Nyheter

Stall Malmborg är i toppform

Publicerad
Säsongen har börjat väldigt starkt för hemmatränaren Caroline Malmborg. Hon och hennes personal har satt hästarna i form direkt. Stallet har smugit i gång med sju starter hittills och segerprocenten landar på 43! Det innebär att tre av sju hästar alltså varit först över mållinjen. På onsdag startar en stark kvartett som alla spelare bör se upp med.
zsoreznb8byeyjshk9e
Caroline Malmborg (t.v.) med sin Beach Road One är på väg till vinnarcirkeln på Bro Parks premiärdag. I sadeln Christopher Roberts och han sitter upp nu igen. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Stall Malmborg har haft många fina hästar genom åren och kanske har de en ny Tragic Love på gång i Gold Streak? Tragic Love segrade 16 gånger på 70 starter och vann bland annat Treåringarnas Elitlöpning (numera Mischa Kahns Minneslöpning), Songline Classic (L) och Nickes Minneslöpning (L). Det finns förstås många fler genom åren som varit hos Caroline Malmborg, och tidigare hennes far Jan Malmborg, som hon var assisterande tränare till – bland andra den nyblivna avelshingsten Stureplan, ultratalangen, men tyvärr för tidigt bortgångna Courcheval, samt den på onsdag startande Beach Road One. Ja, detta för att nämna några.  

Redaktionen ringde upp för att höra vad hon tror om sina hästar på onsdag.

4 Gold Streak (V4-1) gjorde det ju bra om man säger så senast. Han fick fyra kilo, och det är egentligen mycket, men fyra kilo om man jämför med vad han kunde ha fått så är det inte mycket ändå. Det är lite täta starter med tio dagar emellan, men han verkar ha tagit loppet bra och känns pigg och fräsch. I varje lopp har han fått tryck av hästar och det är den som går upp och trycker som brukar tröttna – han har klarat det varje gång. Jag tycker snarare kan att det inte gör något om han har lite sällskap. Han startar absolut med chans, inleder Caroline Malmborg. 

undefined

Gold Streak spred glädje omkring sig när han dundrade hem tredje raka den 5 maj på Bro Park. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tre hästar inom V5-spelet 

7 Beach Road One (V4-3/V5-1/LD-1) var väldigt bra i årsdebuten. Nu står han lite tuffare till i ”handicapen” och det är lite frågetecken kring distansen. Det blev å andra sidan inget blufflopp senast då det gick i hårt tempo hela vägen och han gick till mål. Om han kan få sitta lite i hand så kan det gå bra ändå med 2350 meter. När det går för fort på 1600 meter så tar han ut sin slutspeed för tidigt, men jag hade föredragit 2100 meter. Han har chans i ett jämnt lopp.

12 Forty Love (V4-4/V5-2/LD-2) är det årsdebut för nu och det är många hästar i loppet. Hon har heller inget bra spår. Det är första gången med Ulrika (Holmquist), jag tror hon passar henne. Distansen är bra – hon gynnad av att inte bli för uppstressad i början och få tid att galoppera in sig. Hon är en av dem som varit påverkad av det dåliga stallet och mådde bättre när vi bytte – hon skulle bara ha lopp i slutet på året när vi hade flyttat. Jag har förhoppningar om att hon ska växla upp i år – hur långt det räcker i första starten får vi se. 

3 Queens Legend (V5-3) har väldigt svårt att gå med i början av loppen. I årsdebuten hängde hon inte alls i tempot, men avslutade ändå helt okej. Hon gjorde ett väldigt bra lopp i debuten som tvååring, men sedan blev det tufft i storloppen.  Nu är det 2100 meter – det ska bli intressant att se henne över längre distans och hur det passar. Vi kämpar fortfarande med att komma rätt med henne och det här loppet är ett led i testningen framåt, avslutar Caroline Malmborg. 

Tävlingsdagen börjar cirka klockan 12:20. Vill man se kvalet så går det cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här