Nyheter

Stallsnack – Bro Park 24 maj

Publicerad
Bro Park har kvällsgalopp. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, vinnare, plats, komb och trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
qhx8vafhbloyeaa5zyx
High Max i vinnarcirkeln med ett glatt team. Nya segerskålar efter loppet på Bro Park tisdag kväll? Chansen är god. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Aase Marie Brown

V5-4 / V3-1

–1 Nyx tyckte jag gjorde en svag insats i årsdebuten, men loppet tog hon bra. Hon saknar ännu lite form, men kommer vara längre fram för varje start hon gör nu framöver. Vi har Malva (Blademo) på ryggen som rider henne i träning varje dag och känner henne väl. 

Alice Elmerskog

V4-1

2 Firefly är allt bra med och hon har utvecklats mycket efter senaste starten. Jag hade hellre sett henne på 2100 meter, 1600 är i kortaste laget. Hon kom riktigt snabbt på slutet sist och jag hoppas att hon hänger med lite bättre från start och inte tappar lika mycket. Hänger hon med från start så är hon en av flera med chans. 

V4-3 / V5-1

3 War Hawk gjorde en riktigt bra insats senast efter ett offensivt upplägg och har tagit det loppet bra. Längre distans den här gången är bara ett plus. Topp tre? 

Annica Nordin

V4-2 

8 Soldier Blue mådde prima efter loppet senast. Han har tränat på bra och vi tror att han har en bra chans på tisdag.

Annika Sjökvist

V4-1

5 Starlight är ett fint sto som var klar tidigt för start. Fick dock en muskelsträckning då, men nu är hon klar. Dock bara två riktiga snabbjobb inför det här och det kan fattas lite luft. En fin häst som hade dåliga blodvärden i sin sista start som tvååring visade det sig. Han visade jättebra fart över upploppet när hon hittade benen i sin första start. Hoppas att hon gör en hyfsad insats direkt. 

V4-2 

1 Grey Runner har stabil form och hade haft två raka om han inte sprungit på Madison County. Distansmässigt är han ingen 1200-meters häst. Han stred dock på bra och visade lite ”fighting spirit”. 1600 meter passar bättre och han har fått ett perfekt utgångsläge.

V4-3 / V5-1

1 Swinging Of Venice är otrolig, så fint som han har gått nu. Det finns absolut inget att klaga på. Mår toppenbra. Vasst motstånd så klart, men bör kunna göra en bra insats. Han ska inte ha ledningen, men är reglerbar i loppen. Nu måste han visa sitt tal, men är han lika bra som senast så kan han nog göra det. Han är inte så känslig för de andra gör då han är speedig så loppet kan ridas lite hur som helst. 

V4-4 / V5-2

3 Arabianranta var det ett fall framåt för senast även om det tog stopp lite på slutet över en kanske för lång distans. Han kämpade under loppet och det var lite tryck i honom under loppet den gången. Nu är det än bättre distans för honom. Spåret är bra då han kan spara mark och gör loppet lite lättare för ryttaren. Han ska inte vara med där framme från början. Han har vunnit med 65 kilo. Lös och tungt bäst. Formen är på gång. Outsider. Är tillsammans med Cava Queen bästa chansen i loppet. 

5 La Paloma kommer säkert behöva loppet. Inte startat på länge, men ser jättefin ut för dagen. Inte vassare än de andra den här gången och en liten häst med hög vikt är ingen fördel. 

6 Cava Queen ser alltid bra ut i träning. Vi hittade inget fel på henne efter förra loppet då hon var ovanligt trött efteråt. Hon brukar hålla tempot, så vi var bekymrade, men loppet blev väldigt konstigt. Hon var i vida spår och det kan ha spelat roll. 

V5-3 

4 Ninurta Sacc var vi nöjda med i debuten. Martin Rodriguez vill rida honom igen. En väldigt fin häst. Vinnaren var överlägsen senast men det var bara två längder till tvåan Golden Song. Jag tror att min häst har utvecklats mycket till det här loppet. Om det inte visar sig att distansen är för lång så tror jag han har en bra chans. Är det för löst så gynnar det inte hans aktion. Jag tror att han skulle kunna vinna det här. 

5 Moloch Sacc hade jag hoppats skulle haft en bättre avslutning senast. Ett öppet lopp, gör sitt bästa, lättriden och fungerar på distansen. 

V5-5 / V3-2

2 Madison County har sett strålande ut och haft mycket kvar över mål. Ska bli kul att se mot lite vassare hästar. Startspåret är bra och jag tror att 1400 meter är en jättebra distans. Tufft med talet 73, men jag tror hon kan det. Hon är mer fit och ser kanon ut. Tränar med bra hästar. Mycket respekt för Yalla Yalla och Sharp Eye. Martin (Rodriguez) får rida igen trots hög vikt, han har gjort det väldigt bra. Hon är stor och borde bära vikt bra. 

7 Bearded Lady var väldigt positiv senast när hon vann lätt och gick hela vägen in i mål. Hon gynnades då att hon fick innerspåret och det var en sådan dag, men formen är fin. Fick tre kilo upp på det loppet och det var lite hårt. Hon står tuffare till nu. 

Emelie Backlund

V4-2

–7 Huddle tror jag behöver loppet, men om luften räcker så finns kapaciteten.

Maria Andersson

1 Dimeadance gör första starten för mig. I mycket gott skick, men möter många med toppform. Behöver få till startmomentet. Ligger lågt. 

Maria Heinrichs

V5-4 / V3-1

7 Double Rock löpte bra sist, fick tyvärr stopp på vägen så jockeyn fick ta upp honom ordentligt. Eftersom han har så lång aktion så hinner han inte få upp farten igen. Han känns starkare i år. Nu går han med tung vikt, men tror inte det påverkar honom nämnvärt. Får han fritt och kan gå så tror jag han är med och slåss där framme.

Maria Johansson

V4/3 / V5-1

4 Ocean Side är i form och mår bra för dagen. Distansen är lite emot men med rätt löpförlopp kan han vara farlig. 

Nadja Bellander

V4-2

4 Midnight Oil slutade i näst senaste starten en längd bakom vinnaren efter att inte riktigt ha hunnit med i utgångstempot över 1200 meter. I senaste starten var det 1600 meter, och då mattades han lite på slutet. Vi tror att hans bästa distans är 1400 meter, men väljer ändå den här gången att gå ut på 1600 igen mot enklare motstånd. Han bör kunna vara bland de tre främsta.

V4-4 / V5-2

2 Sir Duke visar gryende form och är väldigt pigg i träning. Distans och vikt passar perfekt, men motståndet ser tufft ut, även om han tidigare har visat sig räcka upp till silverklass. Hoppas på en slant.

Patrick Wahl 

–Jag tar prover tisdag morgon då jag misstänker att det är något ”skit” i stallet. De har underpresterat och ”blåst tomma för tidigt”. Vi har tagit prover förut och jag vill se åt vilket det går. De som startar är förstås okej på provsvaren.

Ryszard Borko

V3-3

5 One Night In Malmo är på väg uppåt jobbar väldigt bra gjorde bra lopp sist, behövde loppet också. Står väldigt bra till här och klaffar det med resan bör han kunna vara långt framme, kanske till och med vinna. 

Sandra Brolin

V4-4 / V5-2

1 Pine River gick helt ok sist och tjänar säkert pengar. 

V5-3 

3 Greet Me måste visa något i lopp innan jag tror på henne. 

Stefan Rödjare

V3-3

4 Mindbender behöver ett lopp innan Gärdet, som vi siktar på. Jag är i alla fall inställd på att ta min första ryttarseger på tisdag även om formen är lite oklar då det har varit svårtränat på landet. 

Ylva Brandt

V4-1

7 Pie In The Sky fattade inte riktigt vad som hände senast. Tror han kommer att rycka upp sig till den här starten. Banan var väldigt lös och han är stor så det var svårt för honom vilket kan förklara insatsen. Kommer att vara klart förbättrad till den här starten. Det är svårt att sia om segerchans.

8 Rhodium Star var jag jättenöjd med senast. Hon tvekade när hon fick sprut på sig men när jockeyn fick henne att galoppera gick hon väldigt bra och hon avslutade fint. Jag tycker hon är min bästa chans.

V4-3 / V5-1

5 The Flamingoway stumnade helt över upploppet efter att hon varit med långt upp i fältet och det saknades luft. Förbättrad nu. Jättetrevlig vikt. Tränar bra, men det är ändå frågetecken kring henne den här gången. 

V5-4 / V3-1

2 Enkrona ville inget senast och ryttaren fick inget svar. Vi sätter ett frågetecken för formen och motivationen. Distansen är bra och tre kilo av.

3 Magno är det väldigt bra med efter segern. Det känns som att han mognat och gått framåt. Ett klart plus med blinkersen då han fokusar framåt i stället för åt sidorna. Jag har känslan av att ska ha distans, men han gick så bra över 1600 att det kan vara för långt nu första gången. 

8 Essere gick bra i amatörloppet. Hon blev lite stum sista 1500 meterna, men behövde loppet. Har nu lopp i kroppen och jag tror hon kommer att vara med där uppe igen.