Nyheter

Stallsnack – Bro Park 1 juni

Publicerad
Bro Park har hand om lunchgaloppen denna onsdag. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, vinnare, plats, komb och trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
w4n1gomcs5fsfryv9vc
Gold Sensation och Malin Holmberg vann årsdebuten och håller storform för dagen. Stoet har bra chans i det tredje loppet. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V4-1

1 Bearium har utvecklats fint under vintern och känns ruskigt fin i träningen, ska bli spännande att se vad hon kan uträtta i år. Det här löpet blir ett förlöp till 1000 Guineas. Startspår, underlag och distans är perfekt. Topp tre bör hon normalt sett vara. 

V4-2 

4 Wildfire är också i fortsatt fin form men möter några tuffa konkurrenter. Topp tre?

V4-4 / V5-2 / LD-2

7 Skyraider är i fin form och bör ha bra chans här. 

Anna Klasson 

V5-4 / V3-2

5 Laoch Liath behövde loppet senast, var nöjd och han jobbade på bra i sprutet. Har inte tagit det på allvar riktigt och varit sen. Han kan inte utnyttja att han blev sänkt. Tror att det är rätt distans och jag väntar på att det släpper. Det kan förstås vara för täta starter.

Annika Sjökvist

V4-3/ V5-1 / LD-1

4 Grey Runner var duktig senast, står inne på sitt gamla handicaptal och allt är väl. En av flera, lite tuffare motstånd och test mot bättre hästar och jag begär inte seger. Det finns lite utveckling kvar i honom. Han behöver inte ledningen, men kommer säkert tidigt ligga i den främre träffen. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

9 Innana Sacc har vi har inte riktigt hittat orsaken till varför hon inte går hela vägen in i mål. Vi ska försöka ta ner henne lite i fältet och det sämre spåret kanske hjälper henna att få en rygg? Gör det bra ändå varje gång. Vi provar 1400 meter igen. Måste lära sig att löpa och ta i på rätt sätt.

V5-3 / V3-1

1 Forward Focus gick med järnskor kvalet, var lite sen i starten, men lärde sig förhoppningsvis något. Det här blir som ett snabbjobb, ett led i utvecklingen och får en bra upplevelse i det lilla fältet. Ingen segerchans här.  

Caroline Malmborg 

V4-2

2 Beach Road One ser ut ha en ganska bra uppgift. Det är en handicap och ett jämnt lopp. Har inte startat på ett tag, men är förberedd. En av flera.

V4-4 / V5-2 / LD-2

10 Douze Points gjorde ett bra kval. Kommer att tappa en del från det spåret. På sikt är den här distansen för kort. Tagit tid på sig och växt, men vi måste börja någonstans och få rutin och det är ett led i utbildningen. 

V5-3 / V3-1

2 Princeton Graduate skulle startat över 2100 meter som är mer passande för honom, men det ställdes in. Vi fick ta vad som bjöds och det här är för kort för honom. Är lite rund om magen och hade behövt ett jobb till. Startar för att komma i gång. 

4 Sandstorm gör årsdebut och siktar på 2000 Guineas om två veckor. Ett lopp i förberedande syfte. Är förberedd utan att vara på topp. 

V5-5 / V3-3

4 House In Order var bra senast på en för kort distans. Sänktes ett kilo trots att han var tvåa och det här är rätt distans för honom. Passar med P-A. Humörbetonad som ska ha det rätt serverat – får han det ska han räknas.  

Emelie Backlund

V5-4 / V3-2

2 Huddle blev trött i tisdags, men förhoppningsvis är hon framsatt och luften kanske räcker lite bättre till över 1200 meter. Är pigg och glad efter loppet. 

Henrik Engblom

V4-1

2 Yalla Yalla startar för tredje veckan i rad och har höjts mycket i handicap, men står inne med kilon i hand. Spåret okej och vikten hanterar han. Ska räknas här på formen. 

3 Constanzia har fått ett lopp i kroppen och gått fram med det. Blåste tom senast, men det var inget att säga om. Har tre kilo av med lärlingslättnad och jag tycker att hon ska räknas. Är en bättre häst än Yalla Yalla i grunden. 

V5-5 / V3-3

5 Impact Of Bloom är inte så hårt jobbad och kanske inte riktigt helt klar. Har fortfarande vinterpäls. Jag har haft hästen i två månader. Ligger väldigt lågt avseende segerchanserna. 

Maria Andersson

V5-4 / V3-2

4 Jackpot gick upp fem kilo på segern, men tror han kan det. Mår riktigt bra efter loppet. Tror på bra chans. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

7 Dimeadance klarade starten, men hamnade i sprutet och sprang med stängda ögon senast. Ligger lågt igen. 

Maria Heinrichs

V4-3 / V5-1 / LD-1

8 Gold Sensation mår mycket bra för dagen och tog förra loppet bra. Hon känns taggad värre. Angelika rider fina lopp och får hästarna med sig. Det är perfekt distans och låg vikt. Tror hon är topp tre. 

Marie Twomey 

V5-4 / V3-2

1 Cece Amazing var struken senast i Göteborg då hon inte ville åka så långt i transporten och vi fick avbryta. Har gått jobb på Bro Park och det gick bra. Hon håller sig i god form. Hon är lite knepig i ledvolten och på väg ut på banan men väl ute på banan är hon professionell. Spåret är optimalt för henne – startsnabb och bra fart. Gynnas av ett litet fält Hon står hyfsat bra till här och hon vann ett Fegentrilopp med 70 kilo i oktober så hon bär vikt bra. Som hon känns borde hon vara bland de tre.

Nadja Bellander

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Midnight Oil ska helst ha 1400 meter, men vi har inte hittat något sådant lopp i rätt klass, så det får bli 1600 meter igen. Han mår bra efter senast då han slutade trea på samma distans och formkurvan pekar uppåt. Borde få pengar igen.

V5-5 / V3-3

1 Man in The Moon är väldigt pigg för dagen och borde kunna hävda sig väl med onsdagens förutsättningar. Kapacitet finns i överflöd men ibland kryper ”latmasken” fram i honom. Bör kunna sluta på totoplats.

Patrik Sandin

V5-5 / V3-3

3 Philadelfia behöver loppet efter långt uppehåll. Inga höga förhoppningar och chanserna är minimala. Vi är nöjda om vi inte kommer sist. 

Ryszard Borko

V5-4 / V3-2

6 One Night In Malmo är den bästa hästen som jag haft. Han har haft mycket otur och senast ramlade ryttaren av och han kom lös länge och blev väldigt stressad och trött. Han borde inte startat. Han reds också passivt. Han är en speedig häst som jag tror väldigt mycket på. Han ska ledas till start den här gången. Eftersom han är en känslig häst så är det oroväckande att han blev skärrad. Han ska så småningom ha längre, upp till 2000 meter. 

Tobias Hellgren

V4-2

6 Isidor Almqvist har fått ett dåligt spår och det blir svårt att komma till. Jag är nöjd med honom på alla andra sätt annars, inget att klaga på. Jag tror inte på vinstchans från det här spåret. 

Ylva Brandt

V4-3 / V5-1 / LD-1

3 Essere var bara dålig i tisdagens start. Hon fick ett tråkigt lopp. Kom inte till riktigt, blev hängande i spåren och surnade till. Ska räknas här. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

1 Barracuda är en fin häst. Har fått tid på sig då han inte varit mentalt färdig. Många bitar att nöta på. Han har varit lite för het, explosiv och fått panik. Är knepig, men bara vid ridning. Han har chans att vara på pengar om han sköter sig.

8 Elmer får en andra och sista chans. Han visar ingenting i träning som räcker här. Pengar en stor framgång. 

V4-2

5 Tigerwolf har gått bra på 1600 meter också och det är okej. Var bara så där i förra starten som trea på avstånd. Jag var inte helt nöjd med den. Första starten var glimrande. Han verkar vara i fin form. Tycker att han ska svar med där framme.

V5-5 / V3-3

2 Littleredcorvette var det inte riktigt samma klös i senast. Det kan ha blivit för stora avstånd fram eller för lös bana. Förlorade tredjeplatsen i sista språnget. Hoppas på lite bättring. Normalt är hon med där framme någonstans.