Nyheter

Square De Luynes siktar mot utlandet efter Marit Sveaas

Publicerad
Prix Dollar, Hongkong, Kanada - eller varför inte USA? Niels Petersen tvekar inte: Han har stora planer för förra årets vinnare av Norskt Derby, Square De Luynes!
Niels006-X
Niels Petersen har spännande planer för Square De Luynes Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Square De Luynes (e. Manduro) var enormt imponerande i Oslo Cup (Gr 3). Han joggade ifrån motståndarna med Rafael Schistl i sadeln och det var svårt att tro sina ögon. Det var en enorm uppvisning och något av det värsta vi sett på de senaste åren. Hur är det med Square De Luynes och vilka är planerna framöver?

- Han var glimrande i Oslo Cup och han gick enkelt ifrån motståndarna sista biten. Square De Luynes har bara "pure class" och han gör det lätt. Han kommer bara att göra en start till i Skandinavien och det är i Marit Sveaas (Gr 3). Jag är väldigt intresserad av att starta honom i Prix Dollar under Arc-helgen, berättar Niels Petersen. 

- Jag har även funderingar på att det kan vara intressant att åka med honom till Hong Kong, fortsätter Niels samtidigt som han både pratar om Kanada och USA. 

Man märker när man talar med honom att han upplever att han har något verkligt extra i fyraårige Square De Luynes!

- Han känns ännu bättre nu än inför den senaste starten i Oslo Cup. Jag vill att Square De Luynes ska få visa hur bra han verkligen är och då måste jag ge honom chansen att gå ut och möta motståndare utanför Skandinavien. Vi har aldrig tryckt på gasen med Square De Luynes, inte ens vi själva vet egentligen hur bra han är. Det kan ju vara så att han inte räcker när vi reser utomlands, men då har vi försökt i alla fall, avslutar Niels Petersen.