Nyheter

Spelrekommendation till Stockholm Cup

Publicerad
Bara nio dagar kvar till Stockholm Cup och spekulationerna är i full gång. Vem kommer? Vem stannar hemma? Och framför allt. Vem vinner…?
download-2
Ingen risk för åska i årets Stockholm Cup Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

ATG satsar som bekant på fasta odds i Gr3-löpningen på Bro Park nästa söndag. Galopptips.se rekommenderade direkt spel på Square De Luynes som vi ”fångade” i intervallet 2.90 ned till 2.70. Nu spelas Niels Petersens adept till knappt dubbla pengarna (2.10), men vi ser faktiskt ett fortsatt värde i det oddset. 

”En tvåoddsare är väl inget att hänga i julgranen” funderar ni…? Nej – normalt sett inte, men nu har ju sportchef Dennis Madsen i en tidigare artikel här på galopptips.se klart deklarerat att andrahandsfavoriten Desert Encounter INTE kommer och då ska ju oddset på den (5.25) – det vill säga 19 procent - så att sägas ”tas bort” på det övriga anmälda hästarna i oddslistan.

Med vetskapen om att Desert Encounter inte kommer att startanmälas är alla odds över 1.95 på Square De Luynes således en ren bjudning, men det finns fler godbitar att hugga på. 

Vad sägs om att spela en slant på Amazing Red till tio gånger pengarna? I och med att hästen efteranmäldes för 40 000 kronor för ett par dagar sedan torde chansen att den engelske gästen kommer vara drygt 95 procent och då känns oddset, som gått upp från 8.50 riktigt intressant.

Får vi bjuda på en 40-oddsare? Känslan säger att Lennart Reuterskiöld Jrs Gold Tyranny kommer göra ett fint lopp. Formen är där den ska vara och hästen har gått riktigt fint vid sina två tidigare besök på Bro Park.

Bent Olsens Learn By Heart chockvann Stockholm Stora Pris i mitten av juni och bara måste testas med liten insats till härliga 50 gånger som vinnare och nio gånger på plats. 

King David, i regi Marc Stott, står just nu i 11.50 på vinnarspelet, men det känns inte hyperintressant. Det är ett i våra ögon korrekt ”pris” på den kapable danske gästen.

Om fjolårsvinnaren Thundering Blue kommer är 7.50 ett jätteodds även om formen inte verkar vara den bästa på den engelsktränade grållen. Här står vi dock över spel då det känns väldigt tveksamt om han verkligen gör resan till Sverige en gång till. Vi bedömer chansen att Thundering Blue ”intar” Bro Park även i år till under två procent och således är oddset med den faktorn inräknad helt ointressant.

Spelrekommendation:

Stora insatser på Square De Luynes till oddset närmar sig 1.95.

Mellanstora insatser på Amazing Red ned till odds i trakterna av åtta gånger.

Små insatser på Gold Tyranny och Learn By Heart till odds kring 40-strecket.