Nyheter

Stall Kvisla är i toppform

Publicerad
Roy Arne Kvisla har i säsongens elfte timme fått ordentligt snurr på hästarna. Vi är vana att se honom högt upp i championatlistorna och både 2019 och 2020 slutade han och hans team trea. I år har det gått trögare, men i söndags visade hästarna storform och fyra av fem vann. Det ser fortsatt intressant ut inför Bro Parks tävlingar på söndag.
huybeaqb3fwvp49myxh
Mäktiga Swiss Doctor jagar tredje raka segern på söndag och står fint inne på sitt gamla handicaptal. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vad säger du om Victoria Kalejs i dagens första lopp?

– Victoria Kalejs fick lite ”känning av skenben” i första loppet och det förklarar delvis insatsen. Hon såg inte helt nöjd ut över upploppet och bromsade lite. Nu ser hon jättefin ut, tränar på till belåtenhet och gör det fint. Ingen i familjen har gillat lösa vinterbanor och jag är osäker på söndagens prestation. Hon är en jättefin individ och blir bra nästa år.

Vi går vidare till V64-spelet som startar i lopp två. I den första avdelningen har du Bearwinner. Kommentar?  

– Bearwinner har gjort mer än godkända prestationer och så var fallet också senast i Kriteriet Consolation. Jag vill helst se honom få ett högre handicaptal till nästa år och jag vill möta så bra hästar som möjligt, men det är ett tufft gäng. Han är gynnad av 1600 meter och ju mer krävande desto bättre. Han behöver mera erfarenhet, men distansen är alltså en fördel.

Det kommer inte vara någon större överraskning om Stick Together blir V64-omgångens största favorit. Vad säger du till spelarna om chanserna? 

– Stick Together är inte lika bra på dirttrack och löper inte upp till handicaptal 75 som han har. 1600 meter är en bättre distans och han bör ligga runt talet 70 i kapacitet på dirttracken. Han knackar på dörren till sin första seger. 

I dagens sjätte lopp (V64-5) kommer Inviting Rose ut igen efter sin seger i söndags. Hur är läget med henne? 

– Inviting Rose står klart bäst inne i loppet med ”gamla talet” och rent matematiskt ska hon kunna vinna igen. Om så sker vet jag inte. Hon har inte startat vecka / vecka någon gång, men har tagit segerloppet jättebra och ser fin ut. 

Då kommer vi till V64-avslutningen och där tar stallet ut förra veckans vinnare Swiss Doctor och Alsimsaam. Om vi börjar med den sistnämnde, vad tror du? 

– Vi får se hur banan blir för hans del på söndag. Får han fäste har han ”tre nyttiga kilo av med lärlingen” och ska räknas.

Swiss Doctor har varit väldigt fin i två raka segrar och kommer att bli betrodd. Hur kommenterar du chanserna? 

– Swiss Doctor står också ”med tre kilo i hand” på sitt gamla handicaptal. Han är oberörd efter söndagens lopp och nu verkar han ha blivit starkare i kroppen. Formen är på topp han borde ha bra vinstchans, avslutar Roy Arne Kvisla.