Nyheter

Stallsnack – Bro Park 18 september

Publicerad
Det är dags för Stockholm Cup International-dagen och det här tävlingstillfället är det galoppen som är i fokus då en av blott två GS75-dagar för året serveras fullblodssporten. Fokus är förstås på GS75, men Dagens Dubbel finns också på programmet. Du kommer även att kunna spela V4 och givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna finns inbakade i tipsen och i andra artiklar.
rdheakhgehhxqzdaw85
Good Eye har just vunnit SM för sprinters på Bro Park 2021. Han gillar banan skarpt och kan vinna igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

GS75-3

9 Heart Of Dreams är i fin form, var strålande som tvåa bakom Silent Night senast trots trafikproblem på vägen. Hon står bra till med lärlingslättnaden. Hon är med och slåss om segern.

Ann Michanek

Lopp 2

4 Tyko Bloom mår bra och är förhoppningsvis förbättrad efter senaste starten. Det är bra hästar emot. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-2

1 For The Roses ska ha blinkers nu. Det blev en stor skillnad med sidoludd och det är första gången med blinkers. Vi har inte haft det i träning ens och eftersom hon svarade så bra på sidoludden så prövar vi detta direkt i tävlingssammanhang. Hon tränar på bra, men vi slår inte de bästa. Siktar på pengar. 

V3-3

2 History Hill gick jättebra tidigare i år och har kanske har tappat lite form? Hon gör ju bra lopp hela tiden och jag var ganska nöjd med henne senast i Göteborg. En ärlig häst som jag hoppas att hon gör ett bra lopp. Hon är uppsatt på transferlistan. Jag tror mest på Dolores.

11 Aswan har samma arbetsryttare vare dag nu som är lugn och hoppas att han då är lugn i loppet. Han har svettats upp en del i de senaste starterna och visat nerver. Det kan ha att göra med en startboxincident tidigare under säsongen. Han har växt mycket och är rätt sen. ”Han är trög som bara den” och är också uppsatt på transferlistan. Jag hoppas jättemycket på honom på söndag, men han måste slappna av och få rätt lopp. Jag tror ändå mest på Dolores. 

12 Dolores rids av Michelle Rosenqvist och är jätteduktig. Spåret är ingen fördel för henne då hon hänger lite utåt då hon gapar och går när man tar i henne. Hon är naturligtvis kollad i munnen. Ett halt kilos övervikt är inte hela världen. Senast var hon med i ett avblåst lopp på Övrevoll och Michelle tyckte hon kändes jättefin då. Jag tycker att hon har utvecklats till det bättre hela tiden och är min bästa chans för dagen.

Annika Sjökvist 

GS75-5 / V4-2

6 Swinging Of Venice känns fortsatt fin i träning. Det här blev ett tufft lopp. Trivs bra i högt tempo och har nästan alltid en speed att komma. Senast gick han bra i SM och var nära tredjeplatsen efter en bra avslutning över 2100 meter på gräset. Jag tror att han går på allt, men han har inte startat på en mjuk gräsbana. Med tanke på hans styrka borde det passa och inte vara några problem. En outsider. 

Annike Bye Hansen

GS75-4 / V4-1

11 Hard One To Please är fräsch för dagen och tog derbysegern bra. Jag har lust att pröva här.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

3 Takeko mår bra, men det kan bli svårt att slå Ascot Brass, men vi måste pröva. Jag hade hoppats på att slå Iron Butterfly senast då 1600 meter är lite kort för henne och vi hade fördel av det, men så blev det inte. Båda de är två väldigt bra ston.

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

10 Youonlyliveonce var tvåa i Polar Cup och var bra då han gick med bättre hästar i det loppet och jag hoppas på detsamma nu. Han gick upp fyra kilo. Det kan hända att 1200 meter är lite kort, men på Bro Park kan det passa. Det kan bli svårt att vinna. 

Archie Watson

Lopp 1

7 Al Zaraqaan är en häst med högklassig form på det släta banan, men är inte okomplicerad. Han vann fint på Newton Abbot senast och jag hoppas han kunna göra ytterligare ett mycket bra lopp om han är på rätt humör.

GS75-2

6 Manitou (s) form från alla sina lopp har varit väldigt bra och han vann imponerande mot en efterföljande vinnare senast. Steget upp till 1400 meter borde passa honom bra.

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

6 Tabdeed har sprungit väldigt bra i tuffa handicap- och Listed-lopp i Storbritannien i år, inklusive en andraplats som var mycket nära i Stewards Cup på Goodwood. Ett bra (starkt) tempo i loppet kommer att passa honom.

GS75-4 / V4-1

15 Outbox Han är i mycket bra form och var tvåa i loppet förra året. Det yttersta startspåret är inte idealiskt för en häst med sin löpstil, men han kom från den yttersta boxen förra året (spår tio (10) av tio. Reds.anm.). 

Caroline Malmborg 

GS75-1

7 Beach Road One prövar blinkers som han haft en gång på Jägersro, men då hade han annat strul i det loppet så det blev ett prov utan värde. Han har svarat väldigt bra på blinkersen i träning. Vi är inte favorittippade här, men hoppas på att plocka en bra peng.

GS75-4 / V4-1

5 Timo Nurmos har har inte heller någon favoritpress på sig. Jag är mycket nöjd med hästen och han utvecklas hela tiden. Det ska regna under veckan och en mjukare bana tror jag gynnar honom. Det är kul att testa och vara med i loppet som i mitt tycke är Skandinaviens finaste lopp. Vi får se hur långt det räcker. 

Cathrine Erichsen 

GS75-1

1 Duca Di Como hade lite problem med en hovböld i tån som vi fått jobba med. I fredags var (Elione) Chaves här och jobbade honom. Han var nöjd och han skiftade ben naturligt. Innan Polar Cup senast hade han på tisdagen jobbat bra, men var inte samma häst i loppet som i träningsjobbet, berättade Chaves. Han "skiftade ben" fem, sex gånger bara på bortre långsidan. Vi fick använda lite tid att komma på vad det var som besvärade honom. Det var en liten spricka på ena hoven. Vi fick ta av honom skon och lägga på omslag. Veterinären var nöjd och "Duca" var nöjd. Chaves är rätt optimistisk och nöjd. Duca Di Como gillar Bro Park. När han gick Valley Chapel Memorial på Jägersro Galopp så var det en väldigt tuff bana och 1730 meter på en tung DT-bana var tufft. Nu är det 1600 meter och han gick väldigt bra i fjol och verkar gilla snabba underlag. Han är “vet-checkad”, äter sin mat och jag är nöjd med spåret för honom. Det ser bra ut och han får pröva.

GS75-3

2 Purple Ace är jag nöjd med. Det är andra starten på banan. Senast han var på Bro Park var i 2000 Guineas förra året. Han fick en fruktansvärd tagning efter start, de blev tagna som en sandwich, och (Elione) Chaves hamnade på sidan av hästen – att han inte trillade av är ett underverk. Jag är väldigt nöjd med honom och han gillar Bro Park. Jag var nöjd med senaste starten. Jag har respekt för motståndet, han är en bland flera.

GS75-4 / V4-1

10 Master Bloom var SM senast ett steg framåt för honom. Jag har haft ett virusproblem med mina hästar. Han tappade lite efter att bytt till ytterspår på upploppet. Efter fjärdeplatsen näst senast var jag besviken, men hostade så mycket efter det loppet. Han var trea här ifjol, har gått tuffa lopp, är en tuff häst som varit i både Dubai och Saudiarabien och han är på ett väldigt gott humör för dagen. Han är inte någon C-rankad häst för mig och vi hoppas på en placering bland de tre. Som sagt, han verkar på så bra humör och ser väldigt fin ut. Jag har respekt för de tuffa hästarna emot, men han har gått bra på Bro Park. Ju kallare- och ju mjukare bana det är, desto bättre för honom. 

GS75-5 / V4-2

4 Captain Chorus är i vart fall mycket bättre med svikt i banan, men det hade han inte när han vann St Leger så han är en bra häst ändå. Det var en hård bana senast och han gick bra. Han står högt i handicaptal, han var slagen en halv längd senast på Bro Park. Han har varit en mentalt osäker typ så vi har fått ha blinkers eller flexibla blinkers på honom, men de användes inte senast då han inte hade sett Redirect annars som han svarade. Vi ger honom en chans utan blinkers och det kan bli en “backlash”, men vi har valt det nu. Han är där uppe, det vill jag tro.

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

8 City Code får dåliga startspår vartenda gång. Han jobbar bra, men Could Be King har startspår ett. Vi var lite besvikna senast på Övrevoll, men vet inte vad det var som inte klaffade för honom där. Vi är glada för en trioplacering.

Daniel Mattson

V3-3

10 Divorce gick helt okej senast under tuffa omständigheter. Denna gång är viktläget bättre, men motståndet tuffare. Hon har ställt upp i detta lopp två gånger tidigare med placeringarna femma respektive trea. Jag hoppas på något liknande, men har dock ingen större segervittring.

Francisco Castro 

GS75-1

4 Pusjkin gick superfint senast och känns jättebra för dagen. Han var med i St Leger på Bro Park förra året och den dagen gick han inte speciellt bra då banan var tung och det var gräs också. Det känns väldigt spännande. Han är en väldigt bra dirttrack-häst och jag tycker att han ska vara med i striden. Vi reser på lördag.

Grzegorz Wróblewski

Lopp 1

5 Ambrosius är en bättre häst än Locomotive som var tvåa i Svenskt Champion Hurdle. Hans häckdebut skedde i början av sommaren. Näst senast startade han i Merano i Italien mot väldigt bra hästar i ett tufft lopp och på en väldigt speciell bana. Han gjorde då ett väldigt bra lopp. Senast vann han väldigt enkelt i Wrocław. Han var väldigt fräsch efter loppet så jag beslutade mig för att starta här. Det är tufft att starta så tätt, men han är en tuff och aktiv häst som inte behöver så mycket ”hjälp”. 

Henrik Engblom 

Lopp 1

3 Topas Royal jobbade på topp i sista jobbet förra lördagen och med tanke på det så ska han räknas med vinstchans. Han jobbade riktigt bra. 

GS75-5 / V4-2

10 Dear Bear är en ärlig häst som försöker. Förra gången gick han bort sig, men det var bara ett test över 1400 meter och det var bara att glömma. En tuff liten häst som ska räknas här i en öppen handicap. Han gjorde ett bra lopp första gången han mötte de äldre och var trea då. 

V3-3

5 Cooperess har gjort det väldigt bra i år. Banan kan komma att bli sugande så ledningen kan bli tuff att gå i. Hon gillar att känna att hon är tuff. Hon har haft en lång säsong och fått en liten paus inför det här. Vi tar chansen då grässäsongen snart är slut. Jag tycker att det är ganska öppet. 

Ivana Porkatova

Ställföreträdande tränaren Grzegorz Wróblewski uttalar sig om hästen.

undefined

Her Him, Henrik Engblom, Grzegorz Wróblewski och Ivana Porkatova efter segern i Svenskt Grand National. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Lopp 2

3 Her Him föll senast då alla hoppade i lågt tempo på höger sida. Han var okej efteråt. Det var ödet och tack vare att han föll på fjärde hindret så kunde vi kunna komma till Sverige. Hade han fullföljt 5000 meter så hade vi inte kunnat komma. Han är i bättre form än innan Svenskt Grand National, tränar och känns bättre. Frågan är hur han hanterar olyckan i det senaste loppet? I Tyskland (17/7) så tappade han allt i vattnet (en lång sträcka i vatten i lopp nio (9) i Bad Harzburg 17/7. Reds.anm.). Nu får vi se vad som händer mot Niklas Lovéns ritt (Mutadaffeq) som han tror ska vinna. Det här kommer bli ett snabbare lopp och jag tror på en bra chans. 

Jenny Hedlund

GS75-4 / V4-1

1 Sublissimo mår fint och tränar bra. Håller han sig lugn så tror jag han gör ett bra lopp. 

Jessica Long

GS75-3

8 My Motivate Girl gick helt okej i söndags utan att glänsa, ska göra ett par starter till innan aveln

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

5 Good Eye är tillbaka på hemmaplan och ska nu springa runt en sväng. Han behöver fäste så jag hoppas att det finns fäste kvar till lopp nio. Får han fäste så kan han…Han är härdad i den hårdaste konkurrensen så jag blir inte förvånad om han springer med dem.

Karen Kuszli 

Lopp 2

2 Mutadaffeq var inte toppad och jag trodde inte han skulle vinna senast, men det gjorde han ganska lätt. Nu vinner han det här loppet. Det är en kort resa och vi reser på söndag förmiddag. Det är lika vikt och det är en fördel för honom och han behöver bära så mycket mer vikt än de andra vilket gör det jämnare. “Gräsmagen” är borta så det är också en fördel. Nu vinner han det här loppet. 

6 Leo The Lion (s) steepledebut var vi alla jättenöjda med. Det är tuffare motstånd, men jag tror inte han kommer att göra det sämre än senast då han har gått framåt sedan dess. Han slår inte Mutadeffeq, åtminstone inte ännu i alla fall. 

Lars-Åke Enström

Lopp 1

4 Roxie Rose är inte stor – om hon står på tå så kanske hon är 1,53. Jag såg henne gå en Cross Country i Tjeckien och blev fascinerad av hennes hoppteknik och sedan så hade vi pratat om att köpa en häst innan vi åkte ner med Three Is Company för att starta där eftersom vi hade en plats över på väg hem. Hon tränades av ”Greg Wroblewski innan. Hon är en fantastisk häst att rida som har en bra vinnarskalle, så fort man rider i grupp vill hon gärna inte släppa förbi någon och bjuder till lite extra. Jag hade gärna sett att hon gick ut i novishäcken på Göteborg Galopp senast, men alla administrativa rutiner blev inte klara i tid så hon får göra debut för mig i tuffast möjliga sällskap. Jag tror inte att hon har något med segerstriden att göra. Tar hon en peng är jag mer än nöjd och får hon en riktig bra resa kanske hon som bäst kan bli trea om man får drömma. Hon har utvecklats väldigt mycket på de senaste sex-sju veckorna och hon äter som två Shirehästar. Ett kilos övervikt är inte jättebra – att skänka bort ett kilo i det här loppet är tufft. Kim Stern har hoppat henne i träning och de har en fin kemi och kontakt.

Lopp 2

5 Three Is Company känns finare på än på länge nu. Efter starten senast visade det sig att han hade lite dåliga blodvärden. Han släppte spetsen lite lätt och var helt loj ändå till upploppet och han gick på ren vilja på upploppet för att bli tvåa. Jag tror att han är topp två. Jag ser verkligen fram emot en revanschduell mot Her Him. Vi får inte glömma bort Mutadaffeq som var ruskigt bra senast. Har han samma form som då kan det bli tufft. Men, jag tror fortfarande på topp två så få se vem av dem vi slår eller om vi slår bägge. Distansen passar honom alldeles utmärkt. 

Lilian Vestvall

GS75-5 / V4-2

7 Malakai är ute för att det är ett gräslopp. Jag är glad om han kommer på pengar här. 

Maria Andersson

Lopp 2

1 Luris Pegasus har tyvärr stått med virus länge och varit tveksam till start. Jag är dock nöjd för dagen, men det är bra hästar emot så jag ligger lågt.

Madeleine Smith

GS75-2

8 Diamond Soul och 5 Brazen Soul är två jättefina ”Breeze-Up”–hästar som jag håller väldigt högt. Det är inte lätt att säga vem som är bäst och jag hade svårt att välja. Är allt som det ska är jag förhoppningsfull, men det har varit lite problem med dåliga blodvärden. Det är väl Starlight Song att slå, sedan är väl engelsmannen [Manitou] oskriven.

GS75-4 / V4-1

2 Espen Hill har gjort två starter i år, det första loppet behövde han. Han var framsatt till starten senast och är allt som det ska tror jag att han kommer att göra en fin insats. Han kommer nog att vara med dem. Hard One to Please har ju imponerat och när Lennart Reuterskiöld kommer [Auenfürst] brukar det vara hästar som är i ordning.

GS75-5 / V4-2

5 Redirect har haft ett tufft program och jag vet inte om det sitter kvar i kroppen. Han är bra, men har inte riktigt fått till det. Han känns i alla fall bra och möter Captain Chorus igen.

V3-3

3 Double UX gillar egentligen Göteborg bäst. Senast han startade på Bro Park [näst senaste starten] tappade han en sko. Han är höjd i handicap efter senaste starten.

Madeleine Wittgren 

Lopp 1

2 Last Reference är jättefräsch och självförtroendet känns på topp. Jag tror att han i bra form, han har slagit Mr Suarez förut. Senast på Bro Park gick vi inte med honom. Han brukar stå distans och jag inte egentligen att det är en nackdel. Han är svår att rida trött hemma. Han är på topp och så får vi se hur långt det räcker. Niklas Lovén känner hästen nu också och det är ett plus. Han tycker om att gå först i loppen. Jag hoppas på en lika bra prestation som i Göteborg.

Maria Heinrichs

V3-3

4 Gold Sensation gjorde ett bra lopp senast och formen känns mycket bra. Det är mycket bra hästar med denna gång. Hennes styrka är att hon tar sig fram på en ”potatisåker” om det blir så och bär en lägre vikt. Men, som sagt, det är många hästar i loppet så allt kan hända. Hon behöver också få fritt när det är dags att gå. Hoppas på pengar. 

6 Double Rock gjorde också ett bra lopp igen och jag är väldigt nöjd med honom i år.
Nu blir det en lite tät start, men det ska nog gå bra. Tror det blir ett getingbo med tretton hästar. Nu rids det som tionde lopp och frågan är hur gräsbanan kommer att se ut?
Jag är osäker på hur han hanterar banan om det är en ”potatisåker”? Jag är nöjd med min ryttare Charlotta (Ericsson) som rider mycket i proffslöp och jag tror hon mäktar med honom. Får han bara fritt, så tror jag han är på pengar här också.

Niels Pedersen 

GS75-3

4 Face Of Energima var väldigt positiv senast. Går han som sist så är det väldigt bra. Han gillar mjuk bana och tränar fint. I en tuff handicap kan han få bra pengar.

GS75-4 / V4-1

4 White Heart är en väldigt bra häst, som inte gjort mycket i år. Vi har haft detta lopp i sikte sedan Oslo Cup. Alla mina Stockholm Cup-vinnare kommer från Marit Sveaas Minneløp och nu är det samma princip. Han var tvåa i Scandinavian Open (Championship). Han är en bra häst, är en outsider och kan vara med här. 

7 Iron Butterfly gör en spännande start över 2400 meter. Hon är ett fint sto och jag är mycket spänd på att se henne, Vi får se hur långt det räcker. Hon kommer att sälja sig dyrt och är en outsider.

GS75-5 / V4-2

1 Smazing är det första gången vi reser ut med honom. En blöt bana med svikt hjälper och han vill ha högt tempo. Han är en ärlig häst och har bättre form än Noble Justice.

8 Noble Justice får nu lite distans igen. Han söker sin bästa form. Känner han sig morsk och i bra så form så är han en bra häst. Det är en handicap. Han är en bättre häst än Smazing som i sin tur har bättre form.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-2

6 Ascot Brass hon är ett superfint sto som trivs på Bro Park. Det har gått sämre någon gång om banan varit dålig. Vi hoppade över den norska derbydagen och gick hit direkt. Hon är en naturlig favorit och det ska hon vara. Senaste på Klampenborg var hon väldigt bra. Silent Night och Takeko är värst emot.

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

1 Could Be King vann Polar Cup enkelt senast och är i väldigt bra form, men har varit i gång länge nu. Har är en förnuftig häst så formen är där den ska vara. Han gillar banan på Bro Park. Jag tror han kommer vara med helt där framme och ska ha en god chans. Han har inte förlorat i Skandinavien i år. 

Patrick Wahl 

Lopp 1

1 Mr Suarez tog loppet bra efter senast och ser väldigt fin ut på morgonen. Han är i fin form. Om han är lika bra som sist så räcker det en bra bit. Längre distans och mjukt passar honom. 

undefined

Mr Suarez och Kevin Parkin vinner Calvados Memorial i augusti på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-2

4 Silent Night tycker jag var fin senast och det var lite tillbaka till den gamla goda formen. Hon ser bra ut på morgonen och verkar ha bibehållit formen. Hon är en av dem som ska vara med där uppe. Ascot Brass är främsta hästen att slå. De har mötts ett par gånger och det är fördel för Silent Night på hemmaplan.

Raphael Freire

GS75-2

2 Approach Glory är ett bra och vasst sto. Hon har inte gjort några fel. Hon var struken senast då hon inte var hundra procent ”fit”. Det är hon nu och hon behövde lite mer tid. Jag förväntar mig att hon är där framme. Vi reser på lördag.

Ricardo Ramallo 

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

4 El Gaunche är allt bra med fast det är ett tufft lopp och jag har ingen riktig koll på de som kommer utifrån. Vad jag sett kan Could Be King vara bra, men den är inte så snabb och El Gaunche är snabb så jag tror den får gå en lång bit utvändigt. Vi fick ett bra spår och får vi en bra start kanske El Gaunche kan ta ledningen, men det hänger lite på banan.

V3-3

– 7 Zwish Zaid gillar jag och han utvecklas hela tiden. Loppet blev tufft och det är lite av ett test hur han fungerar på gräs. Vi fick en bra ryttare, men det kan vara lite kort.

Richard Hughes

GS75-1

6 Karibana är i bra form och har rest över fint. Förhoppningsvis gör han en fin prestation och jag tror han har en bra chans. 

GS75-4 / V4-1

9 Merlin’s Beard är i bra form och har rest över fint. Förhoppningsvis gör han en fin prestation och jag tror han har en bra chans. 

Sandra Brolin

GS75-3

5 Fast And Free har tagit sitt lopp på bästa sätt. Hon kommer få en regntung bana som hon gillar. Det ser ut som en bra vinstchans.

Silja Stören

GS75-3

6 Prince Of Fjords gjorde mycket bra i från sig i Göteborgs Stora Pris. Starten senast på Övrevoll var helt okej, men det var lite lågt tempo i loppet och ryttaren fick sitta och bråka lite med honom. Han gör generellt sett inte sina bästa lopp på Övrevoll. Han var på Bro Park en gång förra året där han fick en muskelbristning så det loppet räknas inte. Jag hoppas att han kan njuta av banan lika bra som i Göteborg, hans favoritbana!

Sigyn Dysell 

Lopp 1

6 Monsieur Vic var jag nöjd med senast på den släta banan, men det blev ett tufft lopp då han fick jag jaga lite för mycket. Efter det har han haft en infektion, Annars skulle han gått ett lopp till emellan. Han kunde inte gå i Calvados Memorial då han skulle fått 79 kilo på ryggen. Men, han mår väldigt bra för dagen. Jag vet inte hur han står sig mot internationellt motstånd, men jag gråter inte om vi får stryk mot en bra häst. Det blir talande för att veta var han står mot en sådan häst. Distansen är inga problem för honom. Han är ruskigt speedig. I träning är han svår att bedöma. Han visar ingenting om trötthet om man inte ber om det. Han gick jobb i lördags på Bro Park och det var svårt att säga om han var trött efter det, men så bad jockeyn honom att gå lite snabbare efter sista hindret och det var oerhört vad det gick fort då. Jag tycker att han på något sätt ändå ska räknas även om det är hög klass.

Tobias Hellgren 

GS75-5 / V4-2

3 Ginmann är i fruktansvärt fin form. Löpet borde passa, men han gjort åtta lopp och varit på pengar en gång. Han är i väldigt, väldigt bra ordning. Jag var nöjd senast. Jag har inget att gnälla på och bortsett från att han inte har gjort någon lycklig på Bro Park så är allt bra med honom

GS75-4 / V4-1

14 Quebello gick väldigt bra i Marit Sveaas Minneløp där distansen var lite kort och banan var betydligt snabbare än en timme senare när regnet kom. Spår fjorton är långt ut, men det är svårt att göra så mycket åt. Några borde se till att det blir tempo på loppet och är man bra nog så är man. Det är ett väldigt bra Stockholm Cup och tyskarna kommer med hästar med gruppform. Han var slagen drygt fyra längder från ett sämsta spåret då också. Jag är nöjd för dagen och har inget att gnälla över.

Wido Neuroth 

GS75-1

5 Mystery Night har gjort sina bästa resultat på “sandbana”, men det är ett tufft lopp. Vi valde detta i stället för "Lanwades" på grund av banunderlaget, det är ju samma distans. Vi får se vad en treåring som hon kan visa mot dessa topphästar. Ett halvt kilos övervikt spelar ingen större roll här.

GS75-2

1 Starlight Song är i bra ordning, men jag ville haft ett annat startspår – startspår är ett är ett trixigt spår om man inte vill ha fronten. 1370 på Övrevoll är annorlunda än Bro Park och nu är det 1400 meter. Det är 200 meter längre än senast så får vi se vad det gör i mål. Bro Park har ett långt upplopp.

undefined

Starlight Song och Jan-Erik Neuroth vinner ITM Amacitalöning  i Stall Perlens klassiska färger. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

GS75-3

3 Nordic gör bra lopp på Bro Park och formen ser ut att vara fortsatt intakt. Han borde vara bland de tre.

GS75-4 / V4-1

3 Seneschal tappade en framsko efter startboxen senast i SM och det förklarade insatsen. Distansen var inte heller till hans fördel. Det är 300 meter längre nu, men ett hårdare sällskap. Vi får se om hur regnvädret påverkat banan i kontrast till den snabba banan som var när han var där senast. De tyska hästar som kommer är det i regel tre kilo i deras favör kontra de skandinaviska vilket visar sig ganska ofta. Nu är det bara banförhållanden och resan som avgör. Med tanke på de detaljerna är han hänvisad till en god placering, men jag har ju vunnit sju Stockholm Cup så det är på tiden att en av mina hästar vinner Stockholm Cup igen.

13 Jet Action är i kanonform och har 93 i handicaptal nu. Han är i sitt livs form och får han ett lopp som passar honom så ska han vara med på en god placering. Han har legat lite för långt bak ofta, men det är hans sätt att löpa och jag hoppas på hårt tempo. 

GS75-5 / V4-2

2 Pas De Faux var senast trea i Norsk Derby, men det var en väldigt stor differens mot de två första. Efter Norsk Derby tror jag inte han är någon stayer, men han är icke komfortabel med lös bana och går bäst på fast underlag. Banan var krävande och djup på bortre långsidan och på upploppet var det inte så. Nu ner i distans och om det blir fäste i banan så är jag väldigt spänd på honom – han är bättre än raden i programmet.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-2

7 Solveig trivs tydligt på banan. Hon överraskar både mig och spelarna. Hon gillar inte Övrevoll. Hon är i fin form och då får vi se vad vi kan få ut av henne i Lanwades. Jag hoppas på en placering bland de tre så hon “får en Black Type”. Jag är väldigt glad i henne, en trevlig häst. Hon gillar inte hård bana. 

8 Thunderey gick ett bra lopp på Jägersro näst senast på DT och gillar svikt i banan. Hon är som bäst när det är mjukt. Det har inte varit hennes bana så ofta när det varit de stora stoloppen. Hon har gjort sina sämsta lopp Övrevoll. Jag menar fortsatt att hon är bättre än handicaptalet. 

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

2 Brian Ryan blev störd sista hundra meterna i Göteborg och var olycklig där. Han skulle nått en bättre placering annars. Han visar alltid bäst form när det är lite svikt i banan och har gått bra lopp på Bro Park.