Nyheter

Stallsnack – Bro Park 12 augusti

Publicerad
Bro Park anordnar tävlingar under kvällen och fokus är på V5 och V4 (omvänd ordning denna kväll), men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
fzfmumgn9ylbq0c4oqy
Ocean Side och Leonard Rios vid seger i höstas. Han har hög kapacitet och visar form för dagen. Tillsammans med Leonard Rios har de hyfsad chans i V5-4. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V5-4

2 War Hawk är i fortsatt fin form och 2100 på dirttrack passar perfekt. Bra chans. 

V5-5

2 Firefly är nu tillbaka på dirttrack på hemmabanan och 2100 meter borde passa perfekt. Det är ett jämnt lopp, Firefly är fortfarande grön, men kan mycket väl vinna. 

V4-2

7 Kanons Electra hade lite svårt att hänga med på den snabba gräsbanan senast och efteråt visade det sig att hon hade en halsinfektion. Hon har utvecklats och tränar lovande. 1400 dirttrack borde passa. 

Andreas Lydow

V5-2

1 Nikki St Martin sprang högt över förväntan i debuten om man betänker på hur hon såg ut i kvalet. Går ner lite i distans och testar dirttrack. Det är tufft lopp igen och jag ser det som ett lopp för att få erfarenhet och med tur en liten slant. 

V5-4

5 Xcalibur har inte startat på en månad, men tränar på fint. Han börjar lägga på sig lite mer muskler och börjar finna sig i lantlivet. Äntligen ska han ut på dirttrack som han föredrar.

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

V5-2

8 Heshmah borde vara bäst på dirttrack. Hon var inte riktigt klar i debuten och visade lite nerver också. En jättetrevlig häst som tränar fint, men var lite besviken på henne i dag (måndag) när hon jobbade tillsammans med House Doctor och han gick bara i väg när hon kom upp bredvid och då lade hon ner fullständigt när han gick ifrån. Hon ska vara en bättre häst, men bortsett från i dag har hon verkligen tränat jättebra. Vet inte vilken distans som passar bäst ännu, känner henne inte så bra. Är svårbedömd, men det ska bli kul och spännande att se henne på fredag. 

V5-5

3 House Doctor tränar väldigt bra (se kommentar om nr 8 i V5-2). Jag tror att han ska vara bäst på lång distans och jag fattar inte varför han inte vunnit med honom tidigare. Får han fritt för tidigt så går han bara. Han gick ett jättebra lopp senast och är en bra häst, men får aldrig till det. Han kanske är bättre på dirttrack? Han har ändå gjort bra lopp på ”dirten” och tränar så bra på sanden – han har ju jobbat med våra sprinters ”och allting”. Känns som att han ska ha längre distans. Han uppträder bättre i loppen nu och ”spottar inte ut bettet” ibland som han gjort tidigare. Han har svårt för att vinna, men han bör ha en bra chans här. 

Camilla Nilsson 

V4-4

2 Hadid tror jag att han ska ha en god chans i detta lopp, han gick mot tuffa hästar senast. För en debutant var det alldeles för tufft. Dirttrack fungerar och blinkers på denna gång för fokuseringen skull. Han är stabil och van att resa så det blir nog inga problem. Han är min bästa chans i loppet.

3 No Risk At All gjorde det bra i debuten. Hon har inte lika bra chans som Hadid, men jag var helnöjd i debuten. Bland de tre ska hon vara. 

Charlotte Goss

V4-4

1 Elementary Neutron tror att han är och har varit bättre på dirttrack. Gör tyvärr av med allt för mycket energi när han cantrar till start och det finns inte så mycket kvar i loppen. I själva loppet har han blivit bättre och trevligare att rida. Har ansökt om att leda honom denna gång. Martin Rodriguez rider honom i träning och undrar varför vi inte får ut det i loppen? Kan mer än sitt tal. Om det lossnar för honom så kan han vinna ett sådant här lopp trots att står dåligt till, men det finns oexponerade motståndare som vi inte känner till riktigt ännu. 

Daniella Haglund

5 Lastcallforalcohol tränar bra för dagen. 

6 Explosive Dash kommer bara gå ut för att få rutin där ligger vi lågt men Kevin (Parkin) rider och det är ett plus. 

Maria Hagman-Eriksson

V4-4

5 O’Dahe har utvecklats sjukt mycket bara på ett par veckor. Hon har inte fått så mycket jobb, men är så extremt positiv som häst. Vi får se om 1600 meter är för långt? Malin (Holmberg) som red i kvalet sa att hon inte var trött. Vi har ingen aning om dirttrack fungerar, hon har gått sina jobb på rakbanan. Det är mycket som är oklart, men jag var väldigt nöjd med kvalet. En spännande start. 

Maria Heinrichs 

V5-5

2 Double Rock gjorde en mycket bra avslutning senast. Nu är det på dirttrack igen och det ska bli spännande att se hur han tänker löpa – om han är gåendes hela vägen eller stoppa innan mål. Andreas (Tapia Dalbark) rider honom mycket bra. Lite täta starter denna gång, men han har tagit förra löpet bra och känns toppenfin. Hoppas optimistisk på att han ska springa hela vägen.

V4-3

4 Gold Sensation är äntligen är vi tillbaka i matchen igen, efter lite problem med en hov. Kan behöva loppet, men känns väldigt fin i träning och tror att hon kommer att fightas där framme.

Maria Johansson

V4-4

3 Ocean Side mår fint för dagen och är en bland flera med chans. 

Nadja Bellander

V5-3

3 Sir Duke har haft ett tävlingsuppehåll på grund av att han inte kan hantera gräsbanan på Bro Park. Vi gjorde ett sista försök i juni men den starten kan man bortse från. Under tiden har hans handicaptal dalat och han står därför ganska bra till med vikten här. Det är möjligt att han behöver loppet för att uppnå full form, men vi hoppas ändå att han ska kunna vara med där framme till slut.

Patrick Wahl

V5-1

6 Helmut kommer inte att forceras från det spåret, men kommer ligga med där framme. Han är inte hårt jobbad och vi prövar att vara lite snällare i träning och hålla honom på gått humör. Plockar av blinkers och sätter på sidoludd. Vi har fastnat med honom lite grann. På kapacitet kan han räknas, men han är en svår häst som inte riktigt alltid bjuder till, men det händer ibland. Han är en DT-häst så det är en klar fördel. 

V5-4

7 Lady Of Jazz var duktig på Göteborg Galopp mot hästar som var för bra för henne. Hon visade tal och nu är det inte lika vasst motstånd. Jag tror att hon är bättre på dirttrack. Jag längtar efter hästen jag såg förra året då hon visade andra takter. Jag vill se att hon är tillbaka innan jag säger för mycket. 

V5-5

1 Linda Lou tycker jag fungerar bra och närmar sig en seger. Tillbaka till DT nu, men jag tror att det är viktigare att vi är rätt på det med distansen. Gick fint på gräset på den distansen. Har bättre chans. 

V4-1

3 Mudawy går på dirttrack och är ingen utpräglad gräshäst. Är tungriden, kräver sin ryttare vilket han har nu (Oliver Wilson). De vann ihop senast han satt upp. Svårriden och väldigt känslig. Inga ändringar. Senast så kom han med full fart och fick en knuff, tappade allt och kunde inte reparera något. Han är ursäktad för det. 

Roy Arne Kvisla

V5-1

9 Luna Kalejs är nog lite bättre på gräset tycker jag. Sanden på den nya banan känns bättre och man får bättre fäste. Hon är inte golvad här. Känns fin nu. Jag var nöjd med senaste starten. 

Stefan Rödjare

V4-3

–På fredag har vi inga förväntningar på 5 Mindbender. Både vi och Mindbender har haft lite sommarlov och han har gått på bete, det är inte den bästa uppladdningen, samt att det är lite bättre hästar med i loppet. Nu ska vi komma i gång, få ett lopp och det är en bra start.

Susanne Brunius

V5-3

8 Paakame Enki går tyvärr med lite mycket vikt (64 kilo) igen på fredag. Det är också lite längre distans, men det behöver inte vara en nackdel? Det är inte så lätt att hitta lopp just nu åt en häst som har 68 i handicaptal. Sist sa ”Chris” (Lamy) att hon pullade ganska mycket i början och han hade svårt att reglera henne. Han lät henne gå till front som hon ville, men han lät henne gå för tidigt, berättade han efter loppet. Jag hoppas nu att Fredrik (Janetzky) som är van att rida henne kan reglera henne i början så att hon orkar hela vägen.  

Ylva Brandt

V5-1

1 El Nino var lite övertänd och det förstod vi att han skulle vara. Han var borta länge på grund av att han var jättesjuk förra hösten och togs hem av ägaren. Sedan satte vi i gång honom och han blev sjuk en gång till ordentligt. Det är därför det har tagit tid att få i gång honom. Han har haft nytta av loppet och 1600 meter är mitt i prick för honom. Dirttrack gillar han. Han lär få fronten, hoppas att han får ett okej löpningsförlopp och att han är med där framme.