Nyheter

Spännande onsdag för Caroline

Publicerad
Bro Park-tränare Caroline Malmborg sadlar ut fem av stallets hästar i morgon onsdag och på papperet ser det mycket bra ut. Att papper är en sak, sanningen allt som oftast en annan - är en sliten klyscha, men vi har god känsla inför tävlingarna. Vad tror då Caroline?
– Samtliga mina hästar mår bra, men det finns även några frågetecken att räta ut, berättar Caroline Malmborg.
a1hrh2irmmywdglhmz7
Ny seger för House In Order? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Av dessa fem fullblod som sadlas ut lär åtminstone två eller tre få finna sig i att bära favoritskapet. Vi gjorde “formkollen” hos Caroline som ger följande kommentarer.

I den första avdelningen på V4-spelet är det dags för Quagmire som har en fin uppgift på papperet. Vad säger du?

Quagmire gjorde ett hyfsat lopp senast med tanke på att han har haft halsinfektion innan dess. Han gick då med ett kilo övervikt och sänktes sedan ett kilo, står alltså två kilo bättre till denna gång. Nackdelen är att det är dirttrack istället för gräs, han är en av flera bud i loppet, kommenterar Caroline Malmborg.

I V4-epilogen plockar du ut House In Order som gjorde ett gott hantverks som knappt slagen trea i comebacken senast. Han borde väl vara framsatt?

House In Order var duktig senast efter positionsstrul på upploppet. Han är en humörhäst och allt ska stämma för honom, men han har absolut tagit ett steg upp i form efter förra loppet, informerar Caroline Malmborg.

I tävlingsdagens sjätte lopp, tillika V5-1, gör Perfect Sister debut. Berätta om statusen på henne?

Perfect Sister är ett knepigt, men kapabelt sto. Hon har tagit tid på sig och man kan inte begära för mycket i första starten. Distansen kan vara i längsta laget, i alla fall om hon ligger på i början. Hon har kapacitet som räcker långt, men det gamla uttrycket “debut är debut” stämmer absolut här, konstaterar Caroline Malmborg.

I loppet efter (lopp 7, V5-2) gör tvåårige Princeton Graduate livets första start. Kommentar om honom tack?

Princeton Graduate var jag toppnöjd med i kvalet, han gjorde det så lätt och såg jättefin ut. Nu är det dirttrack och kanske är han bättre på gräs? Det är känslan i alla fall. Det ska bli spännande att se hur långt han räcker och vi tar det här som ett första lopp för att få mer klarhet kring den fortsatta matchningen, informerar Caroline Malmborg.

Och sedan avslutar du med Kew Bridge i V5-3. Hon har inte startat på ett tag. Vad kan vi förvänta oss?

Kew Bridge möter klart överkomligt motstånd även om distansen kan vara i kortaste laget. Hon kan betydligt mer än sin handicap, men det är upp till bevis att prestera nu då hon står väldigt lågt i klass, avslutar Caroline Malmborg.