Nyheter

Spännande tvååriga debutanter på Övrevoll idag

Publicerad
Utanför dagens V4 i Norge i lopp 6 så rids ett tvååringslopp över 1370 meter på gräset. Två av de startande tilldrar sig lite extra uppmärksamhet för den skandinaviska galoppfantasten.
La_Zona_125
La Zona här med Fredrik Johansson i sadeln. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Stall Perlens Everest Voice som Wido Neuroth tränar debuterar. Everest Voice (e. Poet's Voice) är den första startande avkomman i Skandinavien till fantastiska stoet La Zona. Hon var ett av de bästa stona som vi sett i Skandinavien och firade många triumfer på tävlingsbanan. I första hand satt Fredrik Johansson i sadeln, men även Jan-Erik Neuroth hade stora framgångar med henne.  La Zona gjorde 28 starter i karriären och vann 11 av dem. Hon var bara utanför top tre i fyra starter och sprang in nästan 3,5 miljoner svenska kronor. 

En av motståndarna i loppet är IKC Racings  Molly Bloom (e. Hallucinate) som tränas av Cathrine Erichsen. Molly Bloom är den andra avkomman till det fina stoet Milibloom som tränades av Johan Reuterskiöld och oftast reds av Manuel Martinez. Hon var bland annat trea i Svenskt Derby. Stoet gjorde bara 11 starter i sin karriär och sprang in lite över en miljon. När hon tävlade var stoet bara utanför de tre i en av sina starter. Milibloom har en avkomma sedan tidigare och det är härliga Master Bloom som så sent som i söndags var trea i Stockholm Cup International och tidigare vunnit Danskt Derby. 

Vi på Galopptips ser fram emot loppet som rids klockan 14:25