Nyheter

St Leger till Madeleine Smith och Espen Hill

Publicerad
Efter en perfekt ritt av tränare Madeleine Smith kunde Espen Hill ta en överlägsen seger i St Leger. Den urstarke Espen Hill kunde inte ens stanna efter racet och hade kunna gått ett varv till.
DSC_208
Malle och Espen Hill slickar railen och segrar i St Leger Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Madeleine Smith tog det lugnt med Espen Hill (e.Helsinki) medan megafavoriten Privilegiado (e.Sea The Moon) drog undan i ledningen. In på upploppet gick "Malle" längs rail med Espen Hill medan andra sökte sig utåt i jakt på bättre underlag. Det hade dem ingenting för utan Espen Hill gick bara ifrån och segern blev överlägsen före St Peder (e.Reliable Man).

Det var en till tårar rörd Börje Wetterlind, ägare till Espen Hill (samt sambo med Madeleine Smith), som äntrade vinnarcirkeln.

--  Jag vet hur mycket Malle kämpat med den här hästen. Vilket otroligt jobb hon lagt ned. Han är nervig och inte helt klar i huvudet. Att få tvåla till stortränarna med deras dyra hästar är alltid extra roligt för mig. Muteki som också segrade i St Leger var mycket lugnare. Espen Hill blir bättre för var dag. Vi har bra förhållanden på Angarn och ridhus så vi kunnat rida dressyr och markjobb.

Efter att inte riktigt kunna få stopp på Espen Hill efter racet kom Madeleine Smith sent omsider in i vinnarcirkeln.

--  Jag hade inte kunnat hoppas på att slå Niels Petersens fina häst. Men jag hade iallafall smidit planer och sett till att Espen Hill var så bra han kunde vara idag. Att Niels häst kanske var sjuk gjorde att det var min turdag. Jag lärde mig redan som lärling att alltid följa railen. Det är närmaste vägen till mål. Jag var lite sugen att gå utåt ett tag, men tänkte jag kör nu och gick längs railen. Espen Hill är inte ens trött efteråt och han bara försvann ut i periferin efteråt. Han pullar inte, men stannar inte heller och gillar inte att bli styrd så vi använder oss av en följehäst. Han blir bättre och bättre och jag skolrider honom för att bättra på psyket.