Nyheter

Stallsnack – Bro Park 12 juli

Publicerad
Bro Park anordnar tävlingar i kväll och fokus är på V5 och V4 (omvänd ordning denna kväll), men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
uduw7tvkuov9uymg4xi
Tequila Mack har en fin chans i kväll. Här vid seger förra året i Guiness Classic Consolation. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V5-1

2 Visiteur Du Pom känns fortsatt fin och möter här betydligt enklarare motstånd än han är van vid, bör vinna. 

V5-2 

7 Bearium gjorde de bra senast som sexa i Svenskt 1000 Guineas över för lång distans. Nu är det 200 meter kortare och även om det är tufft emot äldre hästar så tror jag på bra chans. Hon kan bättre än sitt handicaptal.

V5-3 / V4-1

1 Wildfire är i fin form och trivs bra med Jacob (Johansen). En av flera med chans. 

Andreas Lydow

V5-4 / V4-2 / V3-1

1 Electroman mår bra efter förra starten. Nu går vi upp lite i distans och ser om han bjuder till. Han tränar på bra. 

Annica Nordin

V5-2 

10 Soldier Blue känns jättefin efter segern, har tränat bra och han är så positiv och glad nu. Dock går han ju upp i bronsklassen och motståndet är tufft, men vi hoppas på det bästa och det känns bra med Martin (Rodriguez) som rider igen. 

Annika Sjökvist

V5-3 / V4-1

2 Madison County får pröva en gång till på gräset och gör då andra starten på underlaget. Hon var väldigt blek senast. Kanske lärde hon sig något från förra gången och får en chans till. Martin (Rodriguez) rider den här gången och känner henne väl. Hon ser ut som en rund miljon i träning, men är svårbedömd. Distansen passar troligen mycket bättre nu. Jag ligger lite lågt nu också, tills hon visat något på gräset. Hoppas på pengar. 

V5-4 / V4-2 / V3-1

3 Starlight var bra senast och klart förbättrad när hon hittade benen. Nu stöter hon på Aquila Phi och någon bra till, men jag tror på topp tre. Hon har också tänt till i träning efter förra starten och varit på hugget. På sikt kommer hon bli en fin häst.

Catharina Vång 

–Angående våra starthästar rent generellt så står de rätt inne i loppen, bra viktläge, har droppat lite i tal, undantaget Vila Nova, och det börjar kännas som att formen är tillbaka i stallet. 

V5-1

5 Spenzer har svårt att fokusera och skärpa till sig. Han vet inte riktigt ”när det är dags att gå” och springer i sin egen lilla bubbla. Nu tar vi ner honom på 1200 meter med låg vikt och nu får hans springa som han själv vill. Han har droppat lite i handicaptal och mötte bra treåringar förra året. Nu står han rätt inne på rätt distans då han är lite distansbegränsad. Ett litet fält är ett plus. Jag är försiktig optimist, det är inget fel på hans form.

V5-3 / V4-1

5 Vila Nova har aldrig varit så fin ut som nu, i sitt livs form. Jag var nöjd med andraplatsen senast, hon trivdes på gräset och har gått fram med det loppet. Hon går med en aluminiumsko med gummi som sitter fast under skon vilket ger lite extra svikt. Gräs är definitivt hennes grej och hon är en klasshäst på underlaget. 50 kilo och bara ston emot nu känns kanon. Jag tror hon gör ett bra lopp. 

V5-2

6 Jungle Dream började säsongen bra. Vet inte om han är bättre på dirttrack, men har gjort bra lopp på gräs också. ”P-A” (Gråberg) kommer nog passa bra på honom. Han får göra en start till utan blinkers då han aldrig någonsin bär någon utrustning i träning. På gräs kan han också ligga bakom utan att få sprut, han är mycket känslig för det på dirttrack. Då kan det bli ett lite lugnare upplägg och att han får sitta som tvåa, trea. Det är inget fel på formen. 

Marie Twomey 

V5-2

1 Cece Amazing hade aldrig gått på gräset innan och inte tränat på underlaget heller inför förra starten i tisdags det blev inte alls vad vi hade trott. Hon kom inget vart och ryttaren slutade då rida och det var inte tomt, men däremot var hon bra spänd. Allt hon gjort i livet har hon behövt göra minst två gånger så därför prövar vi igen. Mycket svårbedömt och ett bättre motstånd också än senast. 

V4-4 / V3-3

5 All Eyez On Me var lugn och jättefin när hon skulle starta senast i Göteborg – hade rest bra. Gick in fint i startboxarna och sedan kröp hon under boxarna och kom lös. Det verkar inte som att upplevelsen påverkat henne negativt. Hon har inte varit frisk någon enda gång egentligen då hon verkade tvärslut efter varje lopp utan vi hade något fel. Efter senast däremot så var hon som vanligt även om det inte blev något lopp som så. Har ätit ordentligt och varit pigg. Hon är värd att vänta på ett tag till. Tror hon kan mer än sitt tal. Träning och tävling är två olika saker, men i träning har hon alltid gått bra. Vi prövar några gånger till. Svårbedömt. Ligger lite lågt. 

Nadja Bellander

V5-2

5 Midnight Oil kan bättre än visat i de två senaste starterna. Nu kommer han ner på sin idealdistans och vi hoppas att det ska göra susen så han når en framskjuten placering, även om det är många goda formhästar emot. Med sin låga vikt borde han kunna vara tidigt framme och stå ända hem.

Nathalie Wiklund

V5-4 / V4-2 / V3-1

7 Aquila Phi har varit i väg på lösdrift över hösten och vintern efter Oaks. Hon kom lös på gården efter det loppet och gjorde sig illa – inget allvarligt dock. Ville inte sätta i gång henne under hösten då inte uppskattar tunga dirttrackbanor. Hon väger cirka 600 kilo, är 168 centimeter i mankhöjd den här märren och jag tyckte inte det kändes bra att gå fort med henne i våras, men har gått en del terrängträningar och nu har hon gått jobb en del på gräset som sparringpartner till vår tvååring och nu känns hon bra och är redo för start. Hon har mått bra att hon fått den här tiden av. Var inte färdig som treåring. Aldrig startat på gräset, men tränar bra på underlaget och är nöjd inför det här loppet. Hon är den bästa häst jag tränat och hon har väldigt stor potential. På pappret ser det jättebra ut för henne, men träning är en sak och lopp en annan. Årsdebut nu och det var åtta månader sedan hon startade vilket man ska tänka på. 

Patricia Gordin 

V5-1

4 Green Backspin var väldigt på hugget innan start senast och jag var väldigt nöjd. Alla behandlingar med kiropraktik och akupunktur har gett resultat. Jag har en bra känsla inför tisdagen. Han har toppform. Täta starter klarar han. 

V4-4 / V3-3

8 Deceiving Looks är väldigt beroende av att han har hästar som ligger utvändigt och trycker på honom hela tiden då han är en lat häst. Jag var jättenöjd med, och förvånad över, andraplatsen senast och den som vann (Pine River. Reds.anm.) kom för långt ut och han kunde inte svara. Loppet innan var han jättedålig och tappade aktionen och ryttaren slutade rida på honom. Jag märkte inget fel på honom och senast hade han det loppet i kroppen och det visade sig vara väldigt bra. Jag tror att han ska klara att starta för tredje veckan i rad. Han har bara gått i hage, precis som Green Backspin. Jag är jättenöjd om han är bland de tre. 2100 meter går han bra på, kan inte gå kortare. Spåret är inte optimalt. 

Patrick Wahl 

V5-3 / V4-1 

7 Miss Donalita tror jag att distansen passar bra för då 1600 meter är lite för långt som det var senast. Nu möter hon äldre och rutinerade, men är oexponerad och kapabel och hon kommer säkert växa in i stoeliten framöver. Inga förhoppningar om seger i dag och startar i Derby Day Sprint på söndag. Ska ändå bli spännande att se över 1400 meter.

V5-2

2 Tequila Mack gillar spåret och borde ha en hyfsad chans här. 

V5-5 / V4-3 / V3-2

6 Disraeli möter riktigt bra hästar, jag slängde in honom här då det var avsaknad av förlopp inför Jockeyklubbens Grand Prix i slutet av augusti. Jag hade gärna matchat honom i en maiden först. Jag tycker det är tufft i ett sevärt treårslopp. 

V5-4 / V4-2 / V3-1

8 Icetap kan behöva ytterligare en genomkörare. Om han är en mogen ännu vet jag inte. Förmodligen behöver han ännu längre distans. 

Ylva Brandt

V5-5 / V4-3 / V3-2

8 Rhodium Star var urusel senast i gräsdebuten, men efteråt hade hon dåliga blodvärden och var inte kurant. Jag tror att hon kan mer än sitt tal och tycker att hon fungerar på själva underlaget så det ska inte vara några konstigheter, men om hon är bättre eller sämre på gräs vet jag ännu inte. Ett tufft lopp och vi får se vad hon duger till.