Nyheter

Stallsnack – Bro Park 19 juni

Publicerad
Bro Park arrangerar söndagsgalopp. Fokus är på V64 och V4, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Lejonparten av intervjuerna är redovisade sedan i torsdags då de bakats in i omgångsanalysen (strukna hästar är borttagna).
mmwp5kkewcqy2dod9ke
Maikel Narvaez Bravo och Falkor har två raka segrar tillsammans. Tredje nu i V64-5 (LD-1)? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

Lopp 1

4 Wildfire var strålande senast som tvåa bakom Beach Road One. Hon är i fortsatt fin form och 1600 gräs passar perfekt. Min bästa segerchans för dagen. 

V64-1

4 Visiteur Du Pom vann senast med Malva Blademo i sadeln, lite tuffare motstånd denna gång men han står bra till och han trivs väldigt bra på gräs. Topp tre?

V64-4 / V4-2

3 Skyraider fick stå länge i startboxarna senast och blev väldigt spänd, även i löpet. Det loppet är bara att glömma. Ska bli spännande att se henne på gräset för första gången men 1400 meter kan vara i kortaste laget, säger Alice Elmerskog. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

4 War Hawk är i toppform, men har inte tidigare visat något på gräset. Nu är det bättre fäste i år och jag hoppas att det ska göra skillnad. 

5 Archimedes Face har haft en del småproblem i år och inte hanterat den lösa dirttracken på Bro alls. Nu testar vi gräs för första gången och han står bra till med tre kilo av. Det är många bra emot även om han har kapacitet. 

Claes Björling

Lopp 1

1 Grimeford Lane är pigg och glad. En förbättring senast och 50 meter före mål så tänkte jag att han skulle vinna, men han bromsade lite på slutet. Nu är det gräs och det borde vara ett plus. Han kan vinna när som helst. 

V64-2

7 Stonefield Flyer är pigg och glad och pullar i jobben, men i loppen tar han inte i de senaste starterna har varit negativa, det verkar som att han inte vill gå med i början av loppen. Han verkar känna av sin ålder och jag tror inte på chans här. Blir svårt. 

Daniella Haglund

V64-3 / V4-1

5 Black Pepper svarade för en kanoninsats senast. Tagit löpet väldigt bra. Tuffare motstånd här, men man vet aldrig då formen verkar vara där. 

undefined

Black Pepper och Angelika Berg vann på Gärdet på nationaldagen 2022. Kan det bli andra raka? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

9 Mirach verkade inte tycka att han skulle ta i på Gärdet, behövde loppet. Han kan mycket mer i grund och botten, men ligger lågt även om han har taggat till sedan Gärdet. Hoppas på placering. 

V3-3

5 Lastcallforalcohol kvalade väldigt lätt, känns som en riktigt kapabel häst. Har viktlättnad och står bra inne. Angelika är duktig och har utvecklats otroligt mycket som ryttare. Jag är jättenöjd på förhand. Det kan gå hela vägen. 

Henrik Engblom

Lopp 1 

3 Callmebyname har fortsatt bra form. Tog segerloppet bra. Står inne på gamla vikten. Tror på bra chans. 

V64-1

5 Cromer behövde första starten för att komma i ordning. Hittat formen och det är jättekul att se att han svarar upp sitt handicaptal. Nu är det en guldhandicap mot bra hästar. Provade på det förra året i sista starten i Norge och gick jättebra. Löper han upp till det så ska han vara med här. Fördelen är att han kan gå bakifrån. Går på det mesta i underlagsväg och är inte beroende av löpningsförlopp utan bara springer på. 

7 Mogsy gjorde ett jättebra lopp senast. Vi hade fått ganska mycket regn innan på fredagen så hade banan varit lite torrare så hade han kanske varit ännu längre fram i Bro Park Vårsprint? Jag tror det mesta hänger på hur banan blir gällande vem som är min bästa segerchans.  Vill ha bra fäste i banan för sin stora auktion. 

V64-2

3 Yalla Yalla är höjd nio kilo och har bara en seger. Löpningsförloppen som han visat hela säsongen i år är en fördel gentemot att gå på dirttrack. Han vet var mållinjen är och gillar upploppet. Förra starten sprang han inte upp till handicaptal då han stod med flera kilo i hand och då vann han inte. Den borde han ha vunnit med tre, fyra längder. Det är ett frågetecken om han klarar sitt tal, men formen är där. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

7 Warwick Avenue är ute i ett tufft lopp, men är en stark, ärlig häst, men har inte så mycket fartresurser. Låg vikt och kan mala på duktigt där uppe om han får det loppet. Måste inte ha spets, men ett hårt tempo. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

1 Cooperess startspår är en fördel. Får hon en fin resa så tror jag på en jättebra segerchans. 

4 Impact Of Bloom tränar fint, gick en glimrande gräsgalopp i måndags, men har vinterpälsen kvar så han är inte hundra där. Känns fin och har tänt till i träning. Skulle han gå ett bra lopp så vet man att det finns mycket kvar i hästen. 

Lilian Vestvall

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

6 Flying Barrel gör förtsa starten för i år. Ny ryttare upp är alltid ett frågetecken. Han ska vara i form, men tror inte han är bland de tre första.

Patricia Gordin

V64-2

1 Green Backspin hängde fortfarande jättemycket senast, men jag tycker att insatsen var helt okej Jag tycker inte att han är riktigt där jag vill ha honom, är inte på topp och i hundraprocentig form. Jag tror inte på seger, men att han kan vara med bland de tre. 

V64-3 / V4-1

3 Venezuela kämpade på okej så det var ändå ett steg framåt. Spottade ut bettet en gång, men ”tog sig i kragen” och kämpade på hela vägen. Hon är superpigg och det känns som att hon är jätteglad. Det kan vara bra att ha det här loppet i kroppen. Distansen 1400 meter tror jag passar bra och gräset är en fördel. Jag är nöjd om hon får pengar. 

Patrick Wahl 

Lopp 1

2 Helmut blev det alldeles för hårt för senast och allt beror på hur loppet blir ridet. Lite bättre utgångsläge nu och han kan likväl vara etta som femma. Lite så han fungerar. 

V64-1

2 Rubinstein har verkligen gjort det bra och närmar sig segern. Känns toppenfin. 

V64-3 / V4-1

1 Tequila Mack var ute senast på en lite för lång distans. Gillar innerspåret vilket hon får nu. Jag tycker hon ska räknas från det här utgångsläget. 

V64-4 / V4-2

2 Icetap behöver loppet. Förmodligen är det för kort distans. Han får ta det som en genomkörare. 

7 Linda Lou har varit en stor besvikelse hittills. Tror hon har andningsproblem så vi ändrar lite i utrustningen och hoppas det fungerar. Hon har visat kapacitet i träning. Ligger lågt tills jag ser att hon fungerar fullt ut. (Byter från sidoludd till blinkers. Reds.anm.). 

V65-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

1 Falkor var tvåa i 2000 Guineas på gräset. Han har haft enorm utveckling, är naturligt startsnabb även om han inte är någon raket, men hittar benen snabbt och har hög ”cruisingspeed”. Har vunnit två gånger med krafter kvar, men upp sex kilo så vi får se hur han bär sitt tal. Känns fortsatt i fin form, inte orolig alls för gräset. Egentligen så är han en häst som ska komma på speed. Ledningen är inte ett måste. Segerchans.

11 King Cole har lite svårt att hitta formen. Han är ”jättehemlig” och kan slå till när man minst anar det. Kan hävda sig i guldklassen. 

12 Lady Of Jazz fortsätter träna fantastiskt bra, men har svikit i lopp. Vi sätter upp ”P-A” och blinkers. Hoppas på förändring.

V3-3

1 Chantal, 2 Whoopiloo och 3 Little Arabella var jag nöjd med alla i ett lugnt kval och det är svårt att skilja de åt. Lastcallforalcohol såg riktigt fin ut i kvalet. Det var respektingivande på med den tiden och järnskor (1,00,2). Jag vill inte gradera mina, den som uppträder mest moget kommer att vara bäst av mina. 

Sandra Brolin

V64-1

3 Fast And Free mår toppen och har en bra vinstchans även om distansen är något kort. 

V64-5 / V4-2

10 Gazelle har fart, men det är svårt att sia om chanserna i debuten. Hon kan lika gärna vara först som sist.

Ylva Brandt

–Vi har lite förkylningar/infektioner och de som ska starta är givetvis okej utifrån blodproven som vi tar på varje häst. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

3 The Flamingoway har varit dålig i två lopp i år och kanske har hon också varit nedsatt? Hon såg väldigt fin ut på gräset för Angelika Berg i måndags som sade att hon kändes klart bättre än på dirttrack. Hon har inte startat på gräset för mig, men det såg bra ut i träning så det kan vara en fördel. Har droppat i handicapskalan och kan förstås vara med där uppe.

8 Magno har gått från järn- till silverklass och det är lite hårt. Vi får se hur han kan motsvarar sitt handicaptal.