Nyheter

Spännande tvååring i debut...

Publicerad
...på Chantilly i dag och det handlar om Mr Ascots egenuppfödda (och ägde) Hot Queen som för tränarduon Pia och Joakim Brandt alltså aviserar tävlingsdebut - som tvååring den första april! Snacka om en tidig individ.
lntqggdwttvjdshuq7n
- Kör snabbare! Jag har en bra vinnare i Chantilly klockan 14.20. Foto: CNN.com

Hot Queens mamma Hot Fudge (e. Lomitas) var ett synnerligen nyttigt sto på tävlingsbanan där hon tjänade nästan 1.5 miljoner kronor i träning hos Lennart Reuterskiöld Jr. Bland hennes många segrar noterar vi klassiska Mowerina (1000 Guineas), Danskt Oaks och tre raka segrar i Sceptre Stakes - samtliga dessa lopp på Klampenborg och samtliga i ägo hos Finn Blichfeldts moder Sonja Söderberg. Svenskfödda Hot Fudge var även Listedplacerad vid ett par tillfällen och nådde som högst formtal 89.

Efter avslutad tävlingskarriär skickades stoet till Frankrike för tjänstgöring i avelsboxen och i den rollen har Hot Fudge gjort ett likaledes gott arbete -  nu managerad och ägd av Finn Blichfeldt. I syskonskaran noterar vi kapabla Ladybug (e. Olympic Glory), Royal Fudge (e. Astronomer Royale) samt aktuelle Reliable Son (Reliable Man) som skolats om till hinderhäst och imponerat som knappt slagen tvåa vid årets båda starter i sin nya disciplin.

I dag klockan 14.20 på Chantilly är det alltså dags för Hot Queen att debutera och efter gedigna träningsrapporter lär det inte bli något skyhögt odds på totalisatorn (gissningsvis 4.50), men för oss är dottern till förstaårshingsten Recorder (e. Galileo) klart spelbar direkt. Pappan Recorder gjorde bara tre starter i livet och vann två av dessa - den sista i York, Gr.3-loppet Acomb Stakes. Det spännande med Recorder är att han är uppfödd och ägd av den engelske drottningen Elisabeth så vi får hoppas att hon håller koll på dagens tävlingar på Chantilly och jobbar in sin hingsts första startande avkomma Hot Queen…?!

Loppen från Chantilly kan ni se live på france-galop.com under inloggat läge. Man måste alltså ha ett konto, men det är enkelt fixat och helt gratis.