Nyheter

Stallsnack – Bro Park 18 maj

Publicerad
Bro Park har hand om lunchgaloppen. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, vinnare, plats, komb och trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
rl2kp55cnj3khuhbaa7
Saigon och Martin Rodriguez vinner Auktionslöpningen 2021. Nu är det årsdebut i V4-1. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Aase Marie Brown

V5-4 / V3-1

4 Nyx får nu sin favoritdistans, hon är dock lätt jobbad, men hon står distansen. Frågan är om spurten blir lika stark som senast? Hon går upp i klass nu. Vi blir glada för en fin placering, men kanske blir det en överraskning? 

Alice Elmerskog

V4-3 / LD-1

7 Visiteur Du Pom går ner en klass och står bra till viktmässigt. Med lite flyt så hoppas jag att han är med och slåss om segern. Formen är bra.

V5-2

4 Heart of Dreams står också bra till viktmässigt och är dessutom lättriden. Hon är med och slåss om segern.

Anna-Maria Andersson

V5-5 / V3-2

1 French Warrior överraskade positivt i förra starten och tog loppet bra. Nu är det dock fler bra hästar emot denna gång så det blir svårt. Luris Pegasus blir att slå med samma vikt. 

4 Boss Mans Ladder har inte startat sedan i juni förra året och behöver det här loppet. Jag tror inte han är något för spelarna den här gången. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om båda hästarna. 

V4-1

3 Thunderboy kom lös innan start senast och blev struken, men sprang lös alldeles för länge och han kommer inte att göra så mycket innan den här starten – han kan mest trava och skritta. Jag är rädd om honom. Han såg fin ut i benen efter incidenten och allt verkar bra med honom, men man skall vara försiktig efter en sådan händelse. Han behöver dock få komma i gång och starta och få årsdebuten avklarad. Han är en helt annan häst sedan hästtandläkare Giovanni Neri var ute och tittade på hans tänder och han mår fortsatt bra. Vi riktar in oss på att få ett lopp, ta pengar och en bra upplevelse. 

V5-2

1 Valence får mest gå ut för att få ett lopp. Det här är en bättre distans än han skulle gått på i den tänkta årsdebuten. Han är van att gå med den här vikten. Det är brist på lopp så det är bättre att han kommer ut än bara står hemma då han behöver lopp i kroppen inför Stockholms Stora Pris. Spåret är kanon. Han tränar bra på sanden, men jag tror ändå inte att han kommer att älska dirttracken. Vi är nöjda om han får ett lopp i kroppen. 

Caroline Malmborg 

V4-1

5 Daytona Gold är jag jättenöjd med. Det här blir första gången mot lite högre handicappade hästar och det är ett test att se var han står. 

V4-3 / LD-1

2 Sharp Eye tycker jag att han gjorde det väldigt bra senast i sin årsdebut. Han fick inget lätt lopp och bombade på där framme med tryck hela vägen. En väldigt stark årsdebut med lite klen utdelning. Detta är ett jämnt handicaplopp. Han är lite förbättrad med lopp i kroppen och en hedershäst. Ska kunna var med där framme igen.

V4-4 / V5-1 / LD-2

2 House In Order behövde verkligen det första loppet. Nu senast så var det ett snäpp upp i klass och i skymundan gick han till mål och var klart förbättrad även om det inte syns i resultatlistan. Nu kliver han ner i klass med högre vikt. Distansen kan var lite i kortaste laget, men då han kliver ner i klass kommer det inte att gå lika fort. En typisk outsider. 

V5-4 / V3-1

3 High Max skulle egentligen ha vunnit näst senast också, men blev utknuffad i svängen och fick inget bra lopp. Jag var verkligen nöjd senast. Känslan är att formen består och han ser pigg och laddad ut för dagen. En av flera med chans i detta lopp. 

Catharina Vång 

V4-1

2 Vila Nova får gå ut här i stället för i Göteborg i söndags. Det är svårt att bedöma förra loppet då det bara var tre hästar. Hon gick bra över 1200 meter, det gick lite för fort hela vägen, men hon var inte trött över mål. Hon hängde dessutom utvändigt hela tiden och det är svårt att slå en som går på ”plankan”. Vi tror att 1600 meter är optimalt för henne. Ska räknas här. Vi vill få upp henne i handicaptal då vi siktar på 1000 Guineas på Övrevoll.

V4-2

7 All About Fun var jag jättechockad över hur fint han kvalade. Han är enorm, cirka 1,75 centimeter över manken. Han var lite långsam ut i kvalet, men gick sedan otroligt lätt och kändes som en äldrehäst. Han lägger mark under sig, har ett stort löphjärta och hoppas på bland de tre. 

V4-3 / LD-1

6 Hootenanny var nära att vinna tredje raka senast och det var lite stolpe ut. Det blev lite för tufft tempo hela vägen senast. Vi tar ner honom på 1200 meter, han gick mest sprinterdistanser förr. Han går inte att träna så han får starta på och har aldrig sett så fin ut som nu. Han är väldigt startsnabb och bland de tre tycker jag han ska kunna vara. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

1 Day Trader har de prövat på ”allt” i England. Richard Hannon ägde honom själv i femton lopp mycket ovanligt, jag kan inte se att han är en ickevinnare. På 2100 meter kändes det segt på slutet, dock med 64 kilo på ryggen. Han fick en störning efter start, loppet gick i ”full sula” och han fick ridas hela vägen över 1200 meter. Nu provar vi det jag tror är mitt i prick. I träning känns han helt fantastiskt, men han är väldigt liten, cirka 1,57 centimeter. Han ska klara sig från störningar och får han ett bra lopp är han inte avsågad med 50 kilo från bricka ett. Det är omöjligt att ranka mina inbördes, de är för olika.

4 Cash In är inte så lätt att träna, men har blivit trevligare efter loppet. Han är i full form, var inne på Bro Park förra veckan (läs torsdag) och flög fram i ett jobb på rakbanan. Gustavo Solis får rida honom igen. Det är viktigt med rutiner för den här hästen. Senast såg det ut som att 1600 meter är en bättre distans som det är nu. Så småningom kanske han ska ha ännu längre. Kapacitet för att vinna har han, men det ska klaffa för honom med alla rutiner också. Han är inte enkel. 

V5-4 / V3-1

7 High Peak var grym i årsdebuten över 2100 meter med hög vikt då han inte var vässad. Nu testar han en ny distans och han känns som att han i år är urstark som fyraåring. Ytterspåret är lite trist, men Rebecca (Stålhandske) är bra på att få i väg honom och det är ett litet fält så han bör kunna ligga där framme. Står han bara distansen så är det nästan ”hans löp” – det känns som att han står på tur för att vinna. 

Lilian Vestvall

V4-4 / V5-1 / LD-2

5 Malakai är ute på fel distans, fel underlag och är ute för att få ett lopp i kroppen innan grässäsongen. 

Maria Andersson

V5-3

3 Jackpot skulle startat för några veckor sedan, men det blev inget lopp då. Han är helt förberedd kommer inte behöva loppet. Jag tror att han är med där framme i det här sällskapet. Han springer med 70 kilo och det tror jag inte är några problem. Christopher (Roberts) känner honom väl. Vi är jättenöjda med honom.

V5-5 / V3-2

3 Luris Pegasus är väl förberedd, han har hoppat två gånger. Han lär ta fronten så får vi se. Han gör det jättebra, men årsdebut är årsdebut. I sitt första lopp på steeplechase så gick han bakifrån för att det var första gången och jag var nöjd med honom. Han pullade bort sig lite i det loppet och krafterna tröt. Han var slagen av fina hästar och jag var nöjd. Han är nu tio år och årsdebut. Svårvärderat. 

Maria Jansson

V4-4 / V5-1 / LD-2

8 Enge Go On och resten av stallet hade en envis halsinfektion förra sommaren som vi inte blev kvitt förrän i höstas. Han var i gång och uppe i full kondition och skulle startat i december, men då blev ju tävlingarna inställda. Han fick ett break i början av året och sedan han sattes i gång har han kunnat träna enligt plan. Vi har gjort i ordning en egen bana hemma på gården som fungerar jättebra och senaste månaden har vi åkt in till Bro Park och jobbat honom varje vecka. Han känns i ordning, men ska egentligen ha gräs. Han reser så dåligt så jag ville inte åka till Göteborg Galopp i första starten för året – dessutom är gräset så populärt så det blir ju fulla lopp i stället för som nu med bara åtta hästar. Jag hoppas att det är bra fäste i banan och att den inte är för djup och lös på onsdag – han är en stor häst och det blir mycket mjölksyra om han inte får ordentligt fäste. Jag har svårt att säga något om chanserna, vi får se hur bra de andra är och hur långt det räcker. 

Maria Sandh

V4-1

1 Saigon är ganska kort och lätt jobbad, men det ska bli intressant att se honom på dirttrack och han är klar för att starta. Vi får se om han är bra på det underlaget också. Han är inte anmäld till något förutom Breeders’, men vi ska nog hitta lopp. Han är en kapabel och bra häst som om han inte är kort om luft ska kunna vara med och slåss om det. 

4 Muraki tog förra loppet jättebra och är ”kung nu”. I stället för att jobba honom får han gå ett lopp till. Han visar att han går på dirttrack och det ser bra ut. Han ska upp i distans. Jag tror att Saigon är bättre på ”milerdistans” än honom men å andra sidan är Muraki i form.

V4-2

8 Bloomers Drink får gå ut och få lite rutin, luft och se hur saker fungerar. Ett sto som är lite lätt i kroppen och inte riktigt färdig. 

V5-3

5 Movere blir vi inte kloka på. Vi måste bara jobba våra hjärnor runt honom. Han ser ut som en demon i träning och Darren (James Williamsson) rider honom i då och får fart på honom så vi får testa i lopp också. Det är något som knyter sig för han är inte trött i mål. Vi plockar av blinkers igen. Springa kan han, men måste göra det i lopp också. Mycket svårbedömd.

Marie Twomey

V5-3

2 Liveyourowndream känns fin och sköter sitt, andas bättre, ”hetsar” mindre och tar små steg i rätt riktning. Ett litet fält är en klar fördel, men det är mycket vikt att bära på. Det är kort distans nu och han kommer att behöva längre när han sköter andningen till belåtenhet. Jag tror Gin blir hästen att slå för alla andra. Med lite klaff bland de tre?

Nadja Bellander

V5-4 / V3-1

1 Man In The Moon mår bra. Han går ner i klass nu och får högre vikt, men vi tror att han bär den bra. Distans och underlag passar och han borde ha en god chans att sluta bland de tre här. 

undefined

Man In The Moon besegrar Littleredcorvette (invändigt) i september förra året. Nu möts de igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Patrick Wahl

V4-2

4 Disraeli är en bra häst. Det är debut nu och vi måste börja någonstans. Distansen kanske är i kortaste laget? Farhh Out blir svår att slå första gången ut. 

V5-2

3 Helmut hade ett balltramp så han kunde inte starta senast, men är bra nu. Har nu fått ledigt lite längre och ett tufft lopp. Propositionen ändrades på viktdagen så loppet blev inte det lopp jag trodde och Helmut står ännu sämre till här än vad jag hade anmält till. 

5 Thunder Mack står också två kilo sämre till gentemot Valence på grund av “proppändringen”. På den nivån är det mycket vikt. Han går på bägge underlagen. Jag ligger lågt. Mina står för taskigt till. Jag känner inte att jag har fyra kilo i handen med dem. 

V3-3

4 Mr Suarez står tre kilo bättre till så det kan väl bli omvända roller mot Sea Moonster den här gången. Han tog årsdebuten bra och jag är alltid nöjd med honom. Han tar sig runt banan. Segerchans. 

Roy Arne Kvisla 

V4-1

6 Running Rolf har tagit händelsen när han kom lös bra och jag tycker det ser ganska bra ut inför det här loppet. Det är lite tuffare sällskap den här gången, men jag tror ändå ganska mycket på honom.

V4-2

1 Farhh Out har tagit loppet senast bra och nu ska hon kunna komma först över mållinjen. Det är inget på fel på viljan. Hon är snabb ut, men hon måste inte gå i front. 

Sigyn Dysell 

V3-3

2 Monsieur Vic var jag nöjd med debuten. Efter det har han gått ett kanonjobb ensam på häckbanan på Bro Park med Christopher Roberts (i torsdags). Han känns jättefin och har mycket god chans här. 

Tobias Hellgren 

V5-2

–Cianti är osäkert startande. Kommer hon till start är hon förstås okej, men hennes prestationer hittills har inte motsvarat vad vi trott av träningen att döma så formen är dunkel. 

V3-3

1 Sea Moonster är i bra ordning. Har tagit förra loppet på förra sättet. Han hade krafter kvar över mål. Han står tre kilo sämre till mot Mr Suarez den här gången, men jag tror absolut på chans. 

Ylva Brandt 

V4-2

2 Misawa har bara gjort en start och det blev så olyckligt från start på 1400 meter som det blir ibland. Hamnade i saxen. Hon avslutade fint över upploppet, men för långt fram. Jag hoppas att hon plockar pengar. Jag tycker hon är längre fram en Kimono och Andreas (Tapia Dalbark) har valt henne. 

5 Kimono gjorde några starter som tvååring, vara av en var hygglig. Sedan vet jag inte hur mycket fart det är i henne, hon ser väldigt fin ut när hon galoppera, men det går inte så fort i träning. Nu är det årsdebut. Jag vet inte om distansen passar henne. Vi får se hur hon fungerar. Hon ska bara ut och få ett lopp. 

V4-3 / LD-1

5 Semiramis ska kunna vara med där uppe om hon får rätt lopp och tycker att det är skoj. Årsdebuten gjorde hon okej. Jag hade inte räknat med så mycket mer än så. Gräset är ett bättre underlag för henne. 

V5-2

2 Ellis St Martin säger jag att han är där framme och hugger igen. Det är dock tredje starten på kort tid och vi har startat honom ganska tufft och det ska man tänka på. Han gjorde en jättebra insats förra gången och mår bra.  

V5-4 / V3-1

2 Littleredcorvette var jättebra i årsdebuten som tvåa bakom Swinging Of Venice. Det ser ut som en trevlig uppgift för henne, helt klart.