Nyheter

Stall Stjernstand kommer till Bro Park med sju hästar

Publicerad
Den svarta dressen med gula stjärnor är välbekant på banorna runtomkring i Skandinavien. I en galoppvärld där startlistorna glesnar många tävlingsdagar är det för väl att Stall Stjernstrand dyker upp i ur och skur – ofta med en flock med starthästar vilket bidrar till att hålla allas vår spel- och galoppintresselåga vid liv. Stallet är på väg att slå föregående års siffror och det är bra chans att det sker redan på söndag.
bydeuvf5qdnec2vo9cs
Heshmah fick äntligen vinna senast och kommer med storform. Trots spåret (14) kan det bli en ny seger nu i V64-4. Stallets bästa segerchans för dagen. Foto: @hesteguiden.com

Redaktionen slog en signal till Annette Stjernstrands ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen för att höra hur det är med stallets starthästar. Det har inte varit så bra väder den senaste tiden vilket är en aning besvärligt. 

–Det har bara öst ner här hemma och hästarna har inte kunnat tränas enligt plan, berättar Nathalie Mortensen. 

I det femte loppet startar stallet hela fyra hästar så det blir något för referenten att bita i, minst sagt. Lägg därtill två hästar till med likadan dress så ökas svårighetsgraden ännu mer (dock från andra stall). Kommentarer om hästarnas chanser i tur och ordning. 

Lopp 1

4 Oscar Vanderbuilt har haft en febersläng, innan dess tränade han väldigt ambitiöst hemma på sanden. Om han startar är han förstås okej och jag tycker ändå att han ska en ganska bra chans. 

V64-2

10 Started It All känns väl fin, men är bättre på gräset än på sanden. Hästen tränar jättebra och är en väldigt fin häst. Det känns som ett lite tufft löp.

V64-2

3 Titanium Carlras är en jättestor ”bebis” så han kommer säkert vara mycket bättre nästa år. Jag tänkte vi kunde testa med blinkers som han haft någon gång innan. Kapaciteten har han absolut för att vara med där framme. Han var fin i första loppet på dirttrack senast, men tröttnade på slutet. 

V64-4 / V4-2

5 Dolores tränar fint på sanden, är ärlig och gör okej lopp. Vi vet inte hur hon hanterar underlaget i lopp nuförtiden. Det var ett tag sedan hon tävlade på det. 

11 House Doctor är jag lite besviken på måste jag säga. Han var väldigt på i träningen i går (läs: torsdag) och det var lite kul. Han är bättre på ”sanden”.

13 Queen Mack är jag lite besviken på. Hon sprang av bra senast, men kanske låg för långt fram? Hon ska inte vara med där framme för då bara stressar hon. Jag tror att hon är bättre på gräset än på sanden. Tränar jättefint hela tiden och känns som att hon gått framåt jättemycket. Synd att hon inte visar det i loppen. Efter vinsten har det varit svaga prestationer. Jag tror att hon har minst chans av mina. 

14 Heshmah känns riktigt fin hemma i träning nu. Det är stor skillnad på henne nu gentemot tidigare då hon inte ville något i träning, men nu känns hon riktigt fin. Är jättepigg och glad. Jag tror en del på henne. Spåret är negativt. Tror mest på henne. Vår bästa segerchans på hela dagen, avslutar Nathalie Mortensen. 

Som ni ser är det stor tro på fint stammade Heshmah i V64-4 denna jackpotomgång. Hon springer cirka klockan 13:30.