Nyheter

Square De Luynes försvann från motståndarna

Favoriten motsvarade de höga förväntningarna och vann enkelt Stockholm Cup International. Det kan mycket väl ha varit det bästa vi sett på Skandinavisk mark någonsin.
20190922_172216
Square De Luynes och kretsen runt honom efter vinsten Foto: Niclas Cronberg

Square De Luynes spelades till mycket stor favorit efter sina överlägsna segrar på Övrevoll. Robert Havlin gick direkt till front med Square De Luynes och fick andra favoriten Crowned Eagle snett utvändigt. Åttahundra meter före mål ökade Square De Luynes stegen och bara försvann från de övriga. Galopptips hörde så klart med Robert Havlin som till vardags rider för John Gosden vad han tänkte om fyraåringen efter loppet.  

- När jag kom till ledningen kopplade han av bra och jag tycker aldrig segern var i fara någon gång. Han kändes bra hela vägen. Det är en bra grupp 2 häst nu,  men det känns att det är mer utveckling i honom berättade en mycket nöjd Robert Havlin efter segern med Square De Luynes.  

Tränare Niels Petersen var så klart mycket nöjd med sin stjärna. 

- Jag har trott mycket på honom. Han gjorde mig inte besviken. Idag var jag nervös, jag tyckte han var för stor favorit. Det var en läcker prestation... när ryttaren, som var mycket nöjd han sa att han räcker en bra bit i grupp-sammanhang, då känns det riktigt bra sammanfattade en otroligt nöjd Niels Petersen. .