Nyheter

Spets och slut igen för Visiteur Du Pom? Tja - varför inte!

Publicerad
Visiteur Du Pom har varit enormt imponerande i sina två starter för nya tränaren Alice Elmerskog. Nu är det äntligen dags för start över kort distans och då borde väl det här bara vara någon form av "formalia"...?
– Vi ska ge Kashgar en match, kommenterar Alice.
Visiteur_Du_Pom_148
Firma Elmerskog/Chaves mot ännu en seger? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi kör igång direkt. I V4-3 har du Whistle High till start. Allt väl?

Whistle High tog det senaste loppet mycket bra och står två kilo bättre till gentemot Meandro den här gången. Hon klarar distansen, men 2100 meter är nog den optimala sträckan. Jag tycker det ser bra ut och är optimist, säger Alice Emerskog.

Och vilka superlativer finns kvar att använda när man ska beskriva Visiteur Du Pom (V4-4)?

Visiteur Du Pom är en otrolig häst, helt otroligt härlig och cool. Han tog segerloppet senast på bästa sätt och är ordentligt taggad inför den här starten. Nu är det kort distans och det är ju helt perfekt. Jag sade till Elione Chaves att den här gången behöver du i alla fall inte ta i honom. Skämt å sido. Vi ska ge Kashgar en match, säger Alice Elmerskog.

I lopp 7 (V5-4) har du två till start. Vi tror lite mer på Aretha i jämförelse med Coliflor. Håller du med?

Aretha har tagit de här senaste loppet på rätt sätt - hon har fått en rejäl boost vad gäller självförtroende. Hon är inte helt lätt att rida, men Giovanni som rider i morgon har ridit henne i träning inför detta och lärt känna henne. Jag hoppas på ett fritt löp - då kan hon vinna det här, säger Alice Elmerskog.

Coliflor är mer lättränad och lättriden än Aretha. Hon gör sitt jämna och den här gången kommer hon träckas till start. Det är rätt distans och det kan bli full pott även om jag tror aningen mer på Aretha, säger Alice Elmerskog.