Nyheter

Stallsnack – Bro Park 16 oktober

Publicerad
Mängder med fina lopp ska ridas på söndag när Bro Park är arrangör för en riktig storloppsdag. Fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en stor pott. Givetvis kan du också spela LD, V3 (som vi har bonustips till), Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
oai9hqywg6hsoci2oym
Go On Carlras och Nicolaj Stott startar i Appel Au Maitre Stockholm Fillies & Mares Stakes. Foto: Burt Seeger

Alice Elmerskog

V64-3 / V4-1

3 Hummingbird och 13 Promised Land mår bra för dagen, men möter stenhårt motstånd. Har inga förväntningar, men båda har mycket utveckling kvar. Med lite flyt så kan de säkert få med en peng hem. 

Anna-Maria Andersson

V3-3

1 French Warrior var en halv längd bakom Three is Company senast i Göteborg, då med samma vikt. Nu två kilo bättre till. Han pullade bort lite krafter också på den långa distansen med lågt utgångstempo. Är gynnad av mjuk bana

2 Jungleland är med som resesällskap. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

V64-2

7 For The Roses har inte startat över distansen på gräset sedan SM för 2-åriga hästar. Då satt (Elione) Chaves upp och nu sitter han på igen. Det är lite kort, men hon känns väldigt bra och går mycket bättre med blinkers. Hon går troligtvis med små blinkers med hål i. Jag tycker absolut att hon har chans även om distansen är kort.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

1 Queen Mack har tränat jättefint och jag är jättenöjd med henne, det känns som att hon går framåt hela tiden. Hon ser bättre ut i kroppen nu. Det är första gången över 2400 meter och det tror jag bara är en fördel. Om banan blir tung är det en nackdel, tror jag.

11House Doctor tycker jag gjorde ett bra lopp i Breeders’ senast i Norge. Känns bra i träning. Shane Karlsson rider. 

13Dolores tränar på fint. Jag var lite besviken på henne senast i Göteborg, men det var mycket vikt på en treåring. Nu är det en lämpligare vikt så vi får se. Hon vill också ha lite snabbare bana.

Annika Sjökvist

V64-3 / V4-1

8 Whiskey Sour gjorde inte bort sig nere i Malmö. Nu är han tillbaka på gräset på hemmaplan och jag tror han gör ett bra lopp och tar fina pengar. Maxmartin, Little Arabella och Ninasimone är fina motståndare. Men, jag tycker han är bättre än många av de övriga och ska med bakom där någonstans. 

V64-4 / V4-2

7 Swinging Of Venice ser ut att vara i fortsatt fin form. Har inget att klaga på. Man kan inte begära seger varje gång, men han är säkert med där framme. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

3 Cava Queen enda gång hon har startat på en mjuk gräsbana så vann hon en Sunday Special och det var förra hösten. De är alltid ett getingbo. Jag är nöjd med henne för dagen. Hon behöver inte ligga i täten utan kan komma på speed och jag är nöjd med förutsättningarna. Ett kilos övervikt tror jag inte spelar så stor roll här då hon droppat så mycket i handicaptal. Jag tror mycket på henne på söndag. 

Annike Bye Hansen

Intervjun hittas här

Francisco Castro

Lopp 1

6 El Pepino ska göra sitt första lopp utanför Jägersro. Vi chansar och ser hur han fungerar. Distansen är helt okej för honom. Det är en läroresa till nästa säsong. Det är en häst som är väldigt sen och tyvärr har han haft väldigt stora bekymmer. Vi vet inte riktigt var han står kapacitetsmässig, men vi vet att han är den lägst rankade hästen. Formen är i ordning. 

Henrik Engblom 

V64-2

5 Constanzia tycker jag gick okej senast. Hon känns fin, jobbade i dag (läs: onsdag). Det är tuffa hästar emot. Många av dem har haft en lång säsong, Jag tycker att det ska bli spännande.

V3-2

6 Topas Royal har efter loppet senast ”käkat” allt kraftfoder igen (läs intervjun inför Göteborg Galopp 1/10 för djupare förklaring). Han fick ett snällt lopp senast. Hoppade lite i går (läs: tisdag). Han är betydligt mer laddad än vad han var senast. Sätter på sidoludden så han är fokuserad i lopp. I träning är han fokuserad, men vill att han är det i lopp. Luris Pegasus är värst emot.

Jenny Hedlund

V64-4 / V4-2

5 Sublissimo har mått bra efter Stockholm Cup. Han var inte på humör den dagen och tog inte ut sig. Han gör lite som han vill ibland. Hoppas på att "gammeln" är löpsugen på söndag, då borde han göra ett bra lopp.

undefined

Sublissimo och partnern Malin Holmberg vid seger på Göteborg Galopp den 17 augusti. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Lars-Åke Enström 

V3-2

2 Don Diablo fick kanske en lite väl hård inledning senast. Han pullade väldigt sade Kim (Stern) och var väldigt löpsugen. Vi försöker packa in honom och så får han gå sista 600-800 meterna i stället. Han är lite stel och hängde i loppet. Jag jobbar med korset på honom så han är inte hundra till det här loppet, men väl till novisfinalen. Med rätt lopp så är han inte ofarlig. 

V3-3

3 Roxie Rose senaste start är jag nöjd med. Nu visade hon i loppet vad hon visar i träning. Den här kapaciteten har hon visat hela tiden. ”Drottningens” visste jag var fel lopp, men hon behövde det. Det blev strul med vaccinationen, annars hade hon inte startat i där utan i novisen innan. Nu är det första steepelchasen för mig och det ska bli väldigt spännande att se. Jag tror inte att man kan räkna bort henne, känner hon är att hon är med i loppet kommer hon inte ge bort någonting. 

4 Three Is Company (s) senaste lopp hade lite för lågt tempo för honom, han var inte märkbart trött i mål, han blåste inte ens. Han förlorade på speed. Det var svårt att avväga när banan kändes tung. Han hade säkert 40 procent kvar i tanken. Halva loppet hade vi kunnat springa bredvid och servera kaffe. I övrigt var jag väldigt nöjd med honom. När French Warrior kom på insidan så svarade han upp direkt. Två kilo på den distansen tror jag inte blir avgörande. Hade det varit längre distans mot de hästarna hade det varit mer avgörande. Han kommer att vara med där framme. Det känns som att han har en bra segerchans, men det är små marginaler. Han är min bästa segerchans för dagen. Han siktas mot St Eriks Pris.

Madeleine Smith 

V64-4 / V4-2

4 Redirect har gått väldigt, väldigt bra i år, men inte fått vinna. Jag tycker han är orättvist och oschysst handicappad gentemot Swinging Of Venice som vi har ett kilo mer än. Vi har slagit den en gång när vi har mötts. Han gör alltid sitt jämna och är värd att få till det nu. Han verkar fungera bäst på Göteborg Galopp, men gillar gräs i vart fall. Gör hela tiden bra insatser. Sublissimo är också en farlig motståndare. 

undefined

Redirect vid seger i höstas på Jägersro Galopp under Madeleine Smith. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

14 Double UX gillar ju gräs bäst också så det är rätt underlag. Det var lite sämre motstånd senast än nu. Förra gången hade han spår femton och nu fjorton. Chansen ser trevlig ut för en trioplacering.

Madeleine Wittgren 

V3-2

5 Last Reference hade krafter kvar förra loppet och har tagit det bra. Är fräsch för dagen. Han har gått lugnt sedan senast, men är i bra form. Jag tror det blir det blir svårt här med så mycket vikt. 

Maria Andersson

V64-3 / V4-1

– Jag kan inte vara nöjdare än jag är i dag med 10 Maxmartin. Han har aldrig varit pressad i jobb utan rids alltid i hand. Han är fräsch, pigg och glad. Äter och sover som han ska och han har inte heller satt vinterpäls. Visst tror jag att han ska ha en bra chans.

V3-2

3 Luris Pegasus tar ner honom på häckar nu. Han älskar verkligen att hoppa. Senaste loppet blev inte helt rätt, Christopher (Roberts) fick bråka lite för länge med honom. Det är bättre att låta honom gå. Han är pigg och glad så visst hoppas och tror jag på en bra chans.

Niels Petersen 

Intervjun hittas här

Patrick Wahl

V64-2

1 Miss Donalita var jag nöjd med i Malmö, hon stötte på bra hästar. Nu är det en handicap och hon är viktad därefter. En outsider. 

V64-3 / V4-1

1 Ninasimone gjorde en strålande debut och hon är inte borträknad.

9 Little Arabella är allt bra med. Det loppet hon gjorde i Malmö när hon fick ett tungt lopp och ändå vann måste man vara imponerad av. Jag har en känsla av att hon är vassare på dirttrack, men hon har vunnit på gräset. Senast var hon inte sig själv på gräset, men jag tror det kan ha berott på den störning hon fick nere på Jägersro i loppet innan. Jag tycker att det borde vara en bra chans. 

5 Pembroke tror jag är bättre på gräs, men kanske är 1400 meter en aning för kort? Jag gillar honom, det är ingen dum häst. 

12 Chantal tycker jag har varit duktig, Senast var hon sjuk och hade dåliga blodvärden. Hon är återställd nu. En outsider, tycker jag. 

15 Second Try har fått ett svårt spår med så många hästar. Det blir tufft.

V64-5 / V4-3 / LD-1 

1 Silent Night är det inte optimalt med spåret för och det är en ganska ovan distans för henne. Om hon kan koppla av kan hon stå distansen, men allt beror på hur loppet rids. Jag hoppas att hon får ett lopp i ryggar men hon är väldigt laddad nuförtiden. Hon ser jättefin ut och allt är bra med henne. Det är förmodligen den sista starten för säsongen

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

7 Cimmaron har klivit upp i klasser då hon kom från järn till silver. Gjorde det bra ändå senast. Jag tycker att hon ska räknas – hon är väldigt jämn i sina prestationer. 

V3-2

4 Mr Suarez tycker jag det ser rätt så trevligt ut för. Han känns fin och hans värsta motståndare är inte med i Monsieur Vic. Om det klaffar kan han vara med där framme.

undefined

Glada miner på Kevin Parkin och Patrick Wahl efter Mr Suarez seger i Calvados Memorial. Ny seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Rikke Rohbach Bonde

V64-5 / V4-3 / LD-1 

3 Go On Carlras är inte den bästa resehästen, men vi vill gärna prova henne på Bro Park. Konkurrensen är stark, vi är nöjda med en plats i topp tre och hoppas så klart åtminstone att hon får med sig pengar hem. Hon är en bra häst som jag hoppas vi får mycket glädje av nästa år. Hoppas inte på för mycket regn / vatten, men det är svårt den här tiden på året.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

8 Camich tycker jag har en bra uppgift. Det är första gången han reser med övernattning, men är oftast en lättsam och stabil häst i lopp. Han får blinkers på den här gången, då han stannade till förra gången när han blev ensam i front. Hoppas på en bra placering.

Roger Osberg

V64-5 / V4-3 / LD-1 

6 Blue Gem ser det väldigt tufft ut för på pappret och tuffare än förra året. Formen är där. Vi får pröva. Kan vi vara bakom Havana Red igen så är det bra gjort. 

Sandra Brolin

V64-2

4 Fast And Free har vunnit både med och utan blinkers Det blev ju en tråkig vikt när en häst inte startanmäldes, men hon mår toppen och klarar nog den över den korta distansen.

Silja Stören

V64-3 / V4-1

7 Carrara förbättras hela tiden, hon växer fortfarande och vi har treårssäsongen som huvudmål, men tar resan nu för att se hur hon reser. Om hon reser bra borde det inte vara omöjligt att få med sig fina pengar hem. Vi reser på lördag tillsammans med ett annat sto från Norge.

Tina Mortensen

V64-5 / V4-3 / LD-1 

5 Flambeau Rouge ligger precis i mitten av fältet med sitt handicaptal, men jag hoppas att hon kan göra det lite bättre och förhoppningsvis vara med på trion. Hon är stark och envis och ärlig i loppen. Men, hon har inte de bästa upplevelserna på Bro, eftersom hon snubblade förra året när hon var där. Men, vi hoppas på ett väl genomfört lopp och på en trio placering. Det är första gången hon möter eliten av ston i Skandinavien. Förra gången fanns "bara" Havana Red med högre handicap än henne. Nu finns det fler. Hon tränar bra hemma och hon brukar resa bra, så vi hoppas.

Tobias Hellgren

V64-3 / V4-1

14 Dream Away har fått ett tråkigt startspår och gick ganska blekt senast. Får hon en peng så har hon gjort det bra. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

10 Dragonfly tyckte jag gick rätt bra senast. Hon står där hon står handicapmässigt. Det är det hon kan. För att vara en Sunday Special så är det här ganska svalt. Hon kommer göra ett solitt lopp. Har dock aldrig trivts på Bro Parks gräs.

undefined

Dragonfly och Anna Pilroth vid seger på Göteborg Galopp 2021. De startar tillsammans i Sunday Special. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V3-2

1 Latour gick väl bra efter att ha hamnat långt bak i häckdebuten. Det är väl egentligen bara Mr Suarez att slå på pappret. Han får ganska mycket vikt av ett par av dem. Det blir tufft att slå Mr Suarez i andra starten på häck, men jag tror att han har lite chans. 

Wido Neuroth 

Intervjun hittas här