Nyheter

Stallsnack – Bro Park 11 september

Publicerad
Det är dags för Breeders'- dagen på Bro Park och fokus är förstås på V64 med jackpot, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en förmodat stor pott. Du kan givetvis också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
pyxiq7leilhmxrjzvad
Mojave Ghost är ett stort hemmahopp i Breeders' Trophy Classic. Här vid seger i Bro Park Trial I. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V64-1

6 Wildfire mår bra och är i fortsatt fin form. Motståndet är dock stentufft. 

V64-2

14 Kanons Electra gjorde ett kanonlopp senast med flera stopp på vägen och slutade fyra i mål. Har tagit loppet bra och med lite flyt så är hon med där framme. Jag har såklart respekt för många av hästarna i fältet, men min är inte helt borta i alla fall. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

V64-1

9 Backcountry tycker om att starta tätt och det är en fördel då han är “jättelat” hemma på träning. 1400 meter är bästa distansen för honom, men gillar Övrevoll bäst. Vill han så springer han och han jobbade bra i förra veckan med en lite sämre häst och det är så man måste göra med honom så han får känna sig duktig.  Det är ett tufft lopp och vi är glada för pengar

V64-3 / V4-1

1 Ruby Dream har ett bra spår över 1400 meter och var inte långt i från de andra senast. Det är täta starter hela tiden, men han är bäst på gräset och får starta när det är gräslopp. Han har bra form. Distansen tycker jag är jättebra och jag är som sagt väldigt nöjd med spåret. Blivit sänkt ett kilo sedan senast. En av många. 

V3-3 

6 Golders Green är bättre på gräs, men inte så snabb i väg så längre distans är en fördel. Hon har känts bättre i träning, låter inte lika mycket efter halsoperation och stannar inte lika tvärt så den har hjälpt. Jag är besviken på henne i år, men 1600 meter är bästa distansen tror jag och jag tror på chans här även om inte fyra kilo av kan nyttjas.

Annike Bye Hansen

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

7 I Rest My Case var slagen en halv längd av Hear The Drums i Skandinavisk Mesterskap. Jacob (Johansen) brukade lite tid på att få i gång henne och hade hon kunna gå när han ville gå så hade de kunnat vinna loppet, berättade han. Hon kom väldigt fort bakifrån. Senast var det en joggingtur. Jag tror jag att vi nosar dem i nacken. Hon reser med Wido Neuroths hästar. 

Annika Sjökvist

V64-3 / V4-1

11 Innana Sacc har gjort det bra hela tiden. Har haft en släng av infektioner och hon kollas innan så hon är hundra procent. Det är alltid ett getingbo med Sunday Special, men vi tror hon kan lite mer än sitt tal och om det stämmer så har hon chans på en bra placering. 

V3-3

4 Moloch Sacc tror vi har varit nedsatt av något, han har inte visat det vi hoppats på de senaste gångerna och kan mycket bättre. Vi hoppas på en förbättring. Marika Masuhr är en jätteduktig och stark ryttare med fyra kilo av. Han är inte helt borta här.

Bettina Andersen

Ställföreträdande tränaren Kim Andersen uttalar sig om hästarna. 

–Hästarna reser på lördag. 

V64-2

7 Would She hoppade vi över Dansk Kriterium med på Klampenborg och hon har tagit loppet i Norge bra, men Cotton Eye Joe blir svår. Hon är inte dålig.

V64-4 / V4-2

3 My Nikita var tre längder från tredjeplats senast och en främre placering är icke otänkbar här – hon kan bättre än senast. Hon har också tagit loppet senast fint och är ett fint sto. Hade hon suttit bakom Hear The Drums så hade det gått bättre. Distansen är okej, allt beror på löpningsförloppet. Hon blir lite ”tittig”, men Oliver (Wilson) känner henne, hon ska ”sitta på rulle” och komma på speed. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

4 Giant Fortune är det en okej distans för. Hon var trea i Mowerinalöpning och då var hon inte okej. Hon och My Nikita hade vinterpäls till för några månader sedan. Om man går på formen från sista loppet så. 

Brian Wilson 

V64-4 / V4-2

8 Umissedaspot har varit väldigt bra på slutet och förbättrar sig hela tiden och när ston förbättrar sig så ger det gott självförtroende. Hon är startsnabb, gillar flacka banor och i vänstervarv. Vi valde Consolation då det är lämpligare för henne, men det blev ett bra lopp. Jag tror hon kommer fungera på gräset, men vi vill inte ha en mjuk bana. Hon har en god chans.

undefined

Umissedaspot har två raka segrar på Jägersro Galopp och har imponerat. Här vid seger den 10 augusti under Rebecca Stålhandske. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Caroline Malmborg

V64-4 / V4-2

1 Sandstorm blandar och ger i prestationer, men kan mycket på din dag. Hans chanser hänger på att han får rätt lopp. “P-A” har tidigare ridit honom ganska mycket i träning och känner honom väl vilket är en fördel.  

14 Douze Points var det en stor besvikelse att han inte kom in i huvudloppet, normalt sett bör 79 räcka till att bli inrankad, men tyvärr inte denna gång. Nu får vi se vad han kan prestera här i stället även om spåret inte är något plus. Han utvecklas hela tiden och det ska bli spännande att se var han landar i handicap så småningom. Båda hästarna siktar på Breeders' i Norge efter detta.

Dina Danekilde

V64-1

1 Zamson Zaid har inga problem med distansen, han har vunnit över 1730 meter. Han har inte gillat den lätta banan på Bro Park, men nu den har satt sig lite bättre och vi testar igen. Han är i fin form. 

Elin Roberts

Christopher Roberts uttalar sig om hästen.

V64-2

8 Mesmerize mår bra för dagen. Det här blir tredje starten på en månad vilket kan vara lite tufft för en tvååring, men vi känner att han har tagit sina löp på bästa sätt och är ytterligare framsatt. Distansen passar bättre den här gången (samma som när han vann), men motståndet är tuffare. Kan han plocka en topp fem-placering är vi väldigt nöjda.

Ellinor Rasmusson

V64-4 / V4-2

13 Ramzes hoppades vi skulle komma med i det stora loppet. Jag misstänkte att han skulle behöva det förra loppet även om jag hoppades att han skulle vinna då. Han var bra i “2000 Guineas”, men jag tror inte att han har lika mycket speed som på Jägersros dirttrack och det kan vara emot honom. 1750 meter är däremot en fördel gentemot 1600 som det var vid förra besöket.  Vi reser på lördag. Han var jätteduktig senast vid övernattning. Spåret är väl ändå okej. Det är tufft emot, men det är i hans klass. Jag ska inte säga att det är lätt motstånd och det är tuffare i det “stora Breeders'”, men han borde ha en ärligare chans denna gång jämfört med det “stora” eller i ”2000 Guineas”. Han ska vara framsatt av förra loppet. Sandro De Paiva rider nu och han har en bra säsong.

Henrik Engblom 

Lopp 1

3 Jungle Vibes kan springa och har inte utfört det han ska i lopp. Det är antagligen i munnen som problemet är då vi kollade honom i går (läs: tisdag) och konstaterade just detta. Vi har några dagar kvar till loppet och det kommer att bli en snabblösning. Jag var besviken på första starten, men det var innan jag konstaterade varför.

V64-3 / V4-1

2 Constanzia var godkänd senast. Vinnaren hade startspår ett och fick gå i väg i front. Hon är på väg upp i form. Startspåret är en fördel. 

8 Cromer börjar det brännas för honom, han blev sänkt ett kilo senast. (Elione) Chaves tyckte att han kunde gå 1600 meter, men han får 1400 nu och ska gå i sitt tempo bakifrån. Distansen är ett plus för honom.  

13 Yalla Yalla gick ett bra lopp senast. Tre kilo av den här gången. En ärlig häst som försöker sitt bästa. Det går inte att ranka mina inbördes.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

9 Mojave Ghost tog det förra loppet jättehårt, men vi har lagt ner mycket jobb på honom i veckan för att få honom i skick till det här loppet och vi har fått svaren vi vill ha, han har visat att han är där för det här loppet. Det är upp till hästarna att bestämma det där. Han är en hård, tuff och ärlig häst och har kommit tillbaka som är bättre än innan förra loppet. Ska bli kul att se hur långt det räcker? Har han rätt dag kan han vinna. Nu är det kortare distans och Hear The Drums kommer inte kunna leva på styrkan och på banan på samma sätt denna gång. Det kommer bli full rulle och ett tufft lopp. Jag tycker han ska vara en av favoriterna.

V3-3

3 Gin var det för kort distans för förra gången även om hon varit tvåa i ett sådant lopp en gång. Nu går hon ut över 1600 meter som hon bör gilla mycket mera och har en duktig ryttare på ryggen. Hon har absolut en hyfsad chans.

Karen Kuszli

V64-3

4 House Deposit mår bra som vanligt. Är nöjd med startspåret han fick nu - det var inte lika bra i förra starten och han var inte lika kvick ut som han brukar vara och hamnade därför mitt i klungan och fick sprut på sig vilket han hatar så han blev lite sur samt att han inte riktigt trivdes på ”dirten”. Nu är det gräs igen och jag vet att han kommer göra sitt bästa. Jag ligger lite lågt, men är glad om han får in en peng. Det ska bli spännande att se honom i ett proffslöp då han gått amatörlöp de senaste fyra starterna.

Lea Olsen

V64-4 / V4-2

10 Iceman är relativt ny i min träning. Det är en häst som alltid har haft mycket klass, men som haft sina utmaningar på grund av temperamentsproblem. Jag tycker att han har fungerat bra för oss i sina två första lopp, där han först var trea efter en bra häst (Unconquerable) och sedan vann. Vi försöker med blinkers och vi hoppas att det ska vässa honom. Det är en häst som kan ha mycket utveckling i sig. En triochans.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

15 New York Strip är en häst i stor utveckling och jag tror att han kommer att göra ett jättebra lopp. Han jobbade riktigt bra med blinkers i det danska derbyt, och jag känner hela tiden att han förbättras i träning. Vi fick ett dåligt startspår. Jag tror faktiskt på min häst, även om det finns många bra hästar emot honom. Vi hoppas på ett bra prispengar i detta prestigefyllda lopp.

Maria Andersson

V64-2

12 Maxmartin är allt bra med och han har tagit SM jättebra. Konkurrenter finns, men jag tror han är långt fram.

Niels Petersen

–Vi reser på lördag.

V64-1

4 Let´s Go Crazy möter äldre hästar nu som är bra även om det inte är några derbyhästar. Han vann inte med mycket senast, men han satt nästan sist och på 50 meter var han i ledning. Det är mycket kapacitet i honom. Jag tror på en god chans.

undefined

Let's Go Crazy och Carlos Lopez vinner 7 Furlongs Challenge på Bro Park. De har toppchans igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-2

1 Cotton Eye Joe är väldigt talangfull som de flesta sett. Det är första resan och en ny bana vilket är frågetecken. Vi får se hur han hanterar det. Vi har mer fokuserat på att lära honom stå i startboxen i stället för hoppa ut och vi har tagit det lugnt med honom. Det var därför han var så sen ut, det var inte långt i från att han “travade” ur boxarna, det vill säga jag menar att han var långsam (skratt). Han är en mycket professionell häst och besitter väldigt, väldigt stor talang.

V64-4 / V4-2

5 Safari Blues trampade av sig en framsko senast och jag tror hon tappade momentum. Hon är bättre än så och det blev fel förra gången. Consolation är ett väldigt bra- och inte ett lätt lopp. Sir Camelot vann exempelvis Larch Ærespræmie. Hon är inte mer än en outsider, men formen är fin. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

12 Hear The Dreams tränar på och verkar otroligt fin. Allt är som det ska, det är bara att få dagarna att gå till loppet och han är där han ska vara. Jag har den största respekt för Titannia, det blev ett dumt lopp i Dansk Derby. Nu är det en annan distans och ett annat typ av lopp än så hon kan inte gå och dominera som i derbyt. Kommer gå fort och det är fint. Han är en väldigt smart och professionell häst.

13 Chianti är en riktigt fin häst. Han gjorde årsdebut i Norsk Derby och gick bra i en hård årsdebut. Han är inte långt slagen förutom av vinnaren, fick tryck hela vägen, blev lite sliten och det kostade honom pengarna. Det var en bra prestation. Maikel (Narvaez Bravo) red honom i Norsk Derby och rider också i träning. En stor “dark horse”, har massor med kapacitet.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

3 HollywoodBoulevard har vunnit ett par löp i år, Good Fortune är väldigt, väldigt bra och han ska vara favorit. jag tror inte att det är fem kilo mellan dem över 1600 meter och ja, vi hoppas att vi kan bjuda på kamp, men det ska mycket till för att slå Good Fortune. Han är i bra skick och Carlos (Lopez) valde honom. 

9 Masseto har varit väldigt stabil i år. Kom bort lite i Danmark i senast. Normalt sett är han tredje häst i ett sådant här lopp. Fungerar på banan och förtjänar sin chans. Han är i ordning. Det är rimligt att tro att det blir Good Fortune, HollywoodBoulevard och Masseto i den ordningen. 

Rikke Rohbach Bonde

–Vi reser upp på lördag förmiddag. 

V64-2

3 Drot Torkdahl är sig lik. Han har bara ett enkelt lopp i kroppen, men är en häst vi förväntar oss en del av på lång sikt. Han är en stor tvååring som tränar fint, men måste ses i ett sådant här fält. Vi hoppas på prispengar. 

V64-4 / V4-2

4 Sir Camelot kom inte med i huvudloppet, så vi får måste nöja oss med Consolation. Han vann en fin seger på Klampenborg senast och känns som en häst som utvecklas ganska mycket just nu. Det är första gången han startar på en annan bana plus att resa långt. Men, om allt går bra med det ska han ses med bra chans i loppet, om han klarar banan som vi hoppas det blir fäste i.

undefined

Sir Camelot och Nikolaj Stott vinner Larch Ærespræmie 2022 på Klampenborg närmast före My Nikita. Foto: Burt Seeger

Roy Arne Kvisla 

Lopp 1

2 Red Reward gjorde det fullt godkänt i debuten. Det är en bättre distans nu och med ett lopp i kroppen så kommer vi nog få se en markant förbättring. Han borde ha en hyfsad chans här och mår bra själv, men det är tvååringar och det är säkert några som är förbättrade och kanske några som är åt andra hållet.

V64-1

7 Alsimsaam är liksom alla mina på gång igen efter en tids sjukdom. Han står inte sämre till i det här loppet än någon annan. Han behövde förra loppet. Han gillar absolut den här distansen. 

V64-3 / V4-1

5 Red Coultish sprang på en bana som blev sämre över dagen senast och det gynnade inte henne. Jag trodde ganska mycket på henne, men det var innan regnet kom. Det här är ett tufft lopp och det finns många segerkandidater. Den som får bästa resan och har bäst form vinner. Det är bara att blunda och peka.  Allt är väl med henne.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

1 Victoria Kalejs får slå ur underläge och se om vi kan plocka någon peng. Hon håller bra form för dagen. Om banan är bättre längre ut får hon leta sig dit från det här spåret. 

8 Running Rolf har haft några veckor ledig och blivit behandlad för infektion och muskelproblem, men tränar på jättefint igen och jag är nöjd med honom. Han har alltid sett fin ut på gräset, men bara startat en gång och det var i ”2000 Guineas” och då var han nedsatt. Jag tror att han kan komma tillbaka till sitt bästa och då har han visat att han är en grym tävlingshäst. En outsider. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

4 Prima Kalejs får också slå ur underläge och knipa en peng hon också. Har ett och halvt kilos stolättnad gentemot Stick Together, annars så står dem på samma handicaptal. Hon fick aldrig riktigt syn på den som vann senast och gjorde ett strålande lopp. 

5 Stick Together såg jättefin ut senast och jag var väldigt nöjd. Han har också varit nedsatt och kommit tillbaka nu. Här ska vi försöka få en peng i bästa fall. 

Sandra Brolin

V64-1

–3 Fast And Free mår bra och hon är en av flera med bra chans här. 

V64-4 / V4-2

12 Gazelle står helt fel till i ett tufft Consolation.

Stefan Rödjare

V3-3

7 Mindbender är allt bra med. Han har tränat på och känns lite bättre sedan senaste starten och sen är ju gräs till hans förde, men jag har inga större förhoppningar att ta min första ryttarseger.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V64-3 / V4-1

7 Samara Bay har tagit lördagens bravader väldigt bra, känns pigg, fräsch och är glad på livet så jag hoppas att hon klarar att prestera till en pallplats i detta “svärmiga getingbo” som jag har kastat in henne i. Kapaciteten och viljan finns där i alla fall. Det lutar åt att vi reser upp söndag morgon.

Vanja Sandrup

V64-4 / V4-2

15 Princess Latifa var det lite underligt att hon var så snabb ut och att hon var så väldigt på senast. Det hade varit bättre med en rygg. Hon fick ytterspår igen. Allt är väl med henne och hon har en bra uppgift, tycker jag. Jag måste vara optimistisk. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

11 Röde Baronen är kastrerad nu, men inte så hårt jobbad så det är svårt att säga var han står inför det här loppet. Det är hans första resa, första loppet på gräs och det finns många frågetecken. Springa kan ha, det är mycket annat som ska klaffa. 

Wido Neuroth

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

5 Sugar Crust har en bit till toppen och jag hoppas på en god premie. Distansen är okej, den är inga problem och hon är i toppordning. Spåret är bra. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 Silvana är i bra form, men behöver förbättra sig för at kunna vinna här. Spåret är okej.  

8 I Apple är distansen i kortaste laget för, han skulle behövt lite längre, men vi försöker att nå en god placering. Jan-Erik (Neuroth) har valt att rida I Apple.

11 Leave No Trace är distansen lite kort för. Hon var gott gående i sista sväng senast, men det blev lite trångt och ”Jan-Erik” behövde stoppa henne – hon slog sig på benen och han fick ta det lugnt in i mål. I bästa fall är det förhoppningar om pengar.

Åsa Edvardsson

V64-3 / V4-1

3 Tootick gick ett halvt bra lopp senast. Mitt i svängen var han på väg att gå omkull och jag vet inte om någon tog hans bakben eller inte, han låg i en bra position i det läget, men tappade både fart och balans. När de kom ut på raksträckan försökte jockeyn få fart på honom, men tyckte han blev lite vinglig bak. Då hon inte visste om han var trampad eller ej valde hon att sluta driva på. Därför blev det en placering långt bak. Bro Parks bana verkade fungera senast så vi prövar igen. 

V3-3

2 Supremacy Quick var väldigt stressad och nervig innan loppet och Angelika (Berg) upplevde att han var det både bakom- och i boxarna. Detta gjorde honom troligtvis trött i slutet av loppet. Det är oerfarenheten som talar då han förivrar sig i början och har dåligt med krafter till att växla upp på slutet. Nu startar han i amatörlöpet med ägaren upp. Det ska bli intressant att se vad han kan med banans långa sväng då han är storgalopperande.