Nyheter

Square de Luynes mot tredje raka i Stockholm Cup International

Publicerad
Fenomenet Square de Luynes är den stora stjärnan under Bro Parks härliga storloppsdag på söndag - och denna kryddad med extra sköna jackpotpengar på GS75-spelet. Huvudnumret är givetvis Gr3-loppet Stockholm Cup International där alltså Niels Petersens topphäst Square de Luynes jagar en tredje rak inteckning. Vi tror det kommer gå bra, men bekräftar Petersen?
– Ja, meddelar Niels med ett skratt.
gutxfli3tp3vhtvpy4y
Its hip to be square... Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Du har sju hästar till start under dagen och vi tar formkollen på dessa i tur och ordning. I Svealandlöpning (GS75-2) för tvååringarna gör Chiefof Comanches andra starten efter den gedigna debutinsatsen bakom Downtown Leo. Säg något om honom?

Chiefof Comanches är lite stökig och fick lite mycket att göra i sin debut, men avslutade bra - kom ur loppet på bästa sätt. Det är en stor typ med massor av kapacitet och jag tror att Bro Parks bana kommer att passa honom fint. Han kan vinna loppet, men det är stenhårt motstånd, kommenterar Niels Petersen.

Två till start i Listedloppet Lanwades Stud Stakes (GS75-4) för stona över 1600 meter. En kommentar om Careless Whisper och Ramone tack?

Careless Whisper testade vi i från senast och det var inte långt borta ifrån att det lyckades. Nu blir det förmodligen ett mindre offensivt upplägg och en resa på speed. Startspåret passar och det är inget fel på hennes moral. Platschans, men jag skulle vara nöjd med en bättre slant också, säger Niels Petersen.

Ramone blev det lite väl täta starter för senast och den insatsen är bara att glömma. Formen är som den ska och startspåret kan jag inte klaga på. Distansen är kanske i längsta laget så jag hoppas på en ryggresa och överpace. En premie och jag är nöjd, berättar Niels Petersen.

Vi tror stenhårt på Noble Justice i GS75-5. Håller du med?

Noble Justice var fin i derbyt senast och han tog loppet på bästa sätt. Han trivs på Bro Park och distansen är den rätta. Bra vinstchans, funderar Niels Petersen.

Och visst fixar Square de Luynes en tredje rak inteckning i Gr3-racet Stockholm Cup International (GS75-6)?

Square de Luynes är helt “tiptop” efter den ruskigt imponerande segern i Marit Sveaas senast. Han ska vara framsatt med loppet i kroppen och älskar ju att tävla på Bro Park. Ja, jag tror att han vinner loppet, informerar Niels Petersen.

Två till start i Bro Park Sprint Championship (GS75-7) och här måste det vara bra chans för Could Be King från ett bra startspår och lite tuffare för treårige Prince Of Fjords. Eller hur?

Could Be King är i riktigt fin författning för dagen och han trivs på distansen. Startspåret är perfekt och jag skulle föredra lite svikt i banan. Det är en tuff typ som bara blir bättre och bättre. Det är ett par bra emot, men visst måste jag tro på fin segerchans, kommenterar Niels Petersen.

Prince Of Fjords är i bra slag, men möter för tuffa hästar den här gången. Om det blir med lite pengar hem är jag mer än nöjd, avslutar Niels Petersen.