Nyheter

Stallsnack – Bro Park 2 augusti

Publicerad
Bro Park står som värd för tävlingarna på tisdag kväll och fokus är på V4 och V5. Givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
riww5ubqgpc7hj0lqsw
Malakai är tillbaka på hemmaplan och har hyfsad chans i V4-4 / V5-2. Här vid seger på Göteborg Galopp. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V4-2

4 Bearium gillade inte den snabba banan senast, men avslutade ändå bra som trea. Det är ett jämnt fält och hon är en av flera med chans. Formen är god och troligtvis är 1400 meter en fördel om banan är åt det snabba hållet igen.

V4-3

5 Wildfire håller formen och är en av flera med chans. Topp tre?  

Andreas Lydow

V5-3 / V3-1

1 Nikki St Martin är väldigt grön och går ut för att lära här. Det är ett väldigt tufft lopp. 

V5-4 / V3-2

4 Electroman tränar mycket bättre än han löper. Han bär låg vikt och testar längre distans nu. Jag vill se förbättring innan jag vågar tro på honom.

Daniel Mattsson

V4-1

1 Divorce har en ryttare som fick tre dagars avstängning vid senaste ritten så jag fick planera om lite då jag helst vill möta hästar i bronsklassen – tanken var aldrig från början att hon skulle ha startat över distansen 1200 meter. Distansen denna gång och en snabb gräsbana på det gör uppgiften i princip omöjlig med tanke på hästens löpningssätt. Jag ligger lågt och ger avslag. Hon ska inte med på kupongen. 

Emelie Backlund

V4-1

10 Huddle är allt bra med – hon tar loppen som en drottning! Det är lite tufft denna gång med utvändigt startspår och lite värre motstånd, men jag tror på min häst och att det finns något kilo till.  

Lilian Vestvall

V4-3 / V5-1

1 Flying Barrel var mycket loj innan start senast så han tog nog inte resan bra. Trist, men det är bara på det igen. Han går ut för att se att han är okej här. 

V4-4 / V5-2

9 Malakai talade tydligt om vad han tyckte om banan senast på Jägersro Galopp. Jag har nog aldrig sett så många tränare med höjda ögonbryn. Malakai har bra chans. 

Maria Andersson

V5-5 / V3-3

6 Maxmartin var jag ganska nöjd med senast, men han löper väldigt ofokuserat. Har i samråd med (Fredrik) Janetzky valt att inte sätta på sidoludd eller blinkers utan provar en gång till och konceptet "tummen i ögat"! Han mår förträffligt bra. Har lite nerver att hålla ordning på. Om han löper upp till vad han visar i träning är han med i matchen. 

Maria Heinrichs

V5-4 / V3-2

3 Double Rock var jag nöjd med senast, det gick lite fort där framme så han hade svårt att hänga med i det tempot. Men, han löpte hela vägen in i mål. Det är lite svårbedömt på tisdag, men han har ett bra startspår. Jag hoppas på pengar.

Maria Johansson

V4-2

6 El Camino gick bra senast. Han är en ärlig häst som mår fortsatt bra och jag tror på chans. 

Marie Twomey

V4-1

3 Gift Of Youth behövde loppet senast, möter i princip samma gäng igen. Har bättre spår och bättre vikt. Han mår bra efter loppet och vi nöter på, men han får det nog tufft. Huddle och Gazelle sticker ut lite extra.

Nadja Bellander

V4-1

4 Midnight Oil gick bra senast och var bara slagen med hals av vinnaren som fyra i mål. Nu är det 200 meter kortare distans men han är ju startsnabb och kan nog hålla farten uppe hela vägen. Formen tycks fortsatt god. Även om han möter några formstarka hästar så bör han sluta där framme igen.

Patrik Sandin

V4-4 / V5-2

2 Philadelfia var jag lite besviken på senast, men ändå inte med tanke på att banan var stenhård. Med tanke på vädret så lär den inte vara bättre denna gång. Vill han springa så gör han det, annars är han gammal och tar vara på sig själv när underlaget inte är som bäst för hans del. Huvudsaken i slutändan är att jag står med en hel och glad häst, då är jag nöjd. 

Roy Arne Kvisla 

V4-2

1 Prima Kalejs var jag nöjd med senast. Hon såg ut som en vinnare 400 meter kvar och gick lite för lätt till front, men gick lite tomt på luft sista biten. Det ser bra ut här på förhand, jag är optimist. 

9 Stick Together fick ledigt som alla andra i stallet när vi hade infektioner. Det ser okej ut det här på förhand och förutsättningarna är bra, men jag är rädd att han behöver ett lopp. Distans och underlag är bra. 

V4-3 / V5-1

8 Alsimsaam ser fin ut, förutsättningarna är bra. Jag är lite orolig att han också behöver ett lopp i kroppen efter vila. Vi har inte heller haft stora banan att träna på så det är lite svårbedömt. 

V5-3 / V3-1

3 Farhh Out vet jag inte om spåret har någon betydelse då det är så långt innan svängen kommer. Hon behövde det förra loppet lite mer än vad jag räknat med. Hoppas att hon är längre fram den här gången och vi ska rida henne lite annorlunda och ligga på rulle. Att testa distansen är det primära målet och vi får slå ur underläge här. 

V5-4 / V3-2

8 Bearwinner kom bort lite senast, men var nog sjuk. Han står distansen, men på den här lite längre distansen kan behöva loppet. Jag ligger lite lågt med honom också. Han är en stor kille och bär vikt ganska bra. Han har gått bättre på dirttrack, men var väldigt bra i Auktionslöpningen på gräset och avslutade snabbt efter en väldigt vid sväng som tvååring så han fungerar absolut på underlaget, tror jag. 

Sandra Brolin

V4-1

6 Gazelle kan springa, men kan bli väldigt grön och spotta ut bettet om hon hamnar mitt i fältet. Hon är snabb ut och borde hamna bakom Huddle. Jag tyckte handicappern var snäll mot henne så det kan gå här. 

Tina Henriksson

V4-2

3 Roman King känns bra efter förra starten. Går ju upp en klass den här starten så det är lite tuffare motstånd, men han har presterat jämnt under säsongen så jag hoppas på en bra prestation.

Tobias Hellgren 

V4-2

5 Quentino(s) prestationer går inte att rättfärdiga i jämförelse med sitt handicaptal. Det är många i det här loppet som inte kan sina tal. Det är en väldigt fin häst, banan kan vara lite snabb. Han är inte avsågad här.

V4-3 / V5-1

10 Ginmann vill egentligen ha en mjuk bana så det är ett frågetecken. Motståndet räds han inte. Jag tror inte han vinner på en snabb bana. Är i väldigt, väldigt bra ordning för dagen.

V5-4 / V3-2

7 Malandro vinner det här enkelt om han repriserar det han gjorde på Göteborg Galopp senast. Han är inte så speedig och blev lite trött på slutet. Han gav bort nästan tio kilo mot vinnaren och gjorde sin bästa prestation i livet. Täta starter ska inte vara några problem i den här klassen och mot det här motståndet. Han har tagit loppet på ett bra sätt.

Bro Park lopp 8, 1600 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

5 House Deposit – 7 California Gold – 3 Moloch Sacc Outs: 4 Gin