Nyheter

Spelarna och experterna oense - stora möjligheter på Göteborg

Publicerad
Vid åttatiden på lördagskvällen är det spelat för strax under 100 000 till V64 på Göteborg Galopp. Det borde ligga 25 000 i sexrättspotten, men istället ligger det pga jackpot hela 958 000 kronor. Det enorma övervärdet gör sexrättspotten oemotståndlig.
My_Adelia_0231_7IkAlC
My Adelia är en av förhandsfavoriterna på Göteborg Galopp Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det första tips som kom ut till Göteborg Galopp såg vi i banprogrammet. Ulf Zeider satte sitt förstastreck i första avdelningen på 6 Zamson Zaid som är en 36 procentare i nuläget. Zeider streckar åtta hästar, och gör man det får man hoppas på att inte Zamson Zaid tar hem segern. I andra avdelningen låser Zeider på 1 Miss Chocolate (30%) och 3 Reet Petite (15%). Mycket stort värde på Reet Petite här! I tredje spikades Muskat som dock är struken. Istället blir det spik på 4 Rue d'Argent (12%) vilket är en riktig oddsare i nuläget! Spelarna tror mer på 5 Broughtons Story (21%), den har programmet rankat näst sist!

I amatörracet verkar spelarna överens med programmet. 4 Persian Wave (31%) skall vara klar favorit före 9 Eddie Shoestring (25%). Programmet har streck för rensarna 7 Meglio (14%) och 8 Royal Starlight (15%). I femte spikas 11 Grand Torini (19%) och här behöver man inte gå långt ned i ranken för att hitta storskrällar. Avslutar gör programmet med alla hästar på stora systemet och bara två hästar på lilla systemet. Spelarna verkar gilla 6 Lille My (30%) medan 2 Iwannabetheonlyone (6%) är helt bortglömd!

Galopptipsredaktionen har längre tid på sig att slipa på systemet. Vi noterar att man har med 8 Princess Juliana (4%) på systemet en seger där och knockouten är ett faktum! I dagens sportsliga höjdpunkt, Kopparmärralöpning streckar man alla på systemen och hoppas på skräll. I tredje är det spik på 4 Rue d'Argent (12%) samma spik som programmet fick in efter strykning av Muskat! 

Fjärde följer programtipsen till stor del, men man lillplussar även för 3 Rintintin (9%). Galopptips garderar i femte, främst med 4 My Cup Of Tea (15%) och 8 La Belle Epoque (8%) den sistnämnde är en megaskräll från ett formstall. I sista spikas 6 Lille My (30%).

Jämför vi systemen ser det ut som att både Rue d'Argent (V64-3) och Grand Torini (V64-5) inte är så stora favoriter man skulle kunna tro på förhand. 

Tittar vi på experterna Julian McLaren och Erik Ivares i Dubbelt Upp får vi kanske förklaringen. Julian McLaren förordar spik på 1 Miss Chocolate (30%) i andra avdelningen och i fjärde avdelningen plussas det rejält på favoriterna 4 Persian Wave (31%) och 9 Eddie Shoestring (25%). McLaren har en idé i femte och det är 5 Dinamika (7%) medan Ivares gillar 11 Grand Torini (19%). Avslutningsvis tror Ivares att han har en spik i 6 Lille My (30%) som han tror är ett drag trots att det är lampan i nuläget.McLaren förordar istället 1 Focus On Me (10%). 

Som ni ser finns det gott om rätt ostreckade drag och en sådan här omgång gäller det att hålla koll på värdet i sexrättspotten samt streckfördelningen. Tänk på att mycket kan hända under morgonen. Det allra senaste hittar ni förstås på Galopptips.se men glöm inte att det är sändningar även direkt på atg.se från Göteborg. Där ger Niclas Cronberg sina bästa tips för dagen och det sker mellan 30 minuter och 15 minuter innan första start.