Nyheter

Spiken i fokus: Hear The Drums är hård och jämn

Publicerad
I Hear The Drums har Niels Petersen en treåring som gör fina och hedervärda lopp – gång, på gång, på gång. Under söndagen ska han ut i Jockeyklubbens Grand Prix som i år rids för andra gången och han kommer att få många spelares förtroende när V64-spelet ska avgöras i den sista avdelningen. Han kommer närmast från en andraplats i Dansk Derby där han tappade en sko och ändå kunde kämpa sig vidare i loppet på ett fint sätt och sluta tvåa.
bkbgqslrubn8h2iba9c
Hear The Drums och gänget gillar att ta emot pris från och av Jockeyklubben. Här vid seger i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas. Vi tror på repris på söndag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Danskfödda Hear The Drums (e. Appel Au Maitre) är uppfödd av erkänt duktiga Stutteri Hjortebo och fadern behöver knappast någon närmare presentation. Äger gör de framgångsrika ägarna Stall Trick or Treat och de ägde också modern innan hon såldes till Stutteri Hjortebo, USA-födda Jungle Julia (e. Gio Ponti (USA)). Hon gjorde endast fyra starter och vann en start, nämligen den sista. 

En framgångsrik karriär 

Han inledde starkt med en debut seger i Skandinavisk Mesterskap For 2-Åringer på Övrevoll den 22 augusti förra året. I den andra starten gick det mindre bra (Dansk Galops auktionsløb) där han slutade åtta, en bra bit bakom vinnande Zunzina. Han gick därefter till Jägersro Galopp och målfotosegrade i Svenskt Kriterium. 

Han inledde därefter sin treåårssänong i Förenade Arabemiraten där han på Meydan gjorde två starter och var som bäst femma i Jumeirah Derby. Det var en bra insats i skymundan. 

–Han utvecklades i Dubai och hade en fin period där nere. Han har fin styrka, berättar Niels Petersen.

Väl hemma igen var han fyra i den skandinaviska årsdebuten innan han kom till Bro Park och visade var skåpet skulle stå då han segrade i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas.  Av bara farten segrade han i Skandinavisk Mesterskap For 3-Åringer innan han då åkte till Klampenborg en gång till och slutade tvåa i Dansk Derby bakom en för dagen stark Titannia. Detta efter att ha tappat en framsko i loppet.  

Hur är han att ha i stallet till vardags? 

–Han är en hygglig häst, men väldigt energisk. Han vill alltid träna. Han cantrar inte runt och är avslappnad. Han har temperament  i startboxen, men är en fin häst att hålla på med, säger Niels.

Det där temperamentet har visat sig från en riktigt dålig sida vid ett tillfälle och det var när han startboxvägrade i sin tilltänkta debut på Meydan i UAE Guineas Trial. Efter det har han dock skött sig fint och är en jämn, hård och utvecklingsbar valack som vi knappast har sett botten i på ett tag. Han har till dags dato gjort nio starter och segrat i fyra av dem. Lägg där till en andraplats. Han är redan miljonär med sina 1 268 770 SEK på kontot.

Om segerchansen på söndag 

Niels Petersen har fog för att vara optimistisk då Hear The Drums är högst rankad i fältet om man ser till handicaptal.

Vad tror du om chanserna på söndag? 

–Han tappade en framsko efter start i Dansk Derby. Det kostade på. Utifrån det gjorde han ett jättebra lopp, jag var nöjd med en andraplats och vinnaren var bra. Det blev ett lugnt löp för honom. Han är otroligt fin, i tipp topp-slag, och har gjort det väldigt bra på Bro Park. God vinstchans, avslutar Niels Petersen. 

Vi tar ställning och spikar Hear The Drums i V64-6. Det känns som en sund spik i en klurig omgång.