Nyheter

Spiken i fokus: Plantstepsdream är ett riktigt kraftpaket

Publicerad
Han är stark och tuff som få, Plantstepsdream. Utvecklingen förra säsongen var makalös och han har visat sig stå pall för den nivå som han nått upp till. Sättet han slog Duca Di Como på förra året var riktigt mäktigt. På söndag är han en av favoriterna på V64-kupongen när han ska försvara en fin titel. Vi har tagit en titt på honom.
lrmpxzxik2n0jp1jzqu
Plantstepsdream och Jacob Johansen slår Duca Di Como och Elione Chaves i Peas And Carrots Mile (L). Det var i oktober förra året. Vad händer på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Plantstepsdream är svenskuppfödd och uppfödare Berit Alfredsson träffade sannerligen rätt när hon betäckte Marie Chez Elle (e. Footstepsinthesand) med den irländska hingsten Planteur (e. Danehill Dancer). Hingsten står på Chapel Stud och hans främsta avkomma är dubbla Grupp 1-vinnaren Trueshan (FR), bland annat vinnare av Prix du Cadran. Här kan du läsa mer om honom och stuteriet. 

Plantstepsdream är moderns första avkomma, men hon har också fått riktigt bra avkommor så som Marieappel (drygt 1,1 miljoner på kontot) och Running Rolf. Hon måste beskrivas som väldigt lyckad i aveln. Apropå lyckad, eller lyckat, som det heter –  konsortiet Stall Deuville KB (underbart namn!) gjorde ett bra köp och har förstås haft mycket kul på vägen. Hästägande när det är riktigt spännande och glädjefyllt. Som det ska vara, med andra ord. 

Berit Alfredsson har förresten också fött upp duktiga Sovell. Hon var under lejonparten av karriären i träning hos Birgitta Paulsson (Stall Kolgränna) som också tagit föl på henne (Lionell, född 2021). Sovell nådde talet 79. Ringer det någon mer klocka? Om inte så berättar vi att Birgitta Paulsson och Stall Kolgränna hade den främsta hinderhästen på våra breddgrader någonsin – Berthram.

Fina meriter

På 31 starter har det blivit 8 segrar och drygt 1,8 miljoner intjänat. Självklart är segern i Peas And Carrots Mile (L) 2021, där han som skrivet slog Duca Di Como, den största meriten, men man får inte glömma att han vann “korta Derbyt”, d.v.s. Malmö Stads Pris som treåring 2019. Aktuellt handicaptal är 92 och maxtalet 93 – inga dåliga siffror.

Han kommer från en mersmakande andraplats i Nickes Minneslöpning (L) bakom Duca Di Como på Bro Park och visade toppform. Efter det att stallkamraten Wolfof Vancouver tyvärr blivit struken så är Plantstepsdream hästen att slå. 

Vad tror du om chanserna? 

–Planstepsdream gick ett jättebra lopp i Stockholm. Han var lite krasslig när han kom hem så han har blivit behandlad, men han jobbade i morse (läs tisdag) och det såg bra ut, berättar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Vi tror det här kraftpaketet försvarar sin titel och spikar i V64-2.