Nyheter

Square de Luynes till topps i Oslo Cup (Gr.3)

Square de Luynes visade ingen ringrost när han årsdebuterade i Oslo Cup (Gr.3) på Övrevoll under lördagskvällen. Han hade inte startat sedan han tog hem Norskt Derby i slutet av augusti ifjol. Sättet han segrade på var spektakulärt.
Derbykurva_4198
Square de Luynes fick nöja sig med andraplats i Svenskt Derby - Nu krossade han den äldre eliten i Oslo Cup (Gr.3) Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Square de Luynes (e.Manduro) ser ut att vara någonting alldeles extra. Nu var det första starten efter lång vila och dessutom mot den äldre eliten. Sättet segern togs på visade att Square de Luynes är överlägset bäst i Skandinavien och det skall bli spännande att se hur han matchas framöver.

Det var ett raskt tempo från början med Our Last Summer (e.Zamindar) i täten före stallkamraten Square de Luynes och vi hade tidigt ett mycket utdraget fält. In mot slutsvängen hade fältet packats ihop något och ut ur svängen började den riktiga showen. Medan hästar som Pas de Secrets (e.High Chaparral) attackerade mot ledande Our Last Summer så stod Rafael Schistl nästan helt upprätt i byglarna på Square de Luynes i något som liknade en segergest med 300 meter kvar. Schistl rörde inte ens Square de Luynes som i en enkel canter gick ifrån fältet sista 100. Han hade lätt kunnat fortsätta i många hundra meter till och formtalet måste upp över 95 efter den här enormt imponerande insatsen.