Nyheter

Spelrekommendation till kvällens lopp i Dubai

Som brukligt är har vi på Galopptips.se snokat fram ett par sköna speldrag till kvällens tävlingar på Meydan. Ta rygg på oss och få en trevlig start på spelåret anno 2020 - får vi hoppas...!
download-64
Här tar galopptips.se redaktion in om våra fyra drag vinner i kväll! Foto: Dubai free pictures

Kvällens sportsliga höjdpunkter är naturligtvis Gr2-loppen Singspiel Stakes över 1800 meter på gräset samt Al Maktoum Challange över 1600 meter på dirttrackbanan. I det förstnämnda loppet med 250 000 USD i total prissumma har Godolphin-stallet en "straffspark utan målvakt" med sin sexårige Dubawi-avkomma Benbatl, men oddset på denne lär icke överstiga 1.20 så vi avstår naturligtvis spel. I Al Maktoum Challenge blir North America (e. Dubawi) klar favorit och helt ointressant till typ 1.90 så vi drar till med ett drag till ungefär tio gånger insatsen. Det är naturligtvis Heavy Metal (Exceed And Excel) som avses och då tioåringen floppade för två veckor sedan blir hästen bortglömd av spelarkollektivet. Vi trodde som bekant stenhårt på hästen senast, men den starten är bara att glömma. Mickael Barzalona tryckte gasen i botten (precis som vanligt), men problemet var att det krävdes alldeles för mycket speed från start för att komma till ledningen från sitt utvändiga startspår och då lade hästen bara ned rörelsen. Vi stryker alltså ett streck över den insatsen och tar betalt till odds över tio gånger pengarna då Heavy Metal nu enkelt kommer till ledningen från startbox nummer tre!

Och Nocentinkentucky ja... Vad kommer egentligen att hända i loppet. Från startspår sju och inåt hade vi trott på toppchans - nu är det "bara" en bra chans... Treåringen står inför stora problem från startbox 14. Ska han laddas för fullt för att kanske komma till spets? Ska han backas ned och riskera stora trafikproblem? Vi tror på en taktik någonstans mitt emellan. Vi hoppas att Elione Chaves prickar starten, men inte för bra och då bli allt för sugen på att forcera för fullt. Det bästa är nog om hästen kommer iväg bra och sedan kan hitta en position som typ femma, sexa. Sedan är det viktigt att det blir bra pace i loppet och att Nocentsinkentucky inte får typ fjärde eller "femtetagg" genom slutsvängen. Under alla omständigheter tycker vi att det finns värde i Francisco Castros adept om oddset landar kring sju gånger och platsodds kring 2.40 tar vi sju dagar i veckan! Lars Kelp-tränade Chinese Emperor (e. Royal Applause) finns också med i startlistan, men får nog vara glad med någon av de sista pengarna - och det kan så bli från trevligt startspår (6). Oddset 34 gånger slanten lockar dock inte, men kanske lite plats till odds kring tio?

Fyraårige Zakouski känns otroligt spännande i kvällens femte lopp, Longines Conquest Classic över 1600 meter på gräsbanan. Charlie Applebys adept avlade sitt maiden i en Novislöpning på Kempton som tvååring och var sedan hårt spelad i Craven Stakes (förlopp till 2000 Guineas) i årsdebuten som treåring. Sonen till Shamardal var riktigt dum i startboxarna och fick det sedan aldrig att stämma ordentligt i loppet, men höll ändå bra som femma - slagen med 4.5 längder. Nu återkommer hästen efter nio månader och vi tror att det är "lackat" ordentligt. Zakouski gör sin första start som valack vilket vi tror är ett rejält plus. Formen från Craven är någorlunda bekräftad, men framför allt debutloppet på Kempton har fostrat Headman (e. Kingman) som efter loppet hemfört två stycken Gr2!

I sprintloppet över 1200 meter på gräset har vi tre svenska hästar till start. General De Vega (e. Lope De Vega) och Youonlyliveonce (e. Sidestep) från Lars Kelp och Bullof Wall Street (e.Tapizar) från Francisco Catro. Den svensktränade trion får svårt i stentufft sällskap och vi finner inget spelvärde till oddsen, 17, 21 och 41 gånger som erbjuds på den öppna marknaden när dessa rader skrives. Här tror vi stenhårt på Platinum Star (e. Lope De Vega) som kommer till loppet med i våra ögon överlägsna meriter. Kort distans är mitt i prick och oddset tre gånger pengarna tar vi precis samtliga dagar i veckan!

Speelrekommendation

Lopp 3: 14 Nocentsinkentucky (7 ggr)

Lopp 5: 4 Zakouski (2 ggr)

Lopp 6: 3 Heavy Metal (11 ggr)

Lopp 7: 5 Platinum Star (3 ggr)

Alla dubblar och tripplar samt lillspel på fyrlingen. Vinnare och plats på Nocentsinkentucky och Heavy Metal.

Loppen ser ni med fördel via länken nedan

https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html

Startlistor med formrader hittar ni via den här länken

http://emiratesracing.com/node/3?id=2972&tab=5#tab-11901