt cool och ärlig, gör alltid sitt bästa och uppträder professionellt. Henne tror jag också mycket på, vi siktar på Breeders’ efter det här. 

V64-1 

2 Heart of Dreams har svårt med värmen och har därför fått vila några veckor i sommar, hon är inte riktigt i toppform än, men tränar bra. Hon gör aldrig en dålig insats, men loppet är tufft. Platschans. 

7 Visiteur Du Pom är i fin form och 1400 gräs passar bra. Motståndet är tufft och marginalerna är ofta små i dessa lopp. Han lär gå till ledningen. Platschans?

V64-3 / V4-1

2 Kanons Electra gjorde det strålande som tvåa, kort slagen senast. Hon har gått fram mycket på den starten. Hon är en riktig liten fighter och löper professionellt. Senast var det 1400 DT och nu 1200 gräs. Jag tycker ändå att 1200 gräs borde passa. Det ska bli spännande att se henne! Är hon topp tre så är jag jättenöjd.

V3-2

13 War Hawk är i fortsatt fin form och förtjänar verkligen en seger efter flera fina placeringar. Jag tycker loppet ser intressant ut och motståndet är överkomligt. Han är något bättre på DT, men ändå okej på gräset också. Startspåret är ett minus.

Andreas Lydow

V3-2

2 Xcalibur mötte ett tufft sällskap sist. Han går nu ner i klass, men med högre vikt. Jag testar med (Fredrik) Janetzky upp och hoppas på ett bra resultat. Hästen tränar på fint och lätt.

Annika Sjökvist 

V64-3 / V4-1

7 Whiskey Sour har tagit sina lopp jättebra. Han har mycket gemensamt med sin helbror Cobacabana. Han är cool i loppen och vet han ska göra. Några av motståndarna har han redan slagit och han gick snabbare i debuten som tvåa på en bra tid. Klarar nog både en mjukare och godare bana verkar det som. Jag tror att han är med där framme.

V64-4 / V4-2

8 Miss Mehmas har ett riktigt bra psyke. Det här loppet ser tuffare ut på pappret och hon måste förbättra sig några hack för att ha med segerstriden att göra, men gör säkert ett bra lopp. 1200 meter är något för långt för henne, men hoppas att hon ska kunna stå distansen. Hon är lite svårtränad, då hon är lite rund. Hon har gått ner i vikt, men kommer aldrig att vara smal och är inte stor heller. Hon är enormt startsnabb, men det är svårt att utnyttja det från det här spåret. Ulrika (Holmquist) kommer att ge henne ett bra lopp i den främre träffen. Jag ligger lågt med segerchanserna då det är ruskigt bra hästar emot.

V3-1 

3 Swinging Of Venice har vi tagit prover på efter förra starten och allt är väl med blodvärdena som var perfekta. Vår tro är att värmen påverkade honom då han blev väldigt svettig och trött senast, vilket är ovanligt för honom. Han återhämtade sig snabbt. På kvällen var han jättepigg igen. De vi haft som har varit sjuka har inte betett sig så. Innan han tröttnade så kändes han som en vinnare, sade Ulrika (Holmquist). Det är skillnad att gå ut i en handicap jämfört med nu då det är samma vikt. Det ska vara tufft för honom här, men det är positivt med bara sex hästar. Vi slår ur underläge och han har överraskat många gånger förut. Han vet inte vilket handicaptal han har. 

Caroline Malmborg 

V64-6 / V4-4 / LD-2

9 Sandstorm visade senast handicaptal, men jag var ändå lite besviken. Det känns ändå som han kan mer. Vi testar blinkers för att se om han svarar på det. Har svarat på det i träning och han var mycket mer på bettet i stället för mer på och av. 2100 meter är en bra distans för honom. En typisk outsider. 

Daniel Mattsson

V3-3

5 Divorce var jag nöjd med hur hon löpte senast, trots den blygsamma placeringen. Viktläget kommer inte vara något bekymmer och det är mer passande distans denna gång. Resultatraden är dock ingen rolig läsning. Jag är försiktig optimist.

Elin Roberts 

Christopher Roberts uttalar sig om hästen.

V64-3 / V4-1

8 Mesmerize mår fint för dagen. Han har tagit loppet på bästa sätt och tordes vara framsatt från det. Han är ganska lugnt tagen inför denna start då han är en stor häst som är ganska så lättränad. Vi är försiktigt optimistiska.

Emelie Backlund

3 Huddle håller den fina formen i sig för och hon tar loppen jättebra. Gräsbanan är perfekt för henne. Jag tycker hon verkligen visat att hon duger i silverklassen och med lite tur så tror jag hon kan vinna på söndag.

Lilian Vestvall

V3-2

12 Malakai gjorde det strålande bra senast! Det är bra motstånd emot på söndag igen. Han borde väl få prispengar?

Maria Andersson 

V64-3 / V4-1

3 Maxmartin är allt väl med och han har tagit föregående lopp toppen. Efter det har han tränat på bra och är starkare nu. Han har “driftat” in mot andra hästar på upploppet så han får sidoludd nu. Han har en skicklig ryttare och visst har han möjlighet att vinna, men det är unga hästar och självklart finns goda konkurrenter som också utvecklats. Maxmartin är stor och jag tror att han på sikt är en bra häst.

undefined

Maxmartin vinner före Chantal (invändigt). Nu möts de igen i SM för 2-åriga hästar. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Maria Heinrichs

V3-3

7 Gold Sensation kändes bra förra gången, men fick tyvärr en vid sväng och sprang in på en tredjeplats. Söndagens lopp ser tufft ut med många bra hästar. Det är gräs och perfekt distans, formen är på topp och lite lägre vikt. Vi får hoppas på en bra prestation.

Maria Johansson

V64-5 / V4-3 / LD-1

14 El Camino har tagit segerloppet på bästa sätt. Han stannar upp om man rör hans nacke. Därför rider jockeyn ut honom med händerna åt sidan i stället för mot hästens öron. Givetvis ser han till att han inte stör någon annan med denna teknik.

Niels Petersen 

–Alla hästar reser till Bro Park på lördag. 

V64-2 

6 Let's Go Crazy har väldigt, väldigt bra form och är en härlig typ. Jag förväntar mig ett bra lopp och tror bestämt han är med där framme.

11 Safari Blues är en väldigt god tvååring. Tappade lite i loppet senast, men gick fint i Norsk 1000 Guineas. Vi sätter på blinkers på och vi får se om hon kan vara en fidus. Det finns något kilo till och är inte dålig utan har kapacitet. ”Willa” har ridit henne i träning och får chansen här.

V64-3 / V4-1

5 Pinerolo är en fin typ. De tvååringar vi har haft ute i år har fungerat väldigt bra. Om han går i ett maidenlopp eller i SM spelar nog inte så stor roll och därför får han gå ut här – hästen vet ju inte att det är SM och det är inte avskräckande motstånd. Vi hoppas och tror han går ett fint lopp och ser vad det räcker till. Han fungerar fint på gräset i träning och har blommat ut den senaste månaden.

V64-4 / V4-2

3 Give Me Space är en smart tvååring. Första gången ut löpte hon grönt, men avslutade bra. Hon var väldigt positiv förra gången och slog Approach Glory och Daniella. Hon förlorade mot Thunder Sea som är en väldigt bra tvååring. Hon hoppade ur boxarna bra senast, men hoppade över övergången och nu är det en fördel med en flack bana, tror jag. Tror och hoppas att hon ska göra ett bra lopp.

V64-6 / V4-4 / LD-2

8 Hear The Drums tappade en framsko efter start i Dansk Derby. Det kostade på. Utifrån det gjorde han ett jättebra lopp, jag var nöjd med en andraplats och vinnaren var bra. Det blev ett lugnt löp för honom. Han är otroligt fin, i tipp topp-slag, och har gjort det väldigt bra på Bro Park. God vinstchans.

V3-2

7 Face Of Energima är ojämn och löper som en jojo. 1600 är för kort och 2400 för långt. Han ska kunna göra något bra här då han har kapacitet och inte är någon dålig häst, men måste ändå visa innan jag tror för mycket på honom. Distansen och en flack bana passar ganska bra. Han gillar inte när banan är för hård. "En god outsider".

Nina Lindberg Lensvik

V64-4 / V4-2

2 Footsteps Dancer var jag jättenöjd med i debuten som tvåa, inte slagen alls mycket. Hon blev påriden från bägge håll strax efter start och pullade bort sig så vi får ta lärdom av den starten.  Nu sätter jag på henne mössa och tillbaka med sidoludden. Jag hoppas på en lugnare resa så hon inte pullar bort sig. Jag väljer att ta ut henne i Amacitalöpning då det är likvärdigt motstånd på hemmaplan och på Klampenborg. 

Patricia Gordin

V64-5 / V4-3 / LD-1

4 Green Backspin fungerar bra på bägge underlagen, men jag tror han gillar gräset lite mer. Han är pigg hemma och dagen efter lopp galopperar han ut i hagen. Nu går han med så tung vikt så det är bra med fyra kilo av. Jag tycker det är kul att ge unga ryttare chansen och de är ganska sugna på att också ta den om de är bra. Spåret är bra, han går både i ledning och bakifrån. Det är vikten emot då han bär mer än vad han brukar göra. Annars är chansen relativt god här.

Patrik Sandin

V3-2

4 Philadelfia mår och tränar bra – han kommer göra ett bra lopp, men det är som vanligt bra hästar emot. En peng hoppas vi på i alla fall då distansen är bra, startspår är bra och ryttaren och hästen ihop är en ”drömkombo”. Det är upp till om tränaren har skött träningen.

Sandra Brolin

V64-2

6 Gazelle känns fin, men står tufft till. Vi hoppas på en bra prestation ändå. Hon kommer gå till front så får vi se hur långt det räcker.

Tina Mortensen 

V64-2

8 Ile de Circe har återhämtat sig bra från loppet i Göteborg och hanterade som tur var värmen bra. Hon både åt och drack, både på banan och på färjan. Det här loppet är en vecka närmare än de andra starterna varit, resan kommer att bli längre och den här gången kommer hon att resa ensam. Allt som allt något vi inte provat tidigare. Men, generellt är hon okomplicerad och jag tycker att hon klarar sig bra. Vi åker tidigt på lördag morgon och är på banan på lördag kväll, så hon får vila över natten. I det här loppet, ett större fält, är motståndarna också flera så det kan bli svårt att få till det önskade loppet, men utan strul hoppas jag helt klart att hon kommer att vara med där framme till slut.

undefined

Ile De Circe och Oliver Wilson vinner på Göteborg Galopp i förra starten. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Wido Neuroth 

Lopp 1

3 Ami De Vega är en bra häst som har talang, men kanske är det för kort distans? 

V64-4 / V4-2

9 Starlight Song fick lite "kamp" senast och det var tufft. Jag var nöjd med prestationen. Hon har tagit loppet bra och var tillbaka i träning i dag (läs: onsdag) och det var okej. Banprofilen passar henne bättre än Övrevoll.  Hon är resvan då hon rest från Irland. Om jag inte trott på segerchans hade jag inte kommit.

V3-1

2 Seneschal har gått väldigt bra lopp på Bro Park. Det var ett tag sedan han startade senast och han är väldigt sugen på att löpa – på topphumör. 2100 meter är lite kort då han är mer av en stayertyp. Det är frågetecknet och att de andra har mer speed.

V3-2

8 Silvana är fortfarande i bra form. Hon sätter "mer pris" på en flack bana än på Övrevolls kuperade. 2100 meter är inte några problem. Hon har lika bra chans som de andra.

Ylva Brandt

–Det verkar som att stallformen har vänt till det positiva och infektionerna är på väg bort. 

V64-3 / V4-1

10 Brooke hade nog varit med där framme om hon inte blivit störd från start. Hon har tagit loppet bra och gått framåt med en start i sig. Vi har stora förhoppningar på henne framöver och att hon är lite som halvsyskonet Ella Fitz, hoppas vi. Det är samma mamma. Det är ett öppet och jämnt SM på förhand och det finns ännu ingen starkt lysande stjärna. En av flera.

V64-5 / V4-3 / LD-1

2 Semiramis har varit sjuk hela sommaren, men är nu frisk och allt verkar bra. Det är troligt att hon behöver ett lopp i kroppen för att komma i gång. Gräset är ett stort plus och distansen också. 

V64-6 / V4-4 / LD-2

7 Rhodium Star har tyvärr inte lyckats så bra som vi har hoppats på. Hon har varit sjuk i omgångar och så tror man att hon är frisk, men så har hon inte varit det och så vidare. Hon kan mer än vad hon visat. Hon är knepig i ledvolten samt sätter sig i boxarna och tappar start, trots startboxtäcke på. Förra starten gången glömmer vi, då hade hon en infektion. Jag tror hon ska ha 1600 meter och uppåt så distansen ska fungera. Jag ligger lågt. 

V3-3

8 Essere hade kanske behövt ett lopp i kroppen då hon inte startat på länge och varit sjuk hela sommaren. Hon måste inte ha ledningen, men vill vara med där uppe. Jag hoppas ändå att de kan försvara sin titel från ifjol, trots att hon är lite rund om magen. 

Åsa Edvardsson

V64-5 / V4-3 / LD-1

1 Tears In Heaven är spår ett toppen för då hon gärna går vid rail. Visar bra form och om hon inte fått en häst på sig vid starten senast hade hon troligtvis varit längre fram. Visar bättre form för varje start och hoppas att hon gillar banan på Bro då hon inte startat på den förut. Duktiga Angelika Berg känner henne och vet hur hon ska ridas. Många hästar så det blir ett tufft lopp för båda mina, men de är pigga och tränar bra. 

11 Tootick kan spår elva passa då han kan få en bra öppning därifrån. Banan har en lång kurva som ger de flesta chans på upploppet. Förra starten kom han för tidigt till front, fick tryck från en annan pigg häst och därför fanns inte någon speed kvar. Cornelia Hartsmar upp som vann med honom i Göteborg starten innan, hon rider klokt och bedömer tempo bra. Många hästar så det blir ett tufft lopp för båda mina, men de är pigga och tränar bra.