Nyheter

Spännande köp i Baden-Baden

Publicerad
Det är inte bara kapplöpningar i Baden-Baden. Just nu pågår en åringsauktion med ambitioner och svenska hästägare har varit i farten.
Lot_8
Nouvelle Lunes halvsyskon blir svenskägd Foto: BBAG Katalogbild

Hårdsatsande hästägarna, Bilgruppen i Lund, kända för bland andra I Kirk och Plata O Plomo plockade fram stora plånboken och köpte Katalognummer 54 för 80 000 euro. Att den ännu odöpte Footstepsinthesand-avkomman skulle bli dyr är ingen överraskning. Ifjol gick ett syskon för 100 000 euro och helbrodern Dragon Lips såldes för 70 000 euro år 2015. Dragon Lips är Grupp 2 segrare med ett formtal på 97. Modern Devilish Lips (e.Königstiger) segrade själv i en bättre auktionslöpning och var Listed-placerad. Hon kommer från en mycket fin syskonskara. 

Strax innan rekordköpet hade Hästgruppen i Lund fastnat för Don Pablo (e.Intello). Intello är efter Galileo och det finns mycket styrka även på mödernet. Modern har det svenskklingande namnet Dalarna (e.Dashing Blade), men är uppfödd i Tyskland. Dalarna segrade själv i en Listed över 1800 meter på Baden-Baden och i en Listed på Köln över 1600 meter. Analyserar man Don Pablos stamtavla blir det tydligt att det här är en häst för Derbyt, kanske särskilt det i Norge. 

Vad gäller Katalognummer 86  känner vi oss rätt säkra på att vi snart kommer att få se den i Mr Ascots välkända färger. Mikael Tjernström ropade in det här syskonet till Nouvelle Lune (e.Sea The Moon) för 58 000 euro. Nr 86 är efter Soldier Hollow (e.In The Wings) och med tanke på att Nouvelle Lune kostade 180 000 euro får priset anses billigt. Att den här hästen får antas stå distans är en underdrift.